Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti tudtok olyan FELNŐTT emberről, aki engedélyt kért a barátnője szüleitől hogy járhasson vele?
Azt mondták, hogy ha szeretne a barátom akkor engedélyt kért volna a szüleimtől. Persze ezt nem hiszem el, de érdekel hogy létezik e ilyen ember ma?!
19L
Nem.
(De lénykérés előtt nálunk is szokás még az apjától kérni a lány kezét.)
Kik mondták, a szüleid?
És mire kért volna engedélyt? Hogy randizzon veled?
Szerintem ez manapság legföljebb szigorú roma családokban létezhet.
Akkor van értelme a dolognak, ha nagyok a vagyoni, és egzisztenciális különbségek.
Én is megkérdeztem a párom szüleit, mert ők jóval gazdagabbak, tanultabbak, jobb munkahellyel rendelkeztek mint én és a családom, hogy ez zavarja e őket?
Őket nem zavarta, az volt a lényeg, hogy végre boldog a lányuk.
De ha zavarta volna őket, szakítottam volna a párommal, nem akartam volna se nekik, se magamnak kellemetlenségeket.
Egyéb esetben soha nem kértem engedélyt.
A randevúra nem kért engedélyt a férjem, de mikor tőlem megkérte a kezemet, és igent mondtam, akkor a szüleimtől is pár napon belül megkért.
Vannak olyan vallásos családok, ahol a lányok szüzen mennek férjhez, és mikor még tanulnak, de még otthon laknak, (gimi vége, vagy egyetem) akkor tudok olyat ilyen közegben, hogy a fiú szólt az apának, hogy udvarolni szeretne a lányának, engedi-e. És engedte. Legalább két ilyen történetet hallottam, és mindkét család mélyen vallásos (keresztény), ezek a lányok egyházi suliba is jártak. Szóval van llyen, de kirívó, és nem hiszem, - hacsak nem jössz ilyen közegből - hogy igaz, amit mondtak neked, hogy ennek hiányában ne szeretne a párod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!