Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszi néhány férfi, hogy a nők élete mennyivel könnyebb, sőt, egyenesen cukormázas tündérmese? Hol látnak ilyen nőket?
Mondván, hogy egy nőtől senki nem vár semmit, meg hogy nem baj ha teszetosza, meg hogy elég ha kedves, jól főz, simán maradhat otthon is, senki nem fogja bántani, stb.
Ezeket honnan szedik? Milyen ismertségi körük van? Vagy hol látják ezeket?
Munkában, és úgy az életben értelemszerűen ugyanúgy kell teljesíteni egy nőnek. Mosolyért cserébe nem adnak semmit, aki teszetosza, határozatlan, azt meg eltiporják, mindegy a neme.
Nekem ötféle nőismerősöm van:
- dolgozik
- nyugdíjas
- gyerek/tanuló
- terhes, babával van otthon
- egészségügyi okból nem tud dolgozni
Oké, van 1-2 háztartásbeli, aki "csak úgy" van otthon, különösebb ok nélkül, de egyrészt elenyésző a számuk, másrészt nekik se olyan nagyon könnyű...
Voltam átmenetileg htb., ezerszer nehezebbnek éreztem, mint most, hogy van egy munkahelyem, ahova be kell járnom. Nem maradnék otthon újra, semmi pénzért.
Honnan veszik, hogy az annyival könnyebb/jobb, mint munkahelyen dolgozni?
Emlegetik még a "női előjogokat", itt mire gondolnak? Nem találkoztam ilyesmivel még...
Most a férfiak egy része kezdi azt, amit az elvakult feminácik szoktak művelni, hogy MINDENT támadásnak vesznek, és ajvékolnak, hogy el vannak nyomva? De miért csinálják ugyanazt, ha közben ezeket a nőket folyton szidják a pamaszkodásuk/háborgásuk miatt?
Van szerintetek VALÓS alapja azoknak, amiket írnak?
Vagy ezek az emberek online hergelik egymást csak, és csak itt "látják" a nők szipiszupi könnyű életét? Vagy egy elhanyagolható kisebbség alapján általánosítanak? Miért jó nekik, hogy ilyeneken stresszelik magukat? Esetleg csak trollok?
Hozzátenném: nem érzem magam rosszabb helyzetben a férfiaknál, viszont jobb helyzetben sem. Szerintem elég jól működik az egyenlőség a két nem között, ezért nem értem.
NEM azt akarom kihozni a dologból, hogy igazából mi nők vagyunk elnyomva, mert szerintem nem így van.
Csak nem értem, újabban miért panaszkodik ennyit a férfiak egy csoportja.
Mert más munkához minek kvóta? Ha egy nő autószerelő akar lenni pl, akkor adott a lehetőség.
Amit írtam, azt mindkét példádra értettem. Felőlem lehet férfi kvóta, ha valahol épp arra van szükség.
Az, hogy milyen a munkám, arra írtam, hogy szerinted attól függ, milyen munka és milyen háztartás. Az én szememben elég egyértelmű a dolog, annyira nem munkafüggő.
Mellesleg elég provokatívnak tűnt az írásod, kb az volt a lényeg, hogy én csak körmöt reszelgetek biztos :D
Bocsi, ha félreéetettem.
Bocsánat, hogy a buszra rohanva nem olvastam ki A-tól Z-ig a törvénykönyvet, utána fogok nézni. Valami megoldás biztosan van, nem egy férfi ismerősöm maradt má rossz otthon babával anélkül, hogy kirúgták volna.
Mondjuk sokszor fel se merül, hogy a férfi akarna otthon maradni...
Én nem értem ezt a cipekedés példát. Azt mondjátok, a nők nem akarnak mittomén milyen zsákot cipelni munka gyanánt. Na de a férfiak akarnak? Akik nehéz fizikai melót végeznek, azoknak az volt az álma?
Ha nem, akkor nyilván kényszer, ha igen, akkor meg miről beszélünk, az álmukat élik. Itt nem arról van szó, hogy minden munkában fele-fele legyen. Honnan találnánk annyi férfit, aki beállna dadusnak, óvóbácsinak? Itt arról van szó, ha valaki AKAR valami lenni, a neme szerint ne lehessen megkülönböztetni.
És itt bejön az, hogy vannak fizikai munkák, amire a főnök János bá nem fog nőket alkalmazni, mert fizikai erő kell hozzá, ami Ilonkának kevesebb, János bának meg a legerősebb ember kell. Ahogy zsokénak sem megy 2 méteres 150 kilós ember. Ezek olyan melók, amikhez a fizikalitást figyelembe kell venni. Itt viszont befigyel, hogy ha én lennék János bá, simán felvennék nagydarab díjbírkózónak kinéző nőket.
De ha valaki jobb programozó, tetováló, ügyvéd, szakács, akkor a neme, fizikalitása nem számít. Vagyis nem kellene.
Akit leültetnek akármennyi időre, azt nem mentették fel kérdező. Sántít a példád.
Amúgy nézd meg a katonaságot vagy egyéb fegyveres cuccot, mondjuk rendőrség. A nőknek magasabb szintidő, kevesebb erönlét kell bekerülni. Ha kicsit tovább gondolod, akkor láthatod, hogy miért baj ez. Azért baj ez, mert megesik, hogy az élet nem hyperkorrekt és az ellenséges katona nem fog kevésbé jól harcolni, csak mert egy nővel áll szemben, hanem örül, hogy aznap nem ő fog megdögleni. Ha rendőr.... a bűnöző nem fog kevésbé gyorsan futni a rendőr elöl a neme miatt vagy finomabban ellenszegülni a rendőri intézkedésnek. Márpedig, ha abból indulsz ki amit szajkóznak a feministák, akkor bizony a nő olyan helyzetbe lesz beengedve, amiben eleve hátrányban van.
Ha nem fegyveres erőket nézzük, ott is vannak dolgok, amit jobban viselnek a férfiak huzamosan, mint a nők. Nekem amúgy semmi bajom a női vezetőkkel, de a többségnek szerintem nem való. Azt gondolom, hogy aki olyan pozícióba akar kerülni, az kerül is. Aki meg nem, az kvótával sem fog vagy ő vagy a cége issza meg a levét.
31/f
Éjjel de gyors itt a pontozás :D
31/f
Jó magaviselettel szabadult......
(Többire is majd válaszolok)
Szóval..
Nem jogi értelemben gondoltam, hogy felmentették, hanem úgy, hogy a gyakorlatban kevesebbet ült, mint kellett volna. Ráadásul gyerekekkel dolgozhatott utána szabadon.
A rendőrséges/katonaságos dolgot én is baromságnak tartom, ugyanezért.
Viszont tűzoltó meg pl nem lehet nő, ezzel se értek egyet.
"Igen, és a kvóta arra szolgál, hogy FELHOZZÁK a nőket a FÉRFIAK szintjére. Ebből miért vizionálják a férfiak elnyomását?"
A kvóta azért rossz, mert azt jelenti, hogy 10 helyre nem a legjobb 10 fog bekerülni, hanem 5 férfi és 5 nő. Akkor is, ha a 10 legjobb mind férfi vagy mind nő. Akkor is, ha a 10 helyre 200 férfi és 5 nő jelentkezik. Vagyis a szakmai minőség szempontjából egyszerűen kontraproduktív.
Mindenkinek feleznek meg harmadolnak kérdező, aki nem visszaeső és melózik/normális a börtönben.
Ne haragudj, de tűzoltó ne legyen nő. Lehet, hogy tudja tartani a slaggot, de embereket nem biztos, hogy ki tud vinni egy égő házból. Tűzoltó az legyen, aki el tud cipelni akár 80 kilót is fél órán keresztül. A férfiak közül is elismerésre méltó, aki alkalmas arra a pályára.
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!