Hogy lehetek már megint beteg?
Szedtél mellé probiotikumot? Az antibiotikum tönkreteszi a bélflórát, valószínűleg ezért fáj a hasad.
Lehet más oka is (bár ez a legesélyesebb) szóval, ha nem javul, inkább menj vissza orvoshoz.
Hogy lehetsz megint beteg?
Úgy, hogy más bajod is van nem csak a torokfájás.
Torokfájásra egyébként én sosem szednék antibiotikumot. Az antibiotikum sokkal veszélyesebb mint általában gondolják az emberek. Az a baj vele, hogy: 1. a "barátságos" bacikat is kiírtja, nemcsak a kórokozókat. 2. A baktériumok nagyon könnyen hozzászoknak és a végén csak "röhögnek", vidáman élik nászukat tovább. 3. "ellustítja" az immunrendszert.
Természetesen súlyos, lázas állapotban szükség lehet rá, akkor viszont végig kell csinálni a kúrát.
Van olyan ismerősöm akinek szokása volt minden köhögésre, kisebb megfázásra antibiotikumot szedni (amikor még könnyebb volt hozzájutni), egy idő után az derült ki, hogy sosem kecmergett ki teljesen a hurútokból. Ebből nekem az a tapasztalatom, hogy az ismerősöm sokat ártott magának a rendszeres antibiotikum szedéssel.
Torokfájásra több házi kúra is hatásos. Pl. meleg citromos, mézes tea. Akácméz nyalogatása. Kamillás gőzölés (megakadályozza a hurút terjedését az alsóbb légutak felé). Bioptronlámpa a nyakra, fülre, arcra.
Nekem nagyon jól kitisztította az arcüregemet. Állandóan be volt dugulva az orrom, 1 hétig lámpáztam mire megindult a sárga trutyi.
Tehát bármilyen kúra használhat, antibiotikumot csak a végszükség esetén szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!