Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire jellemző a nőkre ez a régimódiság, hogy egy férfi keressen ugyanannyit vagy többet, neki is legyen hasonló végzettsége, értsen több mindenhez, kezdeményezzen, randin fizessen mindent stb?
1- Nyilván a saját szintje alá senki nem szeretne adni, legyen az nő vagy férfi... kivételes esetekben működhet úgy is egy kapcsolat, hogy az egyik fél mondjuk fele annyit keres, ez a ritkábbik eset. Egyetlen okból nem árt, ha a férfi keres többet, az pedig az, hogy ha a nő elmegy GYES-re, abból az egy fizetésből kell majd hárman élniük. Nyilván ha anyuci keresett 200 körül, az ő fizuja kiesik, helyette jön a nem túl magas gyes/gyed, így majdhogynem apuci keresetéből kell élniük ameddig legalább részmunkaidőben vissza nem tud menni anyuci dolgozni. A legtöbb nő nem ilyen jövőt képzel el a gyermekének, ezért ha hosszútávon tervezünk valakivel, igenis számítanak az anyagiak. És itt most nem azt mondom, hogy kacsalábon forgó palota kell, meg legalább egy fekete bmw a garázsba.
2- Randin az fizet, aki elhívja a másikat. Az elsőt jobb esetben a férfi kezdeményezi, később a nő nyilván visszahívhatja, semmilyen 'szabály' nem tiltja :D
Nálank én keresek többet,mindig én kerestem többet exeimnél is,sokan nem tudták ezt lenyelni.. Ő letudja érdekes. Nem tartom el,sose tartottam el senkit,a heréket piocákat lapátra raktam hamar. Mi mindenben együttmükődünk,nincs probléma hol én hol ő fizet,mindent meg lehet beszélni,rég rossz ha a pénz áll két ember közé.
36N
Kérdező, te baromi radikális és egocentrikus vagy, kb ilyen Hitler szintű, aki nem vallja, amit én, az dögöljön meg. Nem lehet, hogy nem kéne helyettünk eldöntened, hogy mit várjunk el párválasztáskor? Kösz, hogy jogom van olyan nézeteket vallani, amilyeneket akarok és pont nem érdekel senkit, hogy neked ez tetszik-e.
Amúgy a régimódiságnak igenis vannak olyan értéket képviselő részei, amiket érdemes megtartani a jövőben is. De hogy kinek mi tartozik ide, azt hadd döntse el mindenki maga.
Nem hiszem, hogy ez régimódi dolog lenne.
"egy férfi keressen ugyanannyit vagy többet"
Hiába hisztiztek, nem irreális elvárás, ha szeretném, hogy a párom hasonló színvonalon éljen, mint én. Nem szeretném, hogy többet keressen, csak az, hogy nagyjából ugyanannyit. Nem azért, mert attól izgulok fel, ha valaki "pénzes", hanem azért, mert ahhoz, hogy együtt tudjunk tervezni szükséges az, hogy nagyjából ugyanannyit tudjunk beleadni a közös költségekbe. Ha ő keres jelentősen többet, akkot én húzom őt vissza, ha én, akkor pedig ő húz vissza engem.
"neki is legyen hasonló végzettsége"
Ez sem nagy elvárás, bárki találhat hasonló végzettségű párt, de egyébként sok nőnél ez abszolút nem is szempont, csak annyira érdekli őket a dolog, hogy ne legyen a kaocsolatban az egyik fél jelentősen butább vagy műveletlenebb és ne rendelkezzen teljesen más érdeklődési körrel.
"értsen több mindenhez"
Szerintem ilyen elvárás kb. a 80-as évek óta nincs. Az nem irreális elvárás, hogy ne legyen életképtelen az illető, ugyanannyira értsen az alapvető dolgokhoz, mint én. Ha én nő létemre képes vagyok befizetni egy csekket, ügyeket intézni a bankban, felpumpálni a biciklim kerekét vagy kicserélni egy villanykörtét, akkor ugyanezt elvárom egy férfitól is, mert ha valaki ennyire alapvető dolgokat képtelen elintézni, azzal nem leszek boldog kapcsolatban, legfeljebb a pótanyja leszek.
"kezdeményezzen"
Ez sem elvárás, egyszerűen csak megszokás. Ha muszáj, akkor megteszem én az első lépést, de egy olyan férfit nem tudok férfinak tartani és nem is fogok vele szenvedni, akinek nekem kell udvarolni, nekem kell "felszedni".
"randin fizessen mindent"
Én szívesen fizetem a részemet szó nélkül, de szerintem úgy illik, hogy mindig az fizet, aki randira hívta a másikat. Ha egy férfi elhív randira és még a gesztust sem teszi meg, hogy esetleg fizet ő (amire én felajánlanám, hogy felezzünk), hanem tesztelget, hogy egyből ugrok-e, hogy fizessek, azt egy fillérbaxónak fogom tartani és nem fogok vele többet találkozni. Nem vagyok aranyásó, de nem szeretnék olyan férfival kapcsolatban lenni, aki egy 300 forintos kávét sajnál tőlem. Egy kapcsolatban bármelyik fél kerülhet olyan helyzetbe, hogy a másik fél segítségére, ellátására szorul egy ideig, egy nő meg hülye lesz olyan kapcsolatba belemenni, ahol a pasin már az első randin látni, hogy ilyen téren nem lehet rá számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!