Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak miért vannak kiakadva hogy a nők többsége nem szereti az alacsony/vézna/túlsúlyos férfiakat mikor az ideál mindig is a magas, erős férfi volt?
Ha megnézzük, kulturálisan a történelem során a nőideál mindig változott. Az őskorban, a falfestmények meg a szobrok (pl. Willendorfi vénusz) alapján a telt nők voltak vonzók, mivel ez jelezte a termékenységüket. Az antikvitásban és a reneszánszban a teltkarcsú nők, majd később a soványak. De pl. a feketéknél mindig a nagy fenekű, széles csípőjű nők voltak a népszerűek, az ázsiaiaknál a soványak stb.
Ezzel szemben a férfiideál mindig és minden kultúrában a magas, erőt sugárzó, jó kiállású, izmos férfi volt. Gondoljunk csak a régi szobrokra, festményekre, istenség, hős ábrázolásokra. Mindig erős, hősies férfit mutattak. Régen amikor a férfiak keményen dolgoztak és háborúztak is elképzelhetetlen volt, hogy egy férfi gyenge, vagy túlsúlyos legyen, mivel akkor gyakorlatilag életképtelennel minősült. Tehát a nőkbe beleivódott, hogy ilyen férfi az ideális ilyet keresnek.
A mai férfiak akik nem felelnek meg ennek az ősi férfiideálnak, miért hiszik azt, hogy ez csak a mai nők elvárása mikor ez mindig is így volt?
Szóval akkor én egy ilyen testtel jó vagyok?;)
Akkor viszont most fordítva is: A nők miért vannak ugyanezért kiakadva, ha a férfiak ideálja meg a homokóra-alkat, "wide hips", nagy mellek stb.?
Ugye, így már nem is vicces a provokáció-kérdésed?
Hasonlítasz a Dávid szoborra :)
Igen valami ilyen férfi testre gondoltam a kérdésben.
Nem igaz, hogy a széles csípő és a nagy mellek mindig vonzóak volta a férfiaknak.
Ha megnézed az ókori görög, római szobrok sem ilyen nőket ábrázolnak, hanem inkább karcsú, de formás, kisebb mellű nőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!