Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarna ha a férjed a nővérének vásárolna autót mig te tömegközlekedsz?
Az autó ára 4 millió forint.
Nekem nem vásárol és ha venne azt is maximum 1,5 millióért használtan. Kevés a fizetésem nem tudok belőle autót venni. Úgy gondolom sok férfi a feleségének is biztosít autót ha szükséges és megteheti és nem a nővérének vásárol. A nővére is elég rosszul keres de ő egész életében autóval járt.
Mi ütött itt az emberekbe?
A kérdező a férj családja, a szűk családja, a nővér már csak egy rokon, ha az ember felnőtt és saját csaladot alapított.
Azt a 4 millát nem a férjed fizette, hanem te is, hisz házasság alatt szerzett minden vagyon közös.
Ha házasság előtt rakott félre 4 millát, akkor oké.
Nagyon durva, hogy nem tanítgat vezetni a saját autóján(ami valóban a sajátja). Az is nagyon durva, hogy házasok vagytok és a közös kasszából úgy érzed neked külön kérned kell autóra. Vedd meg, a te pénzed is.
Aláírtál valami házassági szerződést, ami korlátoz? Ha nem, növessz tököt és használd te is azt a pénzt, ami a tied is. Ez házasság, ha nincs szerződés minden közös, amit ketten megteremtetek.
Le merném fogadni, hogy az egész hátartást te viszed munka mellett..
Ha csak ő jár kocsival jogos elvárás, hogy pl: nagy bevásárlást is ő csinálja és a fontos akkor elvigyen vele. De azért szerintem nagyon sok feleség van ma az országban aki nem kap a férjétől autót. Az egész lassan úgy van beállítva kedves kérdező, hogy a férjed és a családja tejben-vajban fürdik míg neked száraz kenyéren és vízen kell tengődnöd. Gondolom a lakást, a költségeket és minden mását is feleztek, mert ebben az esetben megértem a sértettséged. Viszont ha nem és alapjáraton olyan életkörülményt biztosít neked amit önerőből nem tudsz elérni akkor talán nem kellene még egy kocsit is követelned csak mert te a felesége vagy.
Nem ismerlek így nem tudhatom, milyen vagy de azok alapján amit írtál szörnyen anyagiasnak és rossz természetűnek tűnsz aki inkább van a férjével a pénze miatt mint az érzéseiért.
Mig nem voltunk házasok addig a nővére mosott, főzött, takarított rá.
A tiszta lakásra és a kívasalt ruhákra ment haza főtt étellel a tűzhelyen.
Csak a nővérét nem lehet megfektetni. Minden másra ott a nővérke.
Konkrétan leírod a válaszokat a kérdésedre. A közös pénzük, amit közösen fektetnek be és közösen kezelnek. Te tényleg nem érted, hogy ehhez a közösen befektetett pénzhez neked miért nincs közvetlen hozzáférésed?
"biztosít hasonló körülményeket mint a családja többi tagjának" Ezek szerint te nem ugyanolyan életkörülmények között élsz mint a férjed? Nem ugyanolyan lakásban élsz, nem ugyanolyan minőségű ételt eszel, ők estélyibe járnak még te szakadt göncökbe?
És ha már így kihangsúlyoztad, te mit teszel hozzá ehhez a kapcsolathoz az esti szexen kívül? Mert mint leírtad anyagilag nem nagyon tudsz hozzájárulni, hogy a családotok előrébb jusson.
Egy egyszerű lakásban élünk, én fizetem az étkezést és a háztartási kiadásokat evvel teszek hozzá de ennyi pénzből nem tudok palotát bérelni.
Magamnak veszek ruhát és sokszor a férjemnek is ajándékba, a saját kiadásaim fedezem.
Az ő tulajdona a lakás és a rezsit is ő fedezi cserébe én az étkezést fedezem és a háztartást kezelem.
Ha nem élnék vele akkor sem zuhana az életszínvonalom, mert van egy garzonom ahová költözhetnék és nem kellene bérelnem.
Ha szeretnék valamit magam gyűjtők rá, mig ők bármit megvehetnek.
Egy házasságban teljesen külön álló személyként élek gazdaságilag, mint egy független ember.
Mig ők közös költségvetésen élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!