Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit reagalnatok ha a baratnotok beteg lenne?
1 eve kezdodott az egesz. Akkor meg nem ismertem baratomat. Panikrohamaim voltak egyetemen,nem volt a vegen kedvem mar semmihez,pedig golyataborban is voltam hokos is voltam,szoval benne voltam mindenben.
Es ugy februar utan 2017.-ben kezdodott hogy szar minden,es semmihez nincs kedvem.
Hiztam 15 kilot. Kozben megismerkedtem parommal. Nagyon aranyos es nagyom szeretem de most kijott a siras rajtam. Valahogy sehova nincs kedvem ahol masok is vannak rajtunk kivul,mert utalom magam hogy milyen lett a viselkedesem tarsasagban. 1 eve meg nem voltam ilyen...
Kevert szorongasos depressziot allapitottak meg es irtak fel gyogyszert de olyan ciki beszedni. Mintha ilyen elmebeteg lennek.
Ma is parom nevnapjat unnepelnenk a nagynenjenel es en nem tudok menni. Egyszeruen elbogtem magam neki.
O azt mondta szeret engem. Ti mit tennetek ebben az esetben? Elhagynatok a baratnotoket ezert?
21/L
15-ösnek igaza van, nem kellett volna lepontozni. Senki nem vállal felelősséget semmiért, az orvos sem. Hány orvost láttál, hogy elvették a diplomáját és börtönbe került mert az általuk felírt antidepresszáns annyira megzavarta a beteg gondolkodását, hogy öngyilkosságot követett el? Egy sincs ilyen. Olyan emberek véleményét pontozzátok le akik ezeken túl vannak. Engem is lepontoztatok de akkor is elmondom, hogy a gyógyszer csak elfedi a tüneteket, hiába várod tőle a megoldást ha nem teszel érte. A betegek ezt a hibát követik el, én is ezt tettem. Szedtem a gyógyszert és azt hittem, hogy meggyógyít. Hosszú évekig kezeltek és mindig visszaestem. Aztán meghalt a pszichiáterem. Azt hittem elpusztulok de elhatároztam, hogy talpra állok. Sikerült. Kb 1 évig tartott amíg összeszedtem magamat de azóta sem volt visszaesés pedig 12 év telt el. A lepontozott válaszoló javaslatait követtem, egészségesen táplálkoztam és sok omega3-at szedtem.
A beteg minél jobban várja a külső segítséget annál mélyebbre süllyed, saját tapasztalat. A gyógyszerek konkrét haszna addig terjedne amíg az ember újra összeszedi magát, önmagukban nem gyógyítanak meg.
#21: "... Egy sincs ilyen."
Ezt honnan tudod ilyen biztosan? Plusz létezik olyan, hogy orvosi műhiba, szoktak is érte perelni. Hogy ezen szakágban hogy szokott lenni, nem tudom, pont ezért kérek bizonyítékot.
Azt meg szerintem senki nem mondta sem itt, sem máshol, hogy a gyógyszerek oldják meg helyette a problémát. Még az orvosi weboldalakon is külön kiemelik, hogy nem, a betegen múlik a nagyja, a gyógyszer csak segít az agy kémiáját olyan állapotba hozni, hogy a beteg képes legyen a gyógyulásra.
Tanácsot lehet adni jószándékkal, de ne úgy, hogy csak plusz nyomást helyeztek rá azzal, hogy "nézd, én csak sétálgattam, és meggyógyultam a halálból is" (persze ismerjük a gyik és a nagyotmondás kapcsolatát...), mert azt fogja érezni ettől, hogy mégis benne van a hiba, hogy neki meg nem sikerül. Ez rossz irány. Mivel az elme rettentő bonyolult, minden eset egyedi, és minden eset személyre szóló ellátást igényel, nem azt, hogy néhány okostojás pár sorból megmondja a tutit, mert ő jobban tudja.
Néhány általános tanácsként a kérdezőhöz: Gyógyszer szedni NEM ciki! Ha szakember betegséget állapított meg, akkor az van sajnos, de ez is ugyanolyan betegség, mint a nátha abból a szempontból, hogy nem vagy azonos az állapotoddal, hanem az egy valami, ami rajtad van. Fontos, hogy te is le akard gyűrni, de nem várja el senki, hogy egyedül tedd. NEM ciki segítséget kérni, de lehetőleg hozzáértő embertől tedd, aki jól fel tudja mérni a helyzeted.
25-osnek meg egy elozo kommentjere reagalva:
Nekem nem okoz szomorusagot egy gondolat sem. Egyszeruen ugy erzem hogy bevagyok a sajat agyamba zarva. Mintha valami leblokkolna az agyamat. Nem is tudom megmagyarazni. Sokaig ugy ereztem mintha almodnam az eletem. Felelmetes dolgok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!