Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem értem a párom családjának anyanyelvét. Titeket is zavarna?
A párom családja nem tud magyarul. Az anyanyelvükön beszélnek egymás között én pedig semmit sem értek olyankor és elég kellemetlen, hogy csak nézek magam elé kívülállóként...
Pont mint valami dísznövény vagy szobor a lakásban. Közös nyelv nincs.
Akinek volt hasonlóban része hogyan élte meg? Hogyan viszonyulnátok a helyzethez?
19L
Legnehezebb nyelv? Magyar? :D
Bocsi.
Most már én is kíváncsi vagyok.
Japán, koreai, te mázlista? :)
Én megpróbálnám alapszinten megtanulni a nyelvet, illetve kézzel lábbal kommunikálnék. Nyilván kifejezetten beszélgetni nem mennék el a párommal a családjához, de ha a barátod velük él, és miatta vagy ott, akkor mondjuk amíg közösen vacsorázik a család, udvariasan hallgatnám, gondolkoznék a saját világomban. Időnként pedig, ha ráérnek, akkor igyekeznék én is beszélgetni velük, úgy, hogy megkérem a barátomat, fordítson.
(Egyébként anyukámmal éppen ez a helyzet, csak már lassan harminc éve. Viszont nekem apukám jött el Vietnamból, így a családdal csak ritkán találkozunk. Így aztán olyankor nem csak hétköznapi témákról van szó, sokat fordít apa.
De egyébként például, amikor itt volt a vietnami nagymamám egyszer a magyar nagymamámmal maradt kettesben egy délutánra. Mindketten csak a saját nyelvüket beszélik, mégis tudtak "beszélgetni", néhány gondolatukat átadni a másiknak. De nyilván ez más helyzet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!