Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem értem a párom családjának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem értem a párom családjának anyanyelvét. Titeket is zavarna?

Figyelt kérdés

A párom családja nem tud magyarul. Az anyanyelvükön beszélnek egymás között én pedig semmit sem értek olyankor és elég kellemetlen, hogy csak nézek magam elé kívülállóként...

Pont mint valami dísznövény vagy szobor a lakásban. Közös nyelv nincs.

Akinek volt hasonlóban része hogyan élte meg? Hogyan viszonyulnátok a helyzethez?

19L

2018. ápr. 20. 10:43
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
12%

Legnehezebb nyelv? Magyar? :D

Bocsi.

Most már én is kíváncsi vagyok.

Japán, koreai, te mázlista? :)

2018. ápr. 20. 11:23
 12/31 anonim ***** válasza:
65%
Oh közben látom írtál. Köszönöm a választ.
2018. ápr. 20. 11:24
 13/31 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom melyik nyelvről van szó, de én épp kínaiul tanulok, pár óra után már alapmondatokat tudok mondani, megtudom kérdezni valakitől, hogy hogy van vagy mit csinál, nem kínai párom van hanem spanyol, csak úgy random nekiálltam ennek mert a spanyolul nagyon régóta anyanyelvi szinten beszélek. Mindenki olyan nehéznek gondolja, pedig nem az, csak elhatározás kérdése, bár azért nem árt ha van nyelvérzéked, nekem speciel ez a 7. nyelv amit tanulok
2018. ápr. 20. 11:32
 14/31 anonim ***** válasza:
16%
Azért áruld már el melyik nyelvről van szó? Japán, vietnámi, orosz? Mostmár nagyon érdekel
2018. ápr. 20. 11:36
 15/31 anonim ***** válasza:
52%
Csak ennyi a problémád? Én a feleségemet nem értem néha miről beszél .......
2018. ápr. 20. 11:42
 16/31 A kérdező kommentje:
Írtam korábban, hogy vietnami. Sajnos a nyelvérzékem sem túl kimagasló..próbálkozom, de nagyon nehezen megy.
2018. ápr. 20. 11:44
 17/31 anonim ***** válasza:
85%
Értem...hát esetleg megkérheted a párod, hogy próbáljon téged megtanítani apránként...időbe fog telni, de ha szeretnéd akkor menni fog
2018. ápr. 20. 11:53
 18/31 anonim ***** válasza:
86%
Ezen problémázol? :D Ez a legjobb, nincsenek konfliktusok.
2018. ápr. 20. 11:59
 19/31 anonim ***** válasza:
31%
19 vagy. Most még egzotikus a vietnámi fäsz de pár év múlva úgyis lelépsz tőlük, vagy a családot varrják be kóterba a fűtermesztés miatt. Nem kell erőlködnöd a nyelvtanulással, hagyd meg nekik azt az élvezetet hogy a jelenlétedben beszélhetik ki a fiúgyermekükkel a legintimebb dolgokat is veled kapcsolatban.
2018. ápr. 20. 12:30
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Én megpróbálnám alapszinten megtanulni a nyelvet, illetve kézzel lábbal kommunikálnék. Nyilván kifejezetten beszélgetni nem mennék el a párommal a családjához, de ha a barátod velük él, és miatta vagy ott, akkor mondjuk amíg közösen vacsorázik a család, udvariasan hallgatnám, gondolkoznék a saját világomban. Időnként pedig, ha ráérnek, akkor igyekeznék én is beszélgetni velük, úgy, hogy megkérem a barátomat, fordítson.

(Egyébként anyukámmal éppen ez a helyzet, csak már lassan harminc éve. Viszont nekem apukám jött el Vietnamból, így a családdal csak ritkán találkozunk. Így aztán olyankor nem csak hétköznapi témákról van szó, sokat fordít apa.

De egyébként például, amikor itt volt a vietnami nagymamám egyszer a magyar nagymamámmal maradt kettesben egy délutánra. Mindketten csak a saját nyelvüket beszélik, mégis tudtak "beszélgetni", néhány gondolatukat átadni a másiknak. De nyilván ez más helyzet.)

2018. ápr. 20. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!