Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek az olyan csajokról, akik ilyeneket írnak ki társkeresőre?

Figyelt kérdés

"Nem téged kereslek, ha

- nálam fiatalabb vagy

- nem egyedül élsz

- van gyermeked

- nincs diplomád

- nincs nyilvános fotód

- nem írtál semmilyen bemutatkozást, vagy idézetet másoltál a helyére

Tudom, ez sokakból felháborodást fog kiváltani, de szeretnék olyan párt találni, aki hozzám hasonlóan rendelkezik autóval és/vagy motorral, nem azért, hogy az én napi közlekedésemet megoldja (nekem is van mindkettő), vagy a presztízs miatt (Trabant vagy Simson is lehet :D), csak szeretném, ha megértené illetve átérezné, hogy az autózás/motorozás számomra életforma, és igénylem azt a szabadságot és mobilitást, amit egy jármű adni tud."

Szerintem totál idióták és nem az embert akarják megismerni, hanem egy állásinterjú szerű szempontok alapján választanak, ami nem normális. Ez nem maga az elidegenedés? Szerencsére nem ilyen az összes csaj, de ő reprezentálja a tipikus húspiaci gondolkodást.

Minek éljen egyedül, ha nem akar havi 100 ezreket kidobni feleslegesen és inkább takarékoskodik a pénzével? Nem lenne egyszerűbb kettesbe elmenni és feleződne a bér?

Meg mi a nagy fenéért fontos neki a diploma? Öcsém! Nem minden diplomás ember értelmiségi és nem minden okj-t vagy szakmunkást végző ember proli. Vannak diplomás prolik és vannak olyan értelmiségiek, akiknek nincs diplomájuk. Természetesen a prolit nem a klasszikus értelemben használtam, hanem a sík egyszerű életfelfogás és kultúra hiányára, diplomások között is sok ilyen van.

Meg miért jó neki az, ha a másik is kocsival rendelkezik? Ha elvan egyedül a kocsizással, akkor nem tök mindegy, hogy rendelkezik e autóval vagy sem? 21. század van és még mindig a nemi kettős mércékkel kell együtt élni? Hogyha egy pasinak van kocsija, de egy csajnak nincs az elfogadható, de fordított esetben már nem? Ez szexizmus a javából!

Komolyan nem értem ezeket a csajokat, ha az a céljuk ezzel, hogy elszalasszák az igazit és nem a romantikus kapcsolat a céljuk akkor jó úton haladnak. A szerelem nem pontokba szedett elvárásból alakul ki, hanem az érzésből az, hogy szeretem a másik társaságát, közelségét az egész lényét. Mi van, ha ismerkedik egy csávóval aki minden pontba megfelel, de nem tud szerelmes lenni belé, de ismerkedik egy másik csávóval akinek nincs diplomája, autója és még a szüleivel él, de megvan a kémia köztük, ha ezekután nem tud engedni a hülyeségiből akkor ennyi esze van. Erre nem tudok jobban mondani.

Nem kéne felhívni figyelmet az ilyen csajoknak, hogy hülyeséget csinálnak és egy jó békés, harmonikus párkapcsolatot szalaszthatnak el ezzel?

2018. jún. 7. 20:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
92%

Csak kibújt a szög a zsákból, nem a lista háborít fel, hanem az, hogy egy "nagyon csúnya, bottal sem kategória" nő írta ki. Ronda nőnek meg ne legyenek (reális) igényei, de minden ocsmány, elhízott, gusztustalan "férfinak" JÁR a szép nő, az ő listájukkal nincs probléma:

- csinos arc

- dögös test

- formás mell&fenék

- legyen jó az ágyban

- stb.

Az ilyen lista nem... butaság?

Honnan tudod, hogy milyen esélyei vannak a boldogságra? Tényleg, pár alap dolgot írt a csaj, de ha ezek ilyen teljesíthetetlenek és "sznobizmus" jelzővel illeted, veled nagy problémák vannak. Aki ennek a pár feltételnek nem képes megfelelni, az tényleg maradjon inkább a zsebhokinál, nem elég felnőtt még egy párkapcsolathoz.

"Az a baj, hogy sokan (főleg a férfiak) személyes sértésnek veszik, ha nem felelnek meg egy nő elvárásainak." - Így van.

2018. jún. 8. 09:23
 42/51 anonim ***** válasza:
94%

A diploma elvárását fa$$ágnak tartom (diplomás nőként), az egyedül élést is bizonyos szintig, a többi szerintem teljesen korrekt, és csak a felesleges köröktől kíméli meg magát, meg a másikat.

"Meg miért jó neki az, ha a másik is kocsival rendelkezik?" ember, ezt leírta az idézett hölgy, olvasd el.

Amúgy meg nem értem, miért akarsz beleszólni idegen emberek társkeresési módszereibe. És ha elszalasztanak ezzel egy jó kapcsolatot? Az neked miért lesz rossz? Majd akkor ő megszívja, és tanul belőle, vagy nem.

2018. jún. 8. 10:55
 43/51 anonim ***** válasza:
Mindenki nyugodjon le a p.csába! Nincs igazság a Földön.
2018. jún. 8. 11:47
 44/51 A kérdező kommentje:

#41 Te nem vagy normális, ha ezeket a dolgokat a felnőttességgel hozod összefüggésbe. Mennyi olyan ember van akinek hiába van diplomája, kocsija, jól kereső munkája, attól még tiszta gyerekes. A legjobb barátom még a szülőknél él, autója sincs és képzeld egy tök intelligens ember. Eltudja magát rendesen tartani csak nem akar albérletre felesleges pénz kidobni inkább gyűjt egy lakásra.

Látszik, hogy nem nőttél még fel. Abból is látszik, hogy szerinted az csesztet engem, hogy csúnya. Szövegértési problémád van neked is, de leírom mégegyszer, hogy felfogd, nem azért írtam ki, mert felháborított az a csaj, hanem ezek ellen tárgyiasított elvárásokat határozottan elutasítom és kiváncsi vagyok, hogy szerintetek mennyire káros ez a szellemiség. És az a csaj jól reprezentálja ezt. Tanuljatok már meg egy kicsit minimálisan szöveget érteni mielőtt itt elkezdenétek személyeskedni.

Azért írtam az egyik válaszomban a liberális szövegelést, hogy mindenkinek van joga azt csinálni amit akar, mert ez okozza az emberek tárgyiasítását és a húspiacozást. Ezen kéne elgondolkozni és nem védeni az embertelen gondolkozásokat.

2018. jún. 8. 13:53
 45/51 anonim ***** válasza:
14%

# 41

Sosem láttam még ilyen listát egy férfitól sem közösségi oldalon. Miért vagy ennyire hazudozós? Ne degradáld le a diplomát és a saját lakást, mintha semmiség lenne.

Akinek nem a szülei tolták a segge alá és mondjuk BME-re járt, nem valami kamu főiskolára, annak igen is nagy teljesítmény, nem "alap dolog" és az ilyen primitív csajokat valszeg lekoptatják.

2018. jún. 8. 14:04
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mi a fenének bánt téged ez ennyire? Talán kéne a csaj, csak nem felelsz meg neki?

Akadj le a témáról és keress olyat, akinek megfelelsz. Mindenkinek van valamilyen elvárása, akár kiírja, akár nem. Mi közöd hozzá? Te is írhatsz listát az elvárásaidról, azzal sem lenne semmi baj.

2018. jún. 8. 14:08
 47/51 anonim ***** válasza:
100%

Embertelen elvárások? Te miről beszélsz? Felfogtad, hogy ezeket tökéletesen tudja hozni egy albérletben élő könyvtáros, akinek van egy ócska Trabantja?

Értem én hogy a társkeresés húspiaccá vált, de miért ne keresne mindenki olyat amilyet szeretne?

Ami a diplomát illeti: ha egy sportos, gyúrós pasi elvárhatja a sportos, jó testű barátnőt, akkor egy diplomás ember is elvárhatja a diplomás párt. És ahogyan vannak kigyúrt pasik kövér vagy legalábbis puhány barátnővel, úgy vannak diplomás nők is nem diplomás férfival kapcsolatban. De attól még nem olyan eget verő elvárás az, amilyenek mi is vagyunk, nem?

Én nőként most csinálom a harmadik diplomámat. Egyet legalább elvárhatok? Amúgy nekem bejön a bölcsész mert az szexi és igazán értelmes dolgokat lehet ott tanulni. Amúgy volt már nem diplomás párom, nem ezen múlik a boldogság, de ha eltérően gondolkodunk a szórakozásról, és más témák érdekelnek bennünket, kicsit nehéz együtt élni.

2018. jún. 8. 21:06
 48/51 A kérdező kommentje:

Hányszor kell már leírnom azt, hogy leszarom azt a csajt nem is tetszik, emiatt a húspiaci jelenség miatt írok. Ha ezek után se fogjátok fel akkor sajnálom, lehet más kérdések alá írni a semmitmondásokat.

#47 Azért embertelen basszus, mert nem diplomájába, kocsijába szeret bele a normális ember a másikba, hanem abba aki. Ez a bajom, hogy így önmaguktól zárják el a jó kapcsolati lehetőségeket.

Azért ne védjük már ennyire a másik személyiség jogát, ez a szélsőségekbe elvitt liberalizmus ezért káros, inkább bekéne látni azt, hogy aki romantikus kapcsolatot szeretne ne várjon el anyagi dolgokat, mert jobb esetbe nem abba szeret bele. Hülyeséget csinál emiatt és emiatt lesz annyi frusztrált ember. Emiatt kéne eltépni azokat ki...ott elvárás lapokat és, anélkül kéne megismerni a másikat, hogyha éreztek egy minimális szimpátiát.

Mitől szexibb valaki, hogy elvégzett valamit? Mi van azokkal az emberekkel akik inkább autodidakta módon szeretnek tanulni vagy feleslegesnek érzik a fősulit, de emellé művelődnek. Én az utóbbi vagyok van egy nagyon integillens barátom és erről a jelenségről is szoktunk beszélgetni, emellé filozófiáról és politikáról is. Elég sokat kritizáljuk a kapitalizmust, mert ennek a jelenségnek is az az oka, az emberek tárgyiasításáról, kényszer dolgokról, mint a reggeli felkelés vagy a kényszer suli, munka. Nem tartja tiszteletben az ember szabad jogát és kánaánnak nézik a kapitalizmust, holott rengeteg sebből vérzik. Persze most mondhatnátok azt, hogy ellentmondok magamnak, mert az előbb írtam az emberi jogok ellen is, de azért írtam, mert maga a kapitalizmus hozta el azt, hogy az ember csak akkor ér valamit, ha valamije van és nem elegendő az, hogy megszülettél, ami szerintem alapból teljesen embertelen és ez okozza azt a gondolkodást, amiről írtam.

2018. jún. 9. 11:02
 49/51 anonim ***** válasza:

Azt írod, ne listázzon, aki romantikus kapcsolatot szeretne. Nos, ez a hölgy nem tűnik romantikusnak hanem pragmatikusnak. Olyat keres aki hozzá illik nem olyat akibe csak úgy random beleszeret, aztán felszáll a rózsaszín köd és kiderül hogy nincsen bennük semmi közös.

Amúgy én egyet értek veled egy szintig, én magam sem listázok, de sosem értettem a lista elleni haragot.

A te példádat így is leírhatnánk: igen, van aki szeret az edzőteremben izzadni heti négyszer, de az miért is nem elégszik meg egy olyannal, aki szívesen elmegy néha bicajozni vagy úszni, de mellé rozé fröccsel eszi a somlóit, mert ő meg azt szereti csinálni. Nos, azért mert másak az igényeik, a jellemük és a célkitűzéseik.

Mint írtam, volt már diploma nélküli párom, de ha társkeresőznék, a diploma egy jó szűrő lenne. Sok pasitól végig hallgattam már, hogy ők milyen intelligensek annak ellenére hogy csak szakmunkás végzettségük van, de nem igazán voltak azok. Ettől persze még lehetnek totál rendes emberek, de mint írtam, közös érdeklődés, közös célkitűzés nem árt. A rendesség kevés. Mivel nekem a műveltség és gondolkodásmód fontos, szívesen adok esélyt és megismerkedek bárkivel aki vonz,de a tapasztalataim azt mutatják, hogy akiben nincs kitartás ahhoz, hogy megcsináljon legalább egy diplomát az nem igazán illik hozzám. A kivétel erősíti a szabályt, mint írtam, volt egy ilyen ember, aki nem duzzogott a színházért, és értelmesen tudott beszélgetni elvontabb darabokról és filmekről is, és rengeteg minden érdekelte.

De most mondd meg, egy társkeresőn mi alapján lehet kiszűrni azokat akik valószínűleg nem hozzád valók? Ha csak azt írja ki nőként, hogy legyen nála magasabb, férfias, kedves, megértő és jó humorú, az összes kan ráírna, mert minden férfi ezt hiszi magáról, hogy ő rendes és intelligens és jó humorú. Mindegyik. Ez így nem szűrő.

2018. jún. 9. 11:54
 50/51 A kérdező kommentje:

#49 Hát úgy szűrd ki őket, hogy beszélgetsz vele és, ha mondjuk csak annyiből áll az élete, hogy felkel, dolgozik, eszik, dug és folyamatosan nézi a barátok köztöt, éjjel nappal budapestet, való világot és a színházat, kultúrális eseményeket hülyeségnek tartja, akkor onnantól nem folytatod vele vagy, ha nagyon tré helyesírása akkor nem is válaszolsz neki.

Igazából ezt én is így csinálom, ha látom a csajon, hogy nem igazán akar megismerni, nem érdeklődik felém, tőszavakba válaszol és a helyesírása is hagy kívánnivalót maga után, akkor nem folytatom fele.

Ennél jobb szűrű nagyon nincsen és nem jó megoldás ezért felállítani ilyen képzeletbeli ideált és messiásként várni, hogy eljöjjön.

Szerintem az a jó megoldás még, hogyha alaposan megnézed a profilját, nem csak a képeit, hanem a bemutatozását is így letudod szűrni azt, hogy ehhez a bemutatkozásához mennyire tudsz azonosulni, hozzá tudsz e szólni.

Én részletesen hosszan kitöltöttem a bemutatkozásomat, mondjuk kaptam kritikát arra, hogyha túl hosszú nem fogják elolvasni, engem ez hidegen hagy, nem fogok rövidíteni azért, hogy a kiskirálylánynak kényelmesebb legyen. Na és ez is egy jó szűrő nekem, ha egy csaj nem fordít energiát arra, hogy végigolvassa a bemutatkozásomat, akkor nyilvánvalóan nem egy türelmes, figyelmes, kedves csajról van szó hanem egy elkényelmesedett, buta, türelmetlen liba jut eszembe ilyenkor.

2018. jún. 9. 14:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!