Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek az olyan csajokról, akik ilyeneket írnak ki társkeresőre?
"Nem téged kereslek, ha
- nálam fiatalabb vagy
- nem egyedül élsz
- van gyermeked
- nincs diplomád
- nincs nyilvános fotód
- nem írtál semmilyen bemutatkozást, vagy idézetet másoltál a helyére
Tudom, ez sokakból felháborodást fog kiváltani, de szeretnék olyan párt találni, aki hozzám hasonlóan rendelkezik autóval és/vagy motorral, nem azért, hogy az én napi közlekedésemet megoldja (nekem is van mindkettő), vagy a presztízs miatt (Trabant vagy Simson is lehet :D), csak szeretném, ha megértené illetve átérezné, hogy az autózás/motorozás számomra életforma, és igénylem azt a szabadságot és mobilitást, amit egy jármű adni tud."
Szerintem totál idióták és nem az embert akarják megismerni, hanem egy állásinterjú szerű szempontok alapján választanak, ami nem normális. Ez nem maga az elidegenedés? Szerencsére nem ilyen az összes csaj, de ő reprezentálja a tipikus húspiaci gondolkodást.
Minek éljen egyedül, ha nem akar havi 100 ezreket kidobni feleslegesen és inkább takarékoskodik a pénzével? Nem lenne egyszerűbb kettesbe elmenni és feleződne a bér?
Meg mi a nagy fenéért fontos neki a diploma? Öcsém! Nem minden diplomás ember értelmiségi és nem minden okj-t vagy szakmunkást végző ember proli. Vannak diplomás prolik és vannak olyan értelmiségiek, akiknek nincs diplomájuk. Természetesen a prolit nem a klasszikus értelemben használtam, hanem a sík egyszerű életfelfogás és kultúra hiányára, diplomások között is sok ilyen van.
Meg miért jó neki az, ha a másik is kocsival rendelkezik? Ha elvan egyedül a kocsizással, akkor nem tök mindegy, hogy rendelkezik e autóval vagy sem? 21. század van és még mindig a nemi kettős mércékkel kell együtt élni? Hogyha egy pasinak van kocsija, de egy csajnak nincs az elfogadható, de fordított esetben már nem? Ez szexizmus a javából!
Komolyan nem értem ezeket a csajokat, ha az a céljuk ezzel, hogy elszalasszák az igazit és nem a romantikus kapcsolat a céljuk akkor jó úton haladnak. A szerelem nem pontokba szedett elvárásból alakul ki, hanem az érzésből az, hogy szeretem a másik társaságát, közelségét az egész lényét. Mi van, ha ismerkedik egy csávóval aki minden pontba megfelel, de nem tud szerelmes lenni belé, de ismerkedik egy másik csávóval akinek nincs diplomája, autója és még a szüleivel él, de megvan a kémia köztük, ha ezekután nem tud engedni a hülyeségiből akkor ennyi esze van. Erre nem tudok jobban mondani.
Nem kéne felhívni figyelmet az ilyen csajoknak, hogy hülyeséget csinálnak és egy jó békés, harmonikus párkapcsolatot szalaszthatnak el ezzel?
Ha másra nem,arra jó, hogy a kérdezőféle emberek felháborodjanak és ne írjanak neki. Legalább nem dörgölik az orra alá, hogy ők milyen jó fejek, hogy leállnak vele. Sajnos hasonló történt már meg velem (én is leírtam,hogy belsőre mit várok el, bár ennyire kategórikus nem voltam, hogy diplomás legyen, stb.) és ilyenkor kérdezem, hogy ha nem tetszem, a faxért kell rám írni, nem lehet egyszerűen skippelni.
Hogy nem akar olyan csávóval levelezni, aki nem képes magából kifacsarni legalább fél sornyi önálló gondolatot, abszolút megértem. Azt is, hogy fiatalabbal nem akar, de ha még ezen felül azt is elvárja, amit fentebb leírt, miért nem élőben próbálkozik olyan helyen, ahol hasonló érdeklődéskörű emberekkel találkozhat? Menjen el egyszer mondjuk egy programozó találkozóra, ott tuti ő lesz egyedül nő és láthatja, hogy egy programozó lehet ápolt és jóképű is, csak teszem azt van valamennyi elvárása kinézetre (is). Vagy lehet akármi más is, akár egy salsa-szakkör, vagy hasonló. Ha diplomás, nem is ronda, van az a program, ahol találna neki tetsző muksót.
Nekem semmi bajom ezzel a kívánságlistával. Ha látnám a csaj fényképét, még akár szimpatikus is lehetne.
"...de ezek normális földhöz ragadt elvárások. Most hasonlítsátok össze azt amit leírtam a fentebb írt listás elvárásokkal."
Már meg ne haragudj, de ezek nem túl komoly elvárások, még én is tudom teljesíteni őket, pedig elég nyomorult vagyok.
Nem pont a csaj miatt írtam ki, hanem a jelenség miatt, hogy butaság amit csinálnak az ilyen listákkal szaladgálók. Nem vagyok felháborodva miatta, sőt jobb is, hogy kiírta, mert legalább a bemutatkozása miatt meg van a véleményem róla és nem akkor derül ki mikor ismerkedek vele. Csak ő jól reprezentálja a jelenséget és ezért írtam ki a kérdést, hogy szerintetek ez normális e.
Azt csinál amit akar, ha ez így jó neki akkor oké csak úgy érzem négy választása lesz neki és a többi hasonlónak.
1. Megüti a jackpotot talál egy olyan férfit, aki teljesen megfelel elvárásainak és mellé megvan a kettejük közti kémia, szerelmesek is lesznek, boldogok együtt, viszont ehez nincs sok esélye.
2. Talál egy olyan férfit, aki minden elvárásainak megfelel, de koránt se valami a jó a kapcsolat, nem igazán szeretik egymást, inkább érdekekre épül, mint emberi érzésekre. Erre több esélye van.
3. Egy olyan férfit talál, aki nem felel meg minden elvárásainak diploma helyett okj-ja van, nincs autója, szüleivel él, de nem tartatja el magát teljesen. Viszont szerelmes lesz a srácba és rájön arra, hogy felesleges volt a sznobizmusa.
4. Teljesen győzedelmeskedik felette a sznobizmus és visszautasít egy olyan férfit aki iránt érzett valamit. Így még jobban megnövelni az esélyét arra, hogy ne találjon egy romantikus párkapcsolatot.
Rosszul gondolkodsz.
Tálaltál egy adatlapot, ami alapján egyértelmű, hogy ráírni is felesleges. Ez JÓ DOLOG. Ugyanezek a dolgok kiderültek volna egy idő után. Jobb esetben pár nap levelezés után, rosszabb esetben néhány randi után. Feleslegesen raboltátok volna egymás idejét. Te nem őt keresed, ő se téged, nincs dolgotok egymással. Lapozz.
Elvégre te se "valakit" keresel, vagy "akárkit", hanem EGY olyan lányt, akivel hosszú távon kapcsolatban szeretnél lenni. (Az igaziban nem hiszek, de mondjuk így is lehet nevezni.)
Neki ezek az igényei, minek pörögsz rajta? Nem egymást keresitek, továbblépsz, ennyi, nem a te dolgod, hogy talál-e így társat vagy nem. Vagy annyira kéne?
Én meg pasik adatlapjai között láttam olyat, aki kiírta, hogy a nőt ne érdekelje, hogy ő mivel keresi a pénzt. Nyilván én sem őt keresem, bár nevettem rajta egy jót, mert azért felnőtt emberek jelentős idejüket töltik munkával, szóval előbb-utóbb előkerül a téma, hogy mégis mi az, és ilyen kiírás esetén vagy valami illegálisat, vagy valami lutrit (szerencsejáték), vagy valami alja melót képzelek el, amit szégyell, utál, de erőfeszítéseket már nem tesz azért, hogy változtasson rajta.
Lépj tovább és keress hozzád illőt. Egyébként meg örülj, hogy valaki kiírja, így legalább nem futtok felesleges köröket, különben ritka, ha valaki tényleg el is olvassa a kiírást, szóval én meg azt díjazom, hogy te olyan vagy, aki veszi erre a fáradságot, és nem csak random ráírsz valakire, mert tetszik a fotója.
Nemrég rám írt valaki társkeresőn, szép hosszan. És olyanokra is rákérdezett, ami amúgy kint van az adatlapomon. Ő sem olvasta el rendesen. Illetve meg van nálam jelölve korosztály, kik érdekelnek elsősorban, erre olyanok is bepróbálkoznak, akik ebből nagyon kicsúsznak, pl. életkor alapján apám lehetne korosztály, engem meg ők nem érdekelnek. Ők is csak random próbálkoznak, nem figyelik, mi van kint az adatlapon. Mondjuk nem ez az egyetlen társkeresős opció számomra, ez csak egy a több közül, csak nem zárom el ezt a lehetőséget, mert sose lehet tudni, csak sok a figyelmetlen hülye ezeken az oldalakon.
Az igényekkel kapcsolatban egy példát még hoznék.
Anyai nagymamám az egyháznak dolgozta le az életét kántorként, ezt úgy hálálták meg, hogy nem kap nyugdíjat, mert "szeretett énekelni", szóval valami szociális segélyt azért sikerült neki kiharcolni, de ennyi. Ennek ellenére ő ragaszkodik az egyházhoz, a valláshoz, mert neki ez fontos. És olyannyira fontos ez neki, hogy mindig elmondja, hogy mindenképpen vallásos embert keressünk társnak.
Nekem ez nem annyira fontos, de mivel nem akarok vele ezen összeveszni, ezért nem vitatkozom vele, csak ráhagyom.
Szóval minden embernek lehetnek olyan, számára lényeges szempontok, amik másnak nem lényegesek, és fordítva, de ezen ne akadjunk ki. Mindenki olyat keres társnak, akivel hosszú távon le tud élni akár egy életet, nem? Akkor meg tudni kell, mi az, ami számunkra fontos, mit tudunk tolerálni, mit nem, mi tetszik, mi nem, miből tudunk engedni, miből nem.
#28 Neked akkor van diplomád barátom, ha piros hó esik, különben nem lennél ennyire felháborodva ezen a kérdésen. Meg talán te se azt a bűvös DIPLOMA szót emelted volna ki a kérdező rinyálásából, de valamiért nálad is az verte ki a biztosítékot. Gratulálok a beszóláshoz, de gyakorold még kicsit.
#29 Rizsa, rizsa, rizsa. Nem kérdezte senki, mit dolgozol, mennyit keresel. Nincs meg a papírod, ami ezeknek a lányoknak alap dolog, nem vagy jó nekik. Az meg, hogy jártál pár hónapig valahová, nem azt jelenti, hogy el tudtad volna végezni. Nekik papír kell, neked nincs - ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!