Milyen vallással felé kell érdeklődöm, ha érdekel a meditáció, a különböző tudatállapotok meg a többi hasonló jellemző?
Én is inkább azt javasolnám, hogy ne a vallások felé indulj el. Általában sajnos elmondható róluk, hogy a hitet erősítik benned, s ezzel két probléma is van. Az egyik, hogy az nem a saját hited lesz, hanem a vallás irányítóinak a tudatosan, saját kényük kedvére megformált világképe, melyet el szeretne veled hitetni, s ezáltal (meg)vezetni téged. A másik, hogy lehetőség szerint ne higgy, hanem tudj - én ezt javasolnám. Olyan irányt válassz, ahol a tudást kaphatod meg és nem a hitet. Járj utána, hallgass, nézz, olvass sokat e témákban, tudj meg minél többet és gondolkozz rajta. Tudd meg, hogy ami működik, miért működik. Ne higgy el senkinek semmit, hacsak nem áll rendelkezésedre cáfolhatatlan bizonyíték, különben győződj meg magad róla. És tényleg, ha érdekel, mindenképpen szélesítsd a tudásod e téren, óriási értékkel bír.
Végül egy nevet megemlítenék azért, de távol álljon tőlem, hogy őt reklámozzam, vagy egyértelműen mellé tegyem le a voksomat - csupán én úgy érzem, nagyon sokat lehet tőle tanulni: Villás Béla.
Utadhoz sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!