Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Irreális elvárás egy lány/nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Irreális elvárás egy lány/nő felé, hogy ő adja meg az érzelmi biztonságot a férfi számára?

Figyelt kérdés
Nem pontosan tudom megfogalmazni, hogy mégis mire gondolok.. De leírva talán olyasmire, hogy nem kell attól rettegni, hogy hazaérve nem lesz ott, nem kell attól félni, hogy az egyik napról a másikra elveszítjük a másikat mert szakítunk.. nem kell attól félni, hogy nem fog segíteni, ha szükségünk van rá. Ilyesmikre gondoltam. Amolyan biztos pont az életünkben, akire számíthatunk, aki szeret és akinek sírhatunk.

#A_jó_kapcsolat_alapja_a_finom_mákostészta
2018. jún. 30. 07:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%
#8 Gyakran vannak ilyen nagyon rossz napjaid? Szerintem az mindenkinek zavaró, ha valaki folyton panaszkodik. Hidd el, máskülönben én is szívesen vigasztalok másokat, de aki egyfolytában siránkozik, annál egy idő után betel a pohár.
2018. jún. 30. 09:49
 12/18 A kérdező kommentje:

"Az nem biztos, hogy oké, ha elvárod, hogy mindig ott legyen otthon neked, amikor akarod, ne legyen saját élete meg saját programjai, hogy csak rád fogyeljen, semmi másra."

Egyáltalán nem várok el ilyesmit.

"#8 Gyakran vannak ilyen nagyon rossz napjaid? Szerintem az mindenkinek zavaró, ha valaki folyton panaszkodik. Hidd el, máskülönben én is szívesen vigasztalok másokat, de aki egyfolytában siránkozik, annál egy idő után betel a pohár."

Nem panaszkodom folyton és nem siránkozom.. pusztán jól esne, ha néha elsírhatnám magam és lenne aki megvigasztal.. max havi 1 alkalom vagy ilyesmi.. nem is tudom.

2018. jún. 30. 10:30
 13/18 anonim ***** válasza:
95%
"nem kell attól rettegni, hogy hazaérve nem lesz ott, nem kell attól félni, hogy az egyik napról a másikra elveszítjük a másikat mert szakítunk.. nem kell attól félni, hogy nem fog segíteni, ha szükségünk van rá" - Ezt egy olyan kapcsolatban, ahol összepasszolsz a pároddal, automatikusan megkapod, de akárkivel nem működik, csak a hozzád illővel. Ha te random embertől akarod ezt elvárni, és tökmindegy, csak nő legyen, akkor inkább fogadj örökbe menhelyről egy kutyát.
2018. jún. 30. 10:38
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem random emberektől akarom, hanem egy embertől szeretném aki majd a barátnőm lenne.
2018. jún. 30. 11:06
 15/18 anonim ***** válasza:
95%

Igen, de ez nem így működik. Ha mindenkinek adnánk csak úgy magunkból, tönkretennénk az életünket. Kiégnénk. Egy kapcsolatban, hosszú távon meg fogod ezt kapni. De egy kapcsolatban, ami épphogy elkezdődött, nem fogsz ilyesmit kapni, önzetlenül és odaadóan nem. Mert erre nincs energiánk, nem vagyunk szeretetszolgálat és lehet, hogy fordulhatsz a párodhoz, aki már közel áll hozzád a nehéz napokon, ez rendben is van, csakhogy a segítői szerep nem párkapcsolati szerep.

Én is a sokadik randin említettem a páromnak, hogy milyen szarviharban csücsülök épp, akkor is humorral ötvözve. Miért? Mert vannak nekem is nehézségeim, de ura vagyok a helyzetnek és őt önmagáért kezdtem megkedvelni. Nem magamért, nem eszköz gyanánt, hanem azért az emberért, aki ő, akinek azt akarom, hogy jól érezze magát mellettem, miközben én is jól érzem magam vele és akire csak akkor hárítanám a saját problémáimat, ha annyira nem tudok vele megbírkózni, hogy már mellette is látszik rajtam. Akkor sem szívesen, hanem inkább csak úgy, hogy ő szólna közbe, hogy mi lett velem.

Figyelj, ne eszközt keress. Hanem egy társat. A te bajod nem tartozik egy párkapcsolat lapjára. Ettől függetlenül azt el lehet várni, amit a 10. válaszomban írtam. Az egy egész más dolog, korrektségnek és következetességnek hívják.

2018. jún. 30. 11:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez majd jönni fog magától ha megfelelő társat. Sem kérni sem elvárni nem kell majd. Bár már idősebb vagyok de én is 4x túl találtam meg az igazit aki maximális érzelmi biztonságot nyújtott -és persze én is neki. Bennünk sosem volt féltékenység vagy aggódás hogy mi lesz ha nincs ott a másik....azt kell mondjam, a mi kapcsolatunk atombiztos volt. És azért múlt idő, mert végül a halála volt az egyetlen, ami elválaszthatott minket -igaz "csak" fizikailag...
2018. jún. 30. 11:46
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem irreális, hiszen a normális párkapcsolatok így működnek. De figyelmeztetlek, hogy ez oda-vissza működik. Tehát mindketten ott vagytok egymás számára, és megosztoztok a problémákon, de arra is odafigyeltek, hogy ne terheljétek a másikat túl értelmetlen panaszkodással.

Mert a jó kapcsolatban a felek építik egymást és nem rombolják.

2018. jún. 30. 13:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Csak tőled függ, hogy irreális-e.

Azok, akik csak lehúzzák a másikat joggal számíthatnak arra, hogy a társuk nem fog örökké mellettük maradni, hanem keres valaki olyat, aki nem csak elvenni akar, hanem adni is, viszont akik felismerik a támogatást, amit kapnak, és viszonozni is képesek, azoknak jóval nagyobb esélyük van egy jól működő kapcsolatra.

A manapság igen népszerű vélekedésekkel ellentétben a nők nem pszichopata ösztönlények, akik szabályosan várják, hogy mikor léphetnek le a jólelkű férfiak mellől. Találhatsz magadnak megbízható társat, kérdező, csak egyrészt nem biztos, hogy a legmutatósabbak között találod meg az illetőt, másrészt meg neked is oda kell tenned magad.

2018. jún. 30. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!