Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszi néhány férfi,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszi néhány férfi, hogy a nők élete mennyivel könnyebb, sőt, egyenesen cukormázas tündérmese? Hol látnak ilyen nőket?

Figyelt kérdés

Mondván, hogy egy nőtől senki nem vár semmit, meg hogy nem baj ha teszetosza, meg hogy elég ha kedves, jól főz, simán maradhat otthon is, senki nem fogja bántani, stb.

Ezeket honnan szedik? Milyen ismertségi körük van? Vagy hol látják ezeket?

Munkában, és úgy az életben értelemszerűen ugyanúgy kell teljesíteni egy nőnek. Mosolyért cserébe nem adnak semmit, aki teszetosza, határozatlan, azt meg eltiporják, mindegy a neme.

Nekem ötféle nőismerősöm van:

- dolgozik

- nyugdíjas

- gyerek/tanuló

- terhes, babával van otthon

- egészségügyi okból nem tud dolgozni

Oké, van 1-2 háztartásbeli, aki "csak úgy" van otthon, különösebb ok nélkül, de egyrészt elenyésző a számuk, másrészt nekik se olyan nagyon könnyű...

Voltam átmenetileg htb., ezerszer nehezebbnek éreztem, mint most, hogy van egy munkahelyem, ahova be kell járnom. Nem maradnék otthon újra, semmi pénzért.

Honnan veszik, hogy az annyival könnyebb/jobb, mint munkahelyen dolgozni?

Emlegetik még a "női előjogokat", itt mire gondolnak? Nem találkoztam ilyesmivel még...

Most a férfiak egy része kezdi azt, amit az elvakult feminácik szoktak művelni, hogy MINDENT támadásnak vesznek, és ajvékolnak, hogy el vannak nyomva? De miért csinálják ugyanazt, ha közben ezeket a nőket folyton szidják a pamaszkodásuk/háborgásuk miatt?

Van szerintetek VALÓS alapja azoknak, amiket írnak?

Vagy ezek az emberek online hergelik egymást csak, és csak itt "látják" a nők szipiszupi könnyű életét? Vagy egy elhanyagolható kisebbség alapján általánosítanak? Miért jó nekik, hogy ilyeneken stresszelik magukat? Esetleg csak trollok?

Hozzátenném: nem érzem magam rosszabb helyzetben a férfiaknál, viszont jobb helyzetben sem. Szerintem elég jól működik az egyenlőség a két nem között, ezért nem értem.

NEM azt akarom kihozni a dologból, hogy igazából mi nők vagyunk elnyomva, mert szerintem nem így van.

Csak nem értem, újabban miért panaszkodik ennyit a férfiak egy csoportja.

2018. márc. 13. 12:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
19%

"Miért hiszi néhány férfi, hogy a nők élete mennyivel könnyebb, sőt, egyenesen cukormázas tündérmese?"

Általában azt szokták mondani, hogy könnyebb, nem is minden téren, hanem nagyon sok téren. Cukormázas tündérmesékhez nem szokták azárt hasonlítani.

"Munkában, és úgy az életben értelemszerűen ugyanúgy kell teljesíteni egy nőnek."

Éppen ez zavarja a femináci gondolódásúakat. Ezért akarnak mindenhová kvótát, mert teljesítmény alapon a férfiak kerülnek be a vezetői székekbe.

"Voltam átmenetileg htb., ezerszer nehezebbnek éreztem, mint most, hogy van egy munkahelyem, ahova be kell járnom."

Ez így nesze semmi fogd meg jó, tök semmitmondó. Attól függ milyen munka, milyen háztartás. Általánosságban viszont még mindig nehezebb a munkapiacról megélni, mint háztartásbeliként, amikor más jövedelméből és az

adófizetők pénzéből él valaki.

"Emlegetik még a "női előjogokat", itt mire gondolnak?"

Vannak konkrét jogszabályok is, amik pusztán nemi alapon diszkriminálják a férfiakat és van a jogalkalmazás részrehajló, nőknek kedvezőbb bánásmódot eredményező gyakorlata. Előbbire példa a nyugdíjtörvény, vagy a felmondási védelem, utóbbira a családjogi, büntetőjogi ítélkezés.

"Most a férfiak egy része kezdi azt, amit az elvakult feminácik szoktak művelni, hogy MINDENT támadásnak vesznek,"

Talán látni ilyet is, de sokkal több átlagember (férfi és nő) tiltakozik a mai kor radikális feminácizmusa ellen. Több női szervezet, önkéntes mozgalom is egyetért azokkal a férfiakkal, akik szerint ma megbélyegzik,diszkriminálják őket.

2018. márc. 13. 13:10
 12/32 anonim ***** válasza:
12%
Nem akarok offolni s nem értek egyet hogy mindenben sokkal könnyebb nekik de párkapcsolatot kialakítani valakivel ezerszer könnyebb mint egy férfinak.
2018. márc. 13. 13:18
 13/32 anonim ***** válasza:
81%
Mert a gyk előtt ülnek éjjel-nappal és sírnak, amiért nem kopog be az instagram cica az ajtón és nem ajánlkozik fel nekik. A való életben még egy percet nem töltöttek el, csak egy téves elképzelésük van róla, amit a gyk-s válaszok alapján alkottak. Arra nem gondolnak, hogy mondjuk az is lehet az oka annak, hogy nem tudnak nőt szerezni, hogy 30+ évesen is teszetosza balphaszok, az anyjukkal élnek és a gép előtt sírnak reggeltől estig, és nem feltétlenül csak az, hogy minden nő kva és csak a magas kigyúrt bmw-s csávókat szeretik. Nyilván egyszerűbb felvenni az áldozati szerepet és sírni-ríni, sajnáltatni magad ahelyett, hogy felemeld a segged és tegyél azért, hogy elérd a céljaidat. Aki a való életben jár legalább hetente egyszer és vannak legalább minimális emberi kapcsolatai (mondjuk közeli család és 1-2 barát), az egyből látja, hogy az ilyen jellegű válaszok nagy részét önsajnáltató szerencsétlenek írták, akiknek csak elképzelésük van arról, hogy mi van "odakint".
2018. márc. 13. 13:32
 14/32 A kérdező kommentje:

Sokan írják, hogy a nőknek SEMMI nehézség nincs az életükben, nem kell csinálniuk SEMMIT. Nekem ez eléggé tündérmese-kategória..

Igen, és a kvóta arra szolgál, hogy FELHOZZÁK a nőket a FÉRFIAK szintjére. Ebből miért vizionálják a férfiak elnyomását?

Amúgy persze, hogy alapból több a férfi vezető, a fiúkat kiskoruktól kezdve törtetőbbnek, ambíciózusabbnak nevelik, mint a kislányokat - általában.

Miért lenne általánosan nehezebb a munkapiac? Van munkaidő, van szabadság, van betegszabi, van hétvége, van fizetés, könnyebb munkahelyet váltani mint háztartást/családot...

A korai nyugdíj oké.

A felmondási védelemnél nem egészen értem, mire gondolsz.. értelemszerűen szülni nem megy el egy férfi, azért nem ját neki semmi, de utána a gyerekkel ő is otthon maradhat, ekkor őt se lehet csak úgy kirúgni.

Büntetőjogból tudnál példákat írni?

Épp erről beszélek amúgy, ma már minden "megbélyegzés".... Egyszer itt az oldalon mertem olyat írni, hogy BIZONYOS férfiaknak vannak rossz szokásaik. Ennyi. Erre megkaptam, hogy férfigyűlölő vagyok....

2018. márc. 13. 13:52
 15/32 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, itt nem lehet ezekkel vitatkozni vagy beszélgetni. Beszűkült világban élnek. A saját tapasztalataik alapján hiszik, amit hisznek... de nekem nem hiszik el, hogy 90 kilósan nem próbálkozott be nálam senki. Mert bizti nem tetszett, nem vettem észre... mások tapasztalatait nem hiszik el.
2018. márc. 13. 13:59
 16/32 anonim ***** válasza:
37%

"Igen, és a kvóta arra szolgál, hogy FELHOZZÁK a nőket a FÉRFIAK szintjére." Ezt azért tartják visszásnak gyakran, mert a jog nem tesz különbséget a két nem között és a nők elvileg egyenértékűek velünk, nem akadályozza semmi őket, hogy FELMENJENEK maguk a férfiak szintjére. Amúgy csak mondom, akinek volt rá igénye, az már meg is tette/teszi éppen, ahelyett, hogy racionalizálgatna. A kvóta azért hangzik rosszul, mert van egy adott számú hely, ahová azok kerülnek be, akik megkűzdenek érte. Ez egyrészt azon férfiakra nézve sértő, akiknek nincs kvóta, másrészről azokra a nőkre nézve, akik a társadalmi normák ellenében is felverekedték magukat egy pozícióba. (a kérdés szempontjából utóbbiakat sajnálom)

31/f

2018. márc. 13. 14:09
 17/32 anonim ***** válasza:
33%

"Igen, és a kvóta arra szolgál, hogy FELHOZZÁK a nőket a FÉRFIAK szintjére."

Ez csak akkor lenne igaz, ha minden férfias szakmában szeretnének kvótákat, de erről szó sincs, csak a kényelmes igazgatói székekbe vagy semmittevő politikai pályákra szeretnének bekerülni. Nemigen hallani mezőgazdasági kvótáról vagy gépésztechnikusi kvótáról. Szóval eléggé sántít ez a kvóta érvelés.

"Ebből miért vizionálják a férfiak elnyomását? "

Nagyon egyszerű. Képzeld azt, hogy van 10 jelentkező pl 8 férfi 2 nő egy vezérigazgatói posztra, de a kvóta értelmében csak nőt vehetnek fel. Hogyan fogod te teljesítményalapon eldönteni ki a legjobb jelentkező, ha a 8 férfit kizárólag a neme miatt fel sem vehetsz, el kell utasítanod a jelentkezésüket.

Ha túl nehéz lenne a példa megértése, legyen egy másik. Azt mondják a férfiak alul reprezentáltak a tanári pályán így bevezetik a férfi kvótát. 8 nő és 2 férfi jelentkezik az állásra, de a 8 nőt azért kell elutasítani, mert nő, és azért kell mondjuk azt a férfit felvenni, mert férfi (és lehet mondjuk most jött ki az iskolapadból és semmi tapasztalata nincs).

"Miért lenne általánosan nehezebb a munkapiac? "

Most ez komoly kérdés vagy csak tetteted a bolondot?

"Van munkaidő, van szabadság, van betegszabi, van hétvége, van fizetés, könnyebb munkahelyet váltani mint háztartást/családot... "

Az a baj, te a könnyű munka-nehéz családi helyzet fogalompárral magyarázol mindent, ami azért hibás, mert a munkák többsége nem körömreszelésből áll, és a családi munkák sem rabszolgaságból állnak. Te mégis ezzel a két véglettel "érvelsz",amit úgy tűnik nem akarsz tudomásul venni.

"A felmondási védelemnél nem egészen értem, mire gondolsz.. értelemszerűen szülni nem megy el egy férfi, azért nem ját neki semmi, de utána a gyerekkel ő is otthon maradhat, ekkor őt se lehet csak úgy kirúgni. "

Valóban a biológia úgy oldotta meg, hogy a nők feladata a gyermekszülés, viszont ha egy pár gyermeket vár, akkor az Mt. szerint a nőt felmondási védelem illet meg, de a férfit nem. Vagy mondjuk ki minősül védett személynek felmondási szempontból? Az anyák és a gyermeküket egyedül nevelő apák. Tehát egy nő automatikusan, míg egy férfi csak akkor, ha egyedül neveli.Ez a diszkrimináció tankönyvi példája.

És ha azt gondolod később jobb a helyzet és otthon maradhat a férfi:a nőknek 24 hét fizetett szabadság mellet egy férfinak csak 5 napot enged a törvény.

"Büntetőjogból tudnál példákat írni? "

Például amikor a gyereküket megfojtó, kukába dobó nőket felmentenek arra alapozva, hogy "nem beszámíthatóak".

"Erre megkaptam, hogy férfigyűlölő vagyok...."

A férfiak is megkapják a nőgyűlölő jelzőt, pusztán azért, mert nem értenek egyet (az itteni) nőkkel.

2018. márc. 13. 14:57
 18/32 A kérdező kommentje:

Kényelmes igazgatói szék? Tudod te, hogy az mennyi munkával, stresszel, felelősséggel és lemondással jár? Imádom, mikor valaki azt hiszi, a felsővezetők csak meresztik a se....ket...

És az tudod milyen érzés, mikor csak azért nem vesznek fel, mert nő vagy és biztos szülni fogsz? Végre van pozitívum a női jelentkező mellett. Teljesen korrekt.

Nekem se körömreszelésből állt soha egyik munkám se (volt műszakozós gyári meló soron, volt egész napos rakodás-emelgetés poros, 40 fokos raktárban allergiásként, volt minden), a családi helyzetünk pedig nem mondható nehéznek.

A munka törvénykönyve szerint "A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt (....) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (...) tartama alatt."

Ebben hol látod a "nő" vagy "anya" szavakat?

Aki "nem beszámítható", az pszichológiailag problémás, nem pedig ártatlan :D

Én meg pl ismerek egy férfi gyermekorvost, aki a saját lányait erőszakolta/molesztálta évekig, aztán mégis simán kiengedték 2 év után, és utána is gyermekorvosként dolgozhatott. Most csak egy hirtelen példa, lényeg, hogy férfiak közül is bőven mentenek fel olyanokat, akiket nem kéne.

Pontosan, és azokat a nőket ugyanúgy véglénynek tartom. Nem szeretem a feminácikat :)

2018. márc. 13. 15:27
 19/32 A kérdező kommentje:
Egyébként most sajnos nem vagyok számítógépközelben, telefonon keresgélni annyira nem hatékony, de ha linkelsz statisztikát arról, hogy milyen különbség van nem alapján a büntetésekben, akkor természetesen kész vagyok hinni neked, csak most nem tudok utánanézni.
2018. márc. 13. 15:44
 20/32 anonim ***** válasza:
35%

"Kényelmes igazgatói szék? Tudod te, hogy az mennyi munkával, stresszel, felelősséggel és lemondással jár? "

Még mindig nem válaszoltál, miért csak ide akarnak kvótákat, a férfias szakmában pedig nem?

"Teljesen korrekt"

Miért érzem azt, hogy kerülöd az érvelésen alapuló okfejtéseket? Megint semmi érdemlegeset nem mondtál. Arra a példára, hogy férfiakat vennének fel nők helyett tanárnak, nem mondasz semmit, csak tereled a témát, mert te is tudod, hogy amit támogatsz az diszkrimináció.

"Nekem se körömreszelésből állt soha egyik munkám se "

Szerintem senki nem beszélt a te munkádról, nem is értem megint miért térsz el a tárgytól.

"A munka törvénykönyve szerint "A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt (....) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (...) tartama alatt."

Ebben hol látod a "nő" vagy "anya" szavakat?"

Akkor olvass kicsit lejjebb a 66 § (6) bekezdésig. A jogszabályok nyilvánosak, ha nem tudod kikeresni és értelmezni, nem érdemes jogi vitába merülnöd. Egyébként is rossz szakaszt másoltál ki, mert ez nem arra vonatkozik, amit írtam.

2018. márc. 13. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!