Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti belemennétek egy kapcsolatba csak azért, hogy legyen végre párkapcsolatotok?
20+ éves lány vagyok, 0 párkapcsolati tapasztalattal. Ennek rengeteg oka volt, főbb vonalakban: elhanyagolt gyerekkor, iskolában lelki bántalmazás, kiközösítés, külsőségbeli problémák, depresszió.
Ezek mind-mind mély nyomot hagytak a lelkemben, azonban ezek ellenére igyekszem nem beleragadni ebbe az állapotba, teszek ellene, hogy jobb legyen, tanulok, jógázom, próbálok ismerkedni, leküzdeni a bizalmatlanságom az emberek felé, kisebb-nagyobb sikerrel.
Most is online ismerkedem egy fiúval, 4 hónapja chatelünk, skype-olunk is hetente. Külföldön él, hamarosan hazajön huzamosabb időre és élő találkozó is lesz. Eddig minden flottul ment, úgy tűnt, hogy normális, rendes, vicces, még azt is felajánlotta, ha élőben is könnyen megtaláljuk a közös hangot, akkor kiköltözhetem hozzá, rövidebb vagy hosszabb időre, segít munkát találni, és a munkakeresés alatt is támogat. Olyan országban él, amelynek a nyelvét beszélem, így azzal nem lenne probléma. Viszont az utóbbi időben kiütközött egy-két rossz tulajdonsága, nevezetesen, hogy könnyen felidegesíti magát piszlicsáré dolgokon, dühbe gurul, és ez engem borzasztóan nyugtalanít, azonosulni sem tudok vele, mert én egy alapvetően békés természetű ember vagyok. Többször volt már erre példa. Arra gondolok, ha jelentéktelen dolgok ezt váltják ki belőle, mi lesz, ha már véresen komoly gondokat kell megoldani. Másrészt, arra is gondolok, hogy kire vagy mire várjak még, akár éveket, továbbra is 0 tapasztalattal. Ahogy múlik az idő, úgy egyre nehezebb ismerkedni 20+ éves szűzként, ez már most is nehéz, de mondjuk ő ebben toleráns, nem is erőlteti annyira a szex témát, mert tudja, hogy mi a helyzet. Tudom, hogy mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, és egy párkapcsolat a kompromisszumokról szól, de félek, hogy ez csak a kezdet, és egy kissé idegbajos férfivel sodort össze a sors, és ez a rossz tulajdonsága az idő előrehaladtával majd egyre csak eszkalálódik. Szerintetek mi lenne a helyes döntés?
Köszönöm, hogy elolvastad, és ha válaszolsz!
Kérdező neeeee. :( Ugye csak viccelsz?
Még sokat tapasztalt elvált negyven évesek sem költöznek össze egy hónap után. Nem szokás ilyet csinálni. Bevallom hirtelenjében nem tudom pontokba szedve megindokolni miért nem kéne, mert ez számomra annyira evidencia, mint hogy a víz vizes és nem vagyok felkészülve ennek az elmagyarázására.
De nem akarok én gátja lenni sem a boldogságodnak sem a fejlődésednek, lehet hogy tényleg erre van szükséged.
Kicsit meg vagyok döbbenve ennyi optimizmus láttán és nem nagyon jutok szóhoz.
Utolsó, kedves hogy aggódsz értem.
Nem optimista vagyok, csak ki szeretnék szakadni ebből a romboló környezetből, amiben vagyok. És hozzájuk képest, ő még mindig jobb választásnak tűnik, még így is, hogy kimutatta a foga fehérjét, mint itt maradni, pénz nélkül vagy alig pénzzel egy teljesen lehúzó családban. Ez a szomorú igazság.
"Nem optimista vagyok, csak ki szeretnék szakadni ebből a romboló környezetből, amiben vagyok. És hozzájuk képest, ő még mindig jobb választásnak tűnik, még így is, hogy kimutatta a foga fehérjét, mint itt maradni, pénz nélkül vagy alig pénzzel egy teljesen lehúzó családban. Ez a szomorú igazság."
Szóval akkor cseberből vederbe.
Most pocsék környezetben vagy, amit lecserélsz egy másik pocsékra, csak ez majd máshogy lesz pocsék (majd még dug is).
Már ne haragudj, de mielőtt meghozol egy ilyen döntést előbb szedd össze az életed, mert a végén ott fogsz állni terhesen, egy idegen országban, egy olyan férfi kénye kedvére bízva, aki nem éppen egy maszületett bárány
Kérdező, nagyon sajnálom a körülményeidet, de erre nem ez a megoldás. Így továbbra sem leszel szabad, az összeköltözés egy nagyon rossz ötlet. Nem kell feltétlenül véres jelenetet elképzelni, verekedés nélkül is lehet borzasztó légkört teremteni.
Figyelj, ha annyira szeretnél új életet kezdeni, amit teljesen megértek akkor menj el egy nagyobb városba, vagy egyenesen a fővárosba. Kezdj Budapesten új életet. Ha úgy érzed elég erős vagy a külföldi élethez, akkor a budapesti meg se fog kottyanni! A fontolva haladástól még senkinek nem lett baja, viszont az ilyen hirtelen ötletek gyakran vezetnek csalódáshoz. Azzal nem teszel jót magadnak, ha a mostani nyomasztó környezetből egy teljesen ismeretlen közegbe mész, ahol az egyetlen támaszod ez az ember. Ezt a véleményemet akkor is fenntartanám, ha amúgy egyetlen kifogásod sem volna ellene, mert ez így kockázatos.
Itt a gyk-n lehet sok olyan történetet olvasni amiben:
- a férfi teherbe ejtette a lányt, majd 0 segítség, pénzt nem ad haza, fenyegeti a csajt, hogy elveszi a gyerekét, utcára teszi. Egyikben sincs konkrét fizikai fenyegetés
- de terhesség sem kell hozzá, ugyanez megvan pepitában gyerek nélkül is.
Én a magam részéről egy dolgot kérek, ha belevágsz mégis, akkor ne gyere majd a GYK-ra sírni, hogy minden férfi milyen mocsok
Értékelem mindenki véleményét, és köszönöm, hogy ennyire aggodalmaskodtok.
- Nem vagyok képzetlen, sötét buta paraszt. Írtam, hogy tanulok, még pár vizsga választ el a diplomától.
- Kezdem lassan úgy érezni magam, mint egy krimi regényben. A majd jól megver, teherbe ejt, kiállít az utca sarokra stb. típusú hozzászólásokat nagyon túlzónak érzem. Egy vékony karakterű férfiról beszélünk, közel egy magasak vagyunk, csak pár cm-rel magasabb, és mivel alkatilag vékony, nem sokkal nehezebb nálam. Már ebből kifolyólag sincs akkora fizikai fölényben, hogy ne védhetném meg magam, ha kezet emelne rám.
- Beszéltem vele ma, miután nemrégen szintén lezajlott egy ilyen közjáték közöttünk, amely során felidegesítette magát. Azt mondja, hogy a kialvatlanság így jön ki rajta, mert nem alszik rendesen mostanában, bocsánatot kért, és írta, hogy ne haragudjak, igyekszik legközelebb "állítani magán", ha ilyen még előfordulna. Egyébként azt mondja, komoly kapcsolatra vágyik, és hogy eddig velem chaten, skype-on többet, tartalmasabbat beszélgetett, mint a volt barátnőivel összesen. Dicsér, hogy művelt, okos vagyok, elismeri, hogy műveltebb nála. Azt mondja, hogy az együttléttel is annyit várunk, amennyit én szeretnék. Továbbá, hogy ő még soha nem ismerkedett ilyen hosszú ideig egy lánnyal sem, de én megfogtam több dologgal, és kész kivárni. Ezek csak jelentenek valamit, nem?
" Ezek csak jelentenek valamit, nem?"
Persze, hogy egy naív kislány vagy még
Ez most egy kifejezetten építő jellegű hozzászólás volt.
És, jobb most, hogy megírtad? Mert te annyira különb vagy, mi?
Én már annyi rosszat átéltem az életben, hogy lehet, te a felébe is belerokkannál, semmi esetre sem vagyok naIv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!