Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én látom úgy, hogy egy férfi-nő barátságban (akár olyanban is, ahol fel se merült a párkapcsolat) gyakran olyan dolgok történnek, olyan érzelmi játékok, amik egyneműek között nem?
Valamilyen szinten megmarad az, hogy az egyik nő, a másik férfi. De ez a rokoni kapcsolatokban is így van.
Nekem pl van egy 14 éves korom óta ismert fiú barátom. Nagyon erős a kötelék, de sosem tudtunk egymásra másképp tekinteni, osztálytársak voltunk, együtt nőttünk fel, egy játékkal játszottunk, úgy kezdődött. Vannak megjegyzések és vannak flörtnek betudható apróságok, de ettől ez még barátság marad. De ott van pl unokatesóm, vele is elég szoros a kapcsolatunk, vele is szoktunk egymásba karolva menni pl színházba, vagy esküvőre, meg vele is szoktunk megejteni pár szexista poént, vagy hasonlókat.
Egy nő szerintem nem tudja elkerülni egy férfi mellett, hogy ne jöjjön elő belőle kicsit a nő, ahogy egy férfi sem tudja elkerülni. Ez egyszerű pszichológia: alapvetően igaz, hogy az identitásunk azon része hangsúlyozódik ki, ami egyrészt erősen hozzánk tartozik, másrészt az adott csoportban, amiben vagyunk, eltér a többiekétől. Pl nagyon érdekes megfigyelni, hogy mikor külföldiekkel vagyunk, sokkal jobban előtérbe kerül a magyarság, mint identitás bennünk. Mikor meg pl csapatépítőn voltunk, kollégák, mindenkinek kicsit a munkakörön kívüli énje került előtérbe, mindenki igyekezett kicsit elhatárolni magát attól a homogenitástól, hogy mi kollégák, "azonos munkakörben ténykedő" emberek vagyunk, elkülönült a sportember, a családanya, a metálos arc stb... Szerintem ez lehet itt is.
"Nekem van több fiúbarátom, és szerintem még nem történt ilyesmi."
Részedről legalábbis. :D De azt nem tudhatod, vagy nem veszed észre, hogy a pasikban mi zajlik ezek szerint.
# 10 Konkrétan most nekem adtál igazat. :)
A határ átlépése nem mindig fizikálisan történik. Ráadásul ez olykor mélyebb is lehet..
# 15 Igen, így működünk. Tapasztalatok árán tanulunk és fejlődünk, és alakítjuk kis a szubjektív kis viágunkat, hidelmeinket.
"A barátság nőkkel csak holdfénye lehet a szerelemnek.
A barátság férfi és nő között azoknak a házassága, akik nem hálhatnak egymással." Jules Renard
Azt hiszem, mindent elmond e két idézet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!