Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a teendő, ha a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a teendő, ha a párom nagyon drágállja a tőlem kapott szülinapi ajándékát, és nem akarja elfogadni?

Figyelt kérdés

25. szülinapja volt hétvégén, ez olyan szép szám, komolyan vettem az ajándékozást.

Kb kéthavi teljes keresetemet költöttem el rá. Nem kell itt azért csillagászati összegekre gondolni, részmunkaidőben dolgozok még csak tanulás mellett, de ő teljesen kiakadt, hogy arányaiban, a bevételemhez képest ez óriási összeg, nem fogadhatja el.

Egyébként nagyon tetszik neki, sikerült nagyon jól eltalálnom, hogy mire vágyott, de most nem igazán tudjuk, hogy mi legyen.

Nekem értelemszerűen nem fizetheti ki az ajándékát. A boltba nem tudja visszavinni, mert kissé átalakítottam, személyessé tettem, már nincs meg a bolti állapot. Eladni nem igazán akarná.

Én azt szeretném, ha megtartaná, és nem kattogna az árán, ezerszer elmondtam neki azóta, hogy nem okozott gondot, de nem igazán veszi be a gyomra.

Nagyon sokat foglalkoztam a dologgal, sok munkám van az ajándékában, így eléggé bánt, hogy ilyen rosszul sült el.

Mit tehetnék, hogy ne zavarja a pénz, és elfogadja?

2018. márc. 12. 09:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
21%
Valahogy próbáld megmondani neki, hogy nem kell az ára miatt problémáznia, mert te be tudod osztani a saját pénzed és ha gondot okozott volna az ajándék megvásárlása, akkor valami olcsóbbat vettél volna. Az a legjobb mindkettőtöknek, ha megbeszélitek, hogy többet nem adsz neki ilyen nagy értékű ajándékot, ő most ezt elfogadja, mert amúgy tetszik neki, visszavinni meg már úgysem tudjátok. Más kérdés, hogy én a helyedben ezek után minden alkalomra legfeljebb egy sz@ros milka csokit adnék neki.
2018. márc. 12. 10:03
 2/22 anonim ***** válasza:
3%
Szó nélkül vedd vissza az ajàndékot, kérj elnézést, és ezentúl mindig gondolj arra is, hogy a tetteid milyen helyzetbe hozzák őt, ne csak arra, hogy te milyen menőnek érzed majd magad tőlük.
2018. márc. 12. 11:28
 3/22 anonim ***** válasza:
Ezt neki kell magában elrendeznie.
2018. márc. 12. 12:05
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom... nekem is rettentően rossz érzés lenne ilyen drága ajándékot kapni. Mintha pénzen akarnád őt megvenni. Nem az ajándék ára adja az értékét. Nagy hülyeség ennyit elkölteni, akár félre is tehetted volna a közös jövőtökre... legközelebb beszéld meg vele, hogy mit szeretne, lehet, hogy jót akartál, de közben nem figyeltél rá. Én sem fogadnám el.

23/L

2018. márc. 12. 12:16
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
"Kb kéthavi teljes keresetemet költöttem el rá" Én értem, hogy nagyon rákészültél és el akartad kápráztatni, de mi hat év után sem adunk egymásnak ekkora ajándékot.
2018. márc. 12. 12:37
 6/22 anonim ***** válasza:
78%

Hát, olvasva a hozzászólásokat, nem irigyellek. Az egy dolog, hogy a szeretetet/szerelmet nem pénzzel kell kimutatni, de azért én azt gondolom, hogy egy születésnapnál mindenki kicsit jobban odafigyel a másikra.

Úgy látom, mások szerint ha boldoggá akarjuk tenni a párunkat, csak azért tesszük, hogy menőzzünk... szánalmas!

A párod valószínűleg azért nem vette jó néven az ajándékot, mert belegondolt, hogy neked ezért mennyit kellett dolgoznod. Ismerős a helyzet, az én párom is ilyen. Pár hónapja elég sokat költöttem a születésnapjára, olyan dolgokat vettem neki, amikre vágyott, de nem akarta megvenni magának, mert drágállta.

Mikor átadtam az ajándékokat, kisebb balhé kerekedett belőle. Később leültünk megbeszélni, ő elmondta, hogy tudja és értékeli, hogy kedveskedni akartam neki, de egyszerűen úgy érzi, nem fogadhatja el. Ellenben ő a nemrégiben ünnepelt születésnapomra még drágább ajándékot vett nekem. Mindig arra hivatkozik, hogy ő a férfi és hogy háromszor annyit keres, mint én. Mi már kezdünk ebben a kérdésben megállapodni, de azt gondolom, egy felnőtt ember el tudja dönteni, hogy anyagilag mit engedhet meg magának és mit nem. Más kérdés, ha felelőtlenül költekezik, akár a mindennapi megélhetést kockára téve. Ebben az esetben én is haragudnék a páromra.

Elfogadni is meg kell tanulni. Én azt gondolom, annyi rossz kapcsolat van a világban, örüljünk annak, ha ez a legnagyobb gondunk.

2018. márc. 12. 12:57
 7/22 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem meg kifejezetten bunkóság nem elfogadni egy gondosan megválasztott, szeretetből adott ajándékot, csak azért, mert drága. Valószínűleg jól meggondoltad, hogy rá akarod e költeni, és ha igen, akkor mosoly és köszönje meg. Szerintem ez tahóság.

Én exemnek anno vettem egy 100+ ezer forintos órát, csak külföldről lehetett beszerezni, hónapokig sóvárgott utána, és nem volt könnyű megszerezni. Ha ezek után nem fogadta volna el, konkrétan sértésnek vettem volna. Az se érdekel, hogy szakítottunk, így se kérném vissza, azt akartam, hogy örüljön neki és hordja. (tudtommal azóta is hordja és imádja)

26N

2018. márc. 12. 13:11
 8/22 anonim ***** válasza:
51%
Az ajándék nem gondosan megválasztott, mert a megajándékozott nem örül neki, hanem már napok óta kínosan érzi magát miatta.
2018. márc. 12. 13:19
 9/22 A kérdező kommentje:

Nem "menőzésből" adtam neki. Tönkrement a régi vízipipája, ahelyett kapott egy újat, plusz egy zsebórát, mert teljesen odáig van azokért, évek óta hallgatom, hogy mennyire szeretne egyet.

A pipa üvegét magam festettem meg, hogy a kedvenc könyvsorozatát idézze, a zsebórába pedig gravíroztattam, szintén olyan dolgot, amit szeret.

Soha nem állapodtunk meg értékhatárban, nem tudtam, hogy így fog reagálni. Ezentúl tiszteletben tartom a kérdését, de szeretném, ha most ezeket megtartaná, és nem problémázna rajta.

5 éve vagyunk együtt.

2018. márc. 12. 13:36
 10/22 A kérdező kommentje:
* a kérését
2018. márc. 12. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!