Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A "te vagy a férfi, ezért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "te vagy a férfi, ezért kezdeményezz" szexista kijelentés egy nőtől?

Figyelt kérdés
Tinderen többször látok ilyen kiírást, de társkeresőkön is láttam ezeket. Nem esik nehezemre ráírni valakire, viszont elég irritálóak ezek a kiírások és szexistának tartom, mivel már 21. században élünk és nem kéne valakit a neme alapján diszkriminálni. Gáz ez a régimódi felfogás pláne úgy, hogy már nem igazán vannak klasszikus nemi szerepek, mindketten dolgoznak, közösen végzik a házimunkát, ismerkedési fázisban se kéne a férfiakra kiosztani a kezdeményezési szerepet.
2018. márc. 16. 09:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
93%

Most olvastam el a hozzaszolasaidat kerdezo. Archetipusa vagy az "en tisztelem a noket!" sracoknak, akik ha nem kapjak meg amit akarnak azonnal megbosszulnak, ha hatalmukban allna. Szerinted egy kavera meghivas mennyire van aranyban azzal, hogy egy no maximum bebiszitterkent dolgozhasson? Igazi kis kommunista vagy, ok szeretik elkobozni a mas ertekeit, korlatozni a jogait. Ejj edes Istenem, a talpraesett, kezdemenyezo baratom sosem akart bezarni a konyhaba, de o nem is hirdeti magarol uton-utfelen, hogy o hisz az egyenjogusagban, tiszteli a noket, mert nincs szuksege erre a reklamra. Nem attol teszi fuggove az edenyek elmosogatasat, hogy kap-e puncit vagy sem. Ezert nem vagy te igazi liberalis, csak egy irigy kis posztkomcsi, mert ez szamodra nem alap, hanem fizetseg.

Az ervelesedben ott van meg a hiba, hogy az udvarlasi szakaszt, ami egy rovid idoszak egyenertekukent kezeled a csaladi elettel. Nem is tudom mit mondjak, ehhez nagyon butanak kell lenni. Az irigyseged csillapitasara megjegyeznem, hogy a szuloszobaban nincs egyenloseg.

2018. márc. 16. 11:41
 22/28 A kérdező kommentje:

Lollypop már több hozzászólásodat olvastam és mindegyikből ordít az álértelmisség, elitizmus mások b@$zogatássa, ítélkezésse, látszik, hogy itt vezeted le a frusztráltságodat.

Nem értem miért hiszed azt, hogy én egy posztkomcsi lennék, amikor egy teljesen logikus következtetés mellett állok, hogy amelyik lány szeretné az egyenjogúságot, az ne várja el a klasszikus férfi szerepeket. Pedig már sokszor kezdeményeztem, de nem akarom feladatnak érezni, csakhát sok nő rájátszik erre. Néha nekem is jól esne az, ha valahol megszólítana egy lány.

A paradoxont te se látod át? Mielőtt válaszolnál kicsit vegyél vissza magadból, gondold át logikusan mit írok, mert az elitista b@$zogatásod csak olaj a tűzre.

2018. márc. 16. 13:06
 23/28 anonim ***** válasza:
94%
Ja, néha nekem is jólesne úgy bäszni egy hatalmasat szingliként, hogy ne legyek érte másnap qrva, anélkül, hogy titkolnom kéne. Pont, mint a férfiaknak. Aztán mégsem így megy.
2018. márc. 16. 13:16
 24/28 anonim ***** válasza:

23 de élvezném, ha nem ítélne el a másik nem, azért, mert nem 14 évesen vesztettem el a szüzességem...

De nem így működik. Ez van.

2018. márc. 16. 13:36
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem válaszoltál az érveimre, csak agresszívan gúnyolódsz. Mondom én, hogy nem tiszteled te a nőket, csak ennek a hangoztatásával próbálsz közelebb kerülni a célodhoz.

Azért vagy posztkomcsi, mert neked a házimunka az nem magától értetődő, hanem fizetség fejében adod a nőnek, dicséretet vársz érte, hogy lám, te ezt annak ellenére megtetted, hogy férfi vagy. Úgy gondolod, hogy tőled ez egy ajándék, amit meg kéne becsülni, és ha a nők nem úgy viselkednek veled, ahogyan te szeretnéd rögtön megfenyíted őket, hogy hozzáláncolod a tűzhelyhez. Tudod normális helyen, ahol valamit közösen használnak azt közösen tartják karban. A régi világban azért volt ez másképp, mert minden másképp volt. Egy özvegy ember egyedül nem tudott úgy megélni, mint manapság egy agglegény, vagy a 12 éves kislánya vezette a háztartás vagy azonnal megházasodott. De hagyjuk, aki olvas száz évesnél régebbi könyveket annak ezt nem kell magyarázni, akinek meg kell az annyit is ér. Jaj, ezt nem kellett volna, egy Jókai emlegetése a te köreidben már elitizmusnak számít. :D

Vedd elő a jobbik eszedet, hol van arányban egy randi meghívás egy egész élethez képest? Fel tudod fogni ezt az aránytalanságot? De tudom én miért nem érted és miért hiszed azt, hogy logikus vagy. Mert az életet nem tudod teljes egészében nézni. Te az első randiig látsz el és kész, ott megáll a történelem. Be kell csajozni és ez már a végcél, egy soha nem múló állapot. És mivel nem látsz az orrodnál tovább ezért az élet más területein lévő különbségekről nem veszel tudomást. Nem érdekel hány éves vagy. Aki egy randi meghíváson tipródik az még bizony kölyök.

2018. márc. 16. 15:18
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

#25, sokszor nem értek veled egyet, de most nagyrészt igen. A házimunka nemre-szabása nem komcsi találmány volt, az régebbi, a többi OK.

Egy béna kiskamasz várja, hogy egy nő felszedje, ő meg majd kegyesen hagyja magát... de azt várhatja.

"mire jó a konzervativizmus"? - és a gravitáció? A világ részei, és azok is maradnak, ha te már nem leszel, kérdező. Amúgy, meg, ha jól értem te nem értesz valamit, inkább gondolkodj, mint, hogy másokat oltogass!

(egy harmadik generációs értelmiségi)

2018. márc. 16. 18:02
 27/28 A kérdező kommentje:

#25 Az a vicces, hogy azon a kijelentésemen kaptad fel a vizet, amikor leírtam azt, hogy amelyik nő szerint a férfi dolga a kezdeményezés az visszamehet egésznap házimunkázni. Nem azért írtam ezt, mert posztkomcsi lennék és fizetség miatt segítek a házimunkában, hanem azért, mert paradoxon az egész.

Félre értesz engem teljesen. Mai világban tök természetes az, hogy a házimunka feleződik, most már a kettejük dolga, mivel a munkában is kiveszik a részüket. Ezzel az ég egy adta világon semmi baj nincs. A baj azzal van, hogy az ismerkedés az nem ilyen feleződő szokott lenni, ott még nagyon sokan úgy gondolkoznak, hogy a férfi legyen férfi és ő kezdeményezzen. Erre mondom azt, hogy ez egy szexista kijelentés, mint a nő főzzön, mosson, takarítson. Mind a két kijelentés egyenlően szexista.

Felesleges volt belemesélned ezeket a frázisokat, amik nem is igazak rám. Több válaszodból azt látom, hogy ítélkezel és támadod a másikat, szeretném ha egy kicsit visszavennél magadból!

2018. márc. 21. 09:32
 28/28 anonim ***** válasza:
Nem érdekelnek az ilyen kijelentések. Tapasztalat, ha engem akar a nő, minden további nélkül kezdeményez.
2018. márc. 21. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!