Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak tanuljanak piacképes szakmát, akaratuk ellenére is, amíg a nőknél nem baj, ha keveset keresnek?
Legalábbis ezen az oldalon (de leginkább ebben a topikban), hogy a férfi - akár humán beállítottságú, akár reál - tanuljon egy jólfizető szakmát, amik nagy része erősen reál beállítottságot igényel, természetesen szeresse is azt az adott állást, hiszen nehogy már rossz kedvvel jöjjön haza.
Ezzel szemben a nőkbe az van nevelve, hogy tanuljanak valamit, amiben jól érzik magukat, hiszen nem a pénz számít, hanem, hogy élvezettel tegye az ember.
Tehát egy humán beállítottságú férfi el is áshatja magát, legalábbis amíg nem tanul meg pl programozni, vagy mérnöknek?
(vannak jól fizető humán beállítottságot igénylő szakmák is, de azoktól most a kérdés erejéig tekintsünk el)
#11 Nem ez volt a kérdés. Szerintem mindkét oldalon lehet jól fizető állásokat találni.
Hogy mire van kereslet, köze nincs a lányokhoz.
Ha egy olyan növel hozott volna össze a sors, akit az anyagi helyzetem érdekel, felejtem már az első randin. Innentől kezdve nincs kérdés.
Ezt a kettős mércét nyugodtan lehetne csökkenteni amennyiben a nők már rögtön munkába állásukat követően, tömegesen elkezdenének spórolni a majdani családalapításra.
14 erre jó megoldás a közös kassza, és az is lehetséges, hogy az apa marad otthon a gyerekkel.
Természetesen terhesen ne dolgozzon senki, és a szülés után kell pár hét, hogy visszaálljon a szervezet a rendes kerékvágásba, de ezután mehet a nő is dolgozni.
A közös kassza ehhez nem elég. Ha a férfi keveset keres, akkor előfordulhat, hogy az ő fizetése és a nő táppénze/gyede/akármilye nem elég összesen. Ezért szerencsésebb, ha már valaki kevsebbet keres, akkor az a nő legyen, mert az ő fizetése fog kiesni évekig.
A másik felvetésed ma Magyarországon inkább elméleti lehetőség, mint bevett gyakorlat.
"Amíg a férfiak nem fognak szülni, addig lesz ez a kettős mérce."
A nők között meg sokan vannak, akiknek nem kéne, aztán mégis szülnek...
"A nők között meg sokan vannak, akiknek nem kéne, aztán mégis szülnek..."
Ez így igaz, csak nem tudom hogy jön ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!