Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak tanuljanak piacképes szakmát, akaratuk ellenére is, amíg a nőknél nem baj, ha keveset keresnek?
Legalábbis ezen az oldalon (de leginkább ebben a topikban), hogy a férfi - akár humán beállítottságú, akár reál - tanuljon egy jólfizető szakmát, amik nagy része erősen reál beállítottságot igényel, természetesen szeresse is azt az adott állást, hiszen nehogy már rossz kedvvel jöjjön haza.
Ezzel szemben a nőkbe az van nevelve, hogy tanuljanak valamit, amiben jól érzik magukat, hiszen nem a pénz számít, hanem, hogy élvezettel tegye az ember.
Tehát egy humán beállítottságú férfi el is áshatja magát, legalábbis amíg nem tanul meg pl programozni, vagy mérnöknek?
(vannak jól fizető humán beállítottságot igénylő szakmák is, de azoktól most a kérdés erejéig tekintsünk el)
Így van, a férfiak keressenek sok pénzt, a nők pedig élvezkedjenek, nekik nem kell ilyesmikkel foglalkozniuk.
Egyenjogúság van, és ha ez nem tetszik, akkor egy hímsoviniszta náczy népirtó vadember vagy! :D
22 9 hónap terhesség, plusz 2-2,5 hónap pihenés, akárhogy számolom, nem jön ki három évre.
Egy gyermekkori ismerősöm otthon maradt a fiával, bár ő sem keresett rosszul, a barátnője mégjobban. Ma már mindketten újra dolgoznak.
20 nem tudom, hogy jön ide, de én autószerelő vagyok, párom meg könyvelő, de sosem dolgozott még aként, max gyárban vagy mekiben, mert egyszerűen nem ért hozzá.
Amíg tanulta mentális betegsége is felerősödött miatta (nem a könyvelés, hanem a szülői nyomás és az iskolája hatására).
Jelenleg még nem döntötte el, hogy milyen szakon akar tanulni, de mindenben támogatom lélekben és ha tehetem anyagiakban is.
Na ezaz, te ott állsz a párod mellett. Hány férfi nem? Egyik nagynéném pórul járt egy pasival, lett közös gyerek is, eleinte óriási lelkesedés, de a kedves apukára egyáltalán nem lehetett számítani sem akkor, sem most, nem azért, mert egy szoknyapecér, inkább ő is olyan, mint egy nagyra nőtt óvodás, még jó pasinak sem mondanám, de a nagynéném ízlése, mindegy, a nagynéném egyedül neveli a gyereket, a pasi meg él a világban valahogy, és sodortatja magát, a nagynéném orvos és jó benne, kiment külföldre a gyerekkel, hála a jó égnek a gyerek az ő eszét örökölte...
Én azt tanultam, ami érdekel, nőként, hogy ez véletlenül pont piacképes szakma is, az mellékes, de ha nem az lenne, akkor is hajtana, hogy el tudjam tartani magam egyedül. Sajnos nem vagyok jóban a szüleimmel, hajlamosak túlságosan rátelepedni az emberre, engem meg ez borzasztóan zavar. 33 éves vagyok, saját lakással, ami ha a szüleimen múlt volna, most nem lenne meg. Én nem várok el nagy karriert és vagyonokat egy férfitől, de azt igen, hogy el tudja tartani magát önállóan, mint én, és ne lébecoljon a nyomorban.
25 nyilván azért én sem teljesen felesleges munkahelyekre gondolok, nyilván keresne valamennyit, amivel eltartja magát, de lényegesen kevesebbet, mint mondjuk informatikusként.
Szerintem az önmegvalósítás része az is, hogy nem olyan munkakörben dolgozunk, ami nem illik hozzánk.
Humán beállítottság = hülye a matekhoz? Hagyjuk már. Imádom a történelmet. De komolyan, szabadidőmben rengetegszer olvasok a történelemről, sokkal több mindent tudok róla, mint több volt tanárom. Aztán mégis szoftverfejlesztő vagyok, abból élek, és igen, szeretem csinálni. Nem "humán" és "reál" beállítottságú emberek vannak, hanem lusták és nem lusták.
Ha te szabadbölcsész akarsz lenni, lelked rajta, de aztán ne sírj, a szocializmust meg pláne ne építgesd, mert nem a sikeres emberek tehetnek a te nyomorodról
Ez butaság. Te vagy az első, akitől ezt hallom. Még hogy a lányokat arra nevelik, hogy dolgozzon bármit, csak az a lényeg, hogy szeresse... a lányokat arra tanítják, hogy tanuljál, az iskola az első, legyél jó tanuló, de utána nehogy ám karrierista legyél, mert egy nőnek azért mégis a család legyen az első. Ha nincs családod, akkor meg rohadtul nem számít, hogy milyen munkád van, annyit is érsz.
Ezt dolgozza fel ki hogy tudja.
Az oldalon rengetegszer tapasztalom, a valóságban szerencsére kevésbé. Kimondottan-kimondatlanul rengetegszer ott van a társkeresésben, hogy a férfi hozzon egy jó anyagi hátteret. Nekem fura volt, amikor egy hosszabb kapcsolatból kilépve ismerkedésnél az alapján dőlt el a folytatás, hogy mit dolgozom. És meglepően sok ilyen lány volt.
Ezen az oldalon pedig azt látom, hogy rengeteg otthon élő válaszoló kikéri magának, hogy a férfinak legyen saját lakása vagy éljen külön albérletben. Úgy, hogy ők maguk a szüleiknél laknak. Továbbá jó pár saját lakással rendelkező női felhasználó alapnak tartja, hogy csak olyan férfival kezd, akinek szintén van saját lakása.
Férfi részről egy ilyen választ sem láttam még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!