Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Te elmondanád a párodnak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te elmondanád a párodnak?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm mesélt nekem egy magánéleti problémájáról (egészségügyi jellegű), ami inkább az Ő párját érinti.

Az imént anonim módon meséltem volna el a páromnak ezt, és kérdezte a párom ki az, akiről szó van. Azt mondtam nem mondom el ki az, mert nem ez a lényeg, és az a helyzet amúgy sincs ránk hatással. Teljesen kiborult, nem érti miért titkolózok, szerinte ez nem társhoz illő viselkedés. Azt mondja, hogy folyton az őszinteség és a "ne legyenek titkok"-al kampányolok, és azzal, hogy az ismerős által mesélt magánéleti problémánál nem mondom el ki az, szembe megyek azzal, hogy ne legyenek titkok. Pedig ez nem is az én titkom, igazából lehet, hogy nem is az, nem mondta az ismerős, hogy ne adjam tovább, csak mivel magánéleti jellegű, tiszteletben tartom, hogy nem mondom el ki az.

Kérdeztem a páromat, ha a legjobb barátja megkéri, hogy ne mondjon el nekem valamit, ami az Ő életével kapcsolatos akkor elmondaná? Azt mondta, valószínűleg elmondaná. Mert a társa vagyok.

Nem önigazolást keresek, inkább az érdekelne, hogy mások hogy látják ezt a helyzetet. Én azt gondolom, hogy alap az őszinteség és hogy nincsenek titkok, elhallgatások egy kapcsolatban, azonban ebben a helyzetben most nem értem/érzem mi a helyes.

37F

2018. márc. 11. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Has a barátnőm, vagy bárki, elmesél valami bizalmasat, megker,hogy ne mondjam el senkinek, akkor vagy nem mondom el a páromnak, vagy ha mégis ezt teszem, akkor "kerekbe" mesélem el a történetet.

Én egyébként ritka esetben szoktam megosztani a párommal a barátnőim bizalmas történeteit. Nem azért mert nem bízom meg Benne, hanem azért, mert a bizalmukba fogadtak, és így nyugodt a lelkiismeretem.

2018. márc. 11. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem a párod nem bízik benned teljességgel. Nálunk elképzelhetetlen lenne egy ilyen probléma. Az én párom megértené, hogy az illető kiléte igazán lényegtelen, és mivel nagyon személyes, magánéleti dolgokról van szó, amik sem engem, sem a páromat nem érintik, így tiszteletben tartaná, hogy nem mondom el, kiről van szó. Egyáltalán nem releváns a történet szempontjából, hiszen gondolom eleve azért mesélném el, mert maga a helyzet, a probléma érdekes, nem az, akinek ez a problémája. Egy ilyen dolog miatt nem kérdőjeleződik meg normál esetben, hogy egymás társai vagyunk. Ez nem titok, hanem lényegtelen információ, ami ráadásul valakinek a szenzitív magánügye.
2018. márc. 11. 18:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondtam volna el.

Ha amúgy sincs rátok hatással, akkor te miért mesélted el? Ha már egy bizalmas dolgot kiadsz, akkor viszont teljesen tedd, mert így tényleg fura.

2018. márc. 11. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Én elmondanám.
2018. márc. 11. 18:53
 5/6 A kérdező kommentje:
3-as, példának meséltem volna, ha nálunk is ilyen lenne, akkor mi lenne.
2018. márc. 11. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogyha már elmondtad a sztorit, akkor azt is mondd, kiről van szó. Ha meg titok, akkor ne mondj semmit.

De ez a legrosszabb amit tehetsz, hogy el is mondod, meg nem is..

2018. márc. 11. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!