Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "te vagy a férfi, ezért kezdeményezz" szexista kijelentés egy nőtől?
Lehet, hogy az. De kit érdekel? Mármint mindenkinek a szíve joga azt kiírni a Tinder-adatlapjára, amit akar. Azt is kiírhatná, hogy "No Irish need apply". Érted? Indifferens, hogy szexista, rasszista, stb. Ezzel az erővel az "ageism" bűnébe esik, aki beállítja a min/max kort!
Hagyjuk már ezt a sok utópisztikus kultúrmarxista baromságot
Nem, nem ugyanolyan. Ezt próbáltam elmagyarázni korábban. Ez a lány/nő/akármi azt írta ki, hogy te vag, a férfi, te kezdeményezz. Nem azt, hogy "konzervatív vagyok, a férfi kezdeményezzen", vagy tudom is én, még úgy sem lenne ellentmondás. Az, hogy mi a modern és mi a konzervatív, vagy mi az anyámkínja, amúgy is más téma, mint az, hogy ki mit tart egy férfi vagy egy nő feladatának.
Akkor mondana magának ellent, ha úgy mondaná, hogy "te vagy a férfi, te kezdeményezz", hogy nem viselné el, ha mondjuk elítélik azért, mert ő kezdeményez. Az valóban ellentmondás.
Ez olyan, mint az, hogy valaki vegán. Köztük is sokféle van. Van, aki semmilyen állati eredetű ételt nem eszik, semmilyen olyan kozmetikumot vagy vegyszert nem használ, amit állatokon teszteltek, valamint minden élelmiszert, még a zöldségeket is farmról rendeli szupermarket helyett és minden lépésével odafigyel arra, hogy az állatokat védje. És van az a vegán, aki ezt csak az étkezés terén ültette át az életébe és csak állati eredetű dolgokat nem eszik. Sőt, van, aki nem is állatvédelemből vegán, hanem mert abban hisz, hogy az állati eredetű étel egészségtelen inkább, mint hasznos. Nem te mondod meg, hogy valaki egy nézetből mit tartson magáénak. A vegán vegán lesz akkor is, ha vérvegán és neked is megmondja, mit egyél, illetve elítél, ha nem figyelsz úgy, mint te, meg akkor is vegán, ha csak nem eszik állati eredetűt, a többit meg leszarja. Az, hogy valaki alapvetően konzervatív, korlátozódhat csak és kizárólag a kapcsolatra is. Lehet, hogy amúgy felsővezető nőként, meg minden anyámkínja. Meg az is lehet, hogy úgy tartja a kezdeményezést a férfi dolgának, hogy házasságellenes. Egy eszméből nem kell mindent elfogadni, sőt. Az a normális, ha az ember magáévá teszi, a képére formálja. Nem minden jobbos ölne bevándorlót és nem minden metálarc harapdál csirkefejeket. Szakadj le erről és haladj tovább.
"#13 Erre szoktam azt mondani, hogy oké legyen a férfi dolga a kezdeményezés, de akkor ne várja el, hogy besegítsen a házimunkába és ne tanuljon tovább, ne dolgozzon."
Attól függetlenül, hogy bunkóság ezt így kiírni, szerinted a "Szia Béla vagyok, meginnál velem egy kávét" megfelelője az, hogy legyen egész életében egy vegetáló zöldség? Pontosan miért is lenne neked ez jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!