Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit várhat el a nőtől a mai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit várhat el a nőtől a mai modern társadalomban a férfi kapcsolati szinten?

Figyelt kérdés
Anélkül, hogy rásüssék, hogy szexista. Mert a nőknek egész konkrét listája van, hogy mit várnak el a férfiaktól (most hadd ne menjek bele, mindenki olvasott már ilyen cikket facebookon megosztva, vagy bárhol máshol amit bőszen hangoztatnak a nők, hogy na igen, ez az igazi férfi), de a férfiak mit várhatnak el? Ha elvársz egy vacsorát, akkor nem a 18. században élünk, ha gyereket szeretnél, akkor ő a karrierjére szeretne koncentrálni, ha elvárod, hogy adjon magára, akkor milyen borzalmas ember vagy, hogy neked csak a plázapicshák kellenek, ha féltékeny vagy, akkor mit gondolsz te róla, hogy képzeled, ha nem vagy, akkor az a baj, hogy nem is foglalkozol vele. Ezt most így nem uszítóan, negatív felhanggal kérdezem, csak úgy átvillant az agyamon ez a modern társadalmi ellentmondás, hogy a férfiakkal szemben eléggé konkrét elvárásokat támaszt a legtöbb nő, de visszafele hirtelen nem sok jut eszembe. Most nyilván én sem azon a véleményen vagyok, hogy a nőnek csakis a konyhában a helye, meg társai, el tudom fogadni, hogy már ők is dolgoznak, fáradtan érnek haza, de szerintem egy iszonyatosan nőies és megkapó tulajdonság, ha egy nő gondoskodik azokról, akiket szeret. Nektek mi a véleményetek, esetleg nők, tudnátok mondani olyan dolgokat, amiket nem vennétek sértőnek, ha úgymond "elvárnak" tőletek a férfiak?
2018. febr. 20. 14:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, vicces vagy: "a nyugati társadalom 99%-ának számára legyen akármilyen egyenjogúság, ez összeegyeztethetetlen az általános férfi képpel." Ehhez képest Magyarországon minden héten legalább egy nőt meggyilkol a volt vagy jelenlegi partnere, férje. A nők 23%-a élt át valamilyen fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfipartnere által. És ezek hivatalos statisztikák.

Link:

[link]

Majd folytatod: "De nőkről nem jut eszembe semmiféle ilyen “szabály”, hogy ezt teheti/nem teheti egy nő. Ilyenekre lennék kíváncsi."

Jó. Ha egy nő kacéran öltözik, esetleg alkoholt fogyaszt, ne csodálkozzon, ha molesztálják, megerőszakolják. Még a rendőrségen sem kap normális bánásmódot, ezért félnek bejelenteni sokan ami történt velük. Egy férfi ihat rövidnadrágban, senki nem fog rámászni.

Ja, és igen, egy nő nem vetkőzhet félmeztelenre a melegben, egy férfi igen. :-) Nem mintha ilyen előjogokra vágynánk.

Egy nő nem járhat sok pasival, mert akkor ribbanc. Nem lehetnek egyéjszakásai, mert akkor is az. Ha fél a megítéléstől és ezt eltitkolja, akkor hazug ribbanc. Ha egy nőnek 2-3nál több partnere van, már aggódnia kell a megítélés miatt.

A nejüket megcsaló férfiak többnyire előadják hogy azért nem válnak mert nem akarják lerombolni a családot. De ha a neje megcsalná, elválna azonnal.

Amúgy a férfiak többsége a mai napig elvárja, hogy a nő végezze a házimunkát, folyamatosan alázzák a nőket, és főleg hazánkban még javában virul a konzervatívnak álcázott hímsovinizmus.

És nem, nem arról beszélek, hogy családot vállaljunk és gyerekeket szüljünk. A legtöbb nő még midig erre vágyik. Ez normális. A nők kihasználása és tárgyként kezelése nem normális.

Amúgy a nők egyszerre állnak helyt női és férfi szerepkörben is és ez fárasztó. Mert ha mindketten melóztok ugyanannyi órában, miért ő főzzön mindig és miért ő végezze a házimunka nagy részét? Mi az hogy te kegyesen besegítesz neki a mosogatásnál néha és akkor ezt meg kell köszönnie? Te mindig megköszönöd neki minden nap amikor valami házimunkát csinál? Kétlem.

A mai világban, amikor a házasságok fele válással végződik, miért ő adja fel a karrierjét?

És mindezek után, ha nem akar valamit a szexben amit te igen, akkor prűd, ha viszont te nem bírod naponta éveken át, akkor ő a nimfomán.

A helyzet az hogy te döntöd el mit vársz el és de döntöd el, milyen nővel ismerkedsz. Nem kell játszani a mártírt, mert nincs nehezebb dolgod mint a nőknek. Keresd meg azt, akivel egyeznek a céljaitok és ne add alább ennél.

2018. febr. 20. 18:25
 12/22 anonim ***** válasza:
71%

Elvárások és bánásmódok? Nem válaszoltál a kérdésemre, nem tudom, milyen körökben mozogsz, de nem ismerek olyan férfit, akit megütöttek volna.

Vehetünk két férfit is, hogy szemléltessem a verekedést: szerinted egy 120 kilós tiszta izom pasinak joga van beszólogatnia, bántalmaznia egy 60 kilós férfit? Szerinted a 120 kilós férfi több, jobb ember, mint a 60 kilós csupán a súlya miatt? Neki több minden jár, mert a nyolcadikra felviszi a hűtőt, ha már mindig ez a példa. Szerinted a 120 kilósnak több joga van járatni a száját, mert őt nem csapja le senki, a 60 kilós meg kussoljon, és tudja a helye, különben repül a pofon?

2018. febr. 20. 19:14
 13/22 A kérdező kommentje:
Igazából még sosem találkoztam nővel, aki szívesen járkálna félmeztelenül közterületen. Az meg, hogy milyen ruhában iszik, megint saját dolga, ezt sem írja elő senki. Megcsalásról semmiféle statisztika nem szól a nők mellett, hogy kevesebbet lépnének félre, és még ugyan csúnya bosszúkat tudnak állni érte, ha őket csalják meg, így ez a pont is sántít. Ez az ennyi meg annyi pasival volt, tehát ri*anc dolgot meg inkább nők mondják egymásra 80-90%-ban, féltékenységből. Az, hogy utána már a férfiaknak nem kellene ez a nő hosszú távú kapcsolatra valahol érthető, az meg, hogy a nők szaladnak az után a férfi után aki 26 nőt hülyít egyszerre már egyéni szociális... :| A nők elleni erőszak pedig egy utolsó undorító féreg dolog, ebben elég nagy a társadalmi egyetértés, az ilyen hírek alatt egyöntetűen kívánja mindenki az elkövető kínhalálát. De félre érted a kérdést. Most én nem akarok itt ebbe a szardobálásba átcsapni én egyszerűen annyit szeretnék, hogy tudjuk-e rendszerezni, hogy mégis mi határozza meg az igazi nőt. Mint hogy a férfiak felé ott van, hogy legyen határozott, ne féljen a munkától, meg alapjáraton ne legyen ijedős/puhány, ne panaszkodjon, ne bántson nőt, vagy olyat, aki nem képes megvédeni magát ellene, anyagi biztonságot tudjon teremteni, támogassa a párját mindenben és mindig meghallgassa a problémáit, ne legyen alkoholista meg sorolhatnánk még. Egyéb esetben férfiatlan az illető sokak szerint, talán még meg is vetik. Tudom, hogy ritka az olyan férfi, aki minden pontnak megfelel, de az elv megvan, hogy mi szerint kéne viselkednie. Ezeket csak így csípőből a fontosabb közhelyeket idedobáltam, a nőkről viszont nem tudnék ilyen listát írni, sőt nem is tudom, hogy merhetek e, vagy bármelyik férfi merészelhet e kimondva elvárni bármit is egy nőtől, mert az előbb utóbb úgyis szúrni fogja a szemét valakinek és igen heves ellenreakcióra számíthat...
2018. febr. 20. 19:22
 14/22 anonim ***** válasza:
76%

"tudjuk-e rendszerezni, hogy mégis mi határozza meg az igazi nőt"

Nem. És nem is kell. Ahogy férfit sem. Sok nő és férfi van körülöttem kapcsolatban, és egyikük sem egyforma. Mindenki csak azt tudja elmondani, hogy NEKI SAJÁT MAGÁNAK milyen az igazi nő/férfi.

2018. febr. 20. 19:39
 15/22 anonim ***** válasza:

Márpedig egy nő megítélését a szexuális partnerek száma határozza meg, a férfiakét nem. Azt sem írtam hogy több férfi csal vagy csak a férfiak csalnak, de leírtam egy tipikus jelenséget. Ilyen alapon amiket te mondasz, annak sincs értelme. Elismétlem: azt vársz el amit akarsz, olyannal ismerkedj akivel egyeznek a céljaitok.

Mit nem vennék sértőnek? Ugyanazt amit én is elvárok és meg is adok neki. Egyenességet, őszinteséget, szeretetet, tiszteletet, megbecsülést, odafigyelést. Egyenlőségen alapuló kapcsolatot.Kommunikációt.

2018. febr. 20. 19:52
 16/22 anonim ***** válasza:

"legyen határozott, ne féljen a munkától, meg alapjáraton ne legyen ijedős/puhány, ne panaszkodjon, ne bántson nőt, vagy olyat, aki nem képes megvédeni magát ellene, anyagi biztonságot tudjon teremteni, támogassa a párját mindenben és mindig meghallgassa a problémáit, ne legyen alkoholista meg sorolhatnánk még"

Én szeretném, ha egy férfinak ezek az elvárásai lennének felém, nem pedig az, hogy pörkölt meg pina.

2018. febr. 20. 20:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen nőt akarsz. Mert a nők sem ugyanazt várják el, és nem mindegyiknek van azért kilométeres elváráslistája.

Rám pl. nőként az ilyen neten terjengő "minden nő elvárásai" lista 90%-a nem igaz... nem várok el saját lakást, kocsit a pasitól, sem azt, hogy 180+ magas legyen, sem hogy több százezret hozzon haza, sem azt, hogy kigyúrt legyen... azt, hogy bunkó legyen, azt meg pláne nem (határozottságot igen, de a kettő nem ugyanaz). Mondjuk én meg túlsúlyos vagyok, így ilyenkor megkapom, akkor ne is tekintsem magam nőnek :D.

Nekem pl. nem baj, ha a férfinak elvárásai vannak. Az zavarna, ha olyan elvárásokat erőltetne rám, amik tőlem nagyon távol állnak/nem így ismert meg, ill. aránytalan elvárásokat, csak azért, mert nő vagyok. Pl. ha mindketten dolgozunk, ne várja el tőlem, hogy az összes házimunkát én csináljam, mert igazságtalan. Gyereket nem szeretnék, és ezt előre el is mondom az adott embernek - ha ő gyereket szeretne, ne nekem támasszon elvárásokat, hanem keressen mást. Ugyanígy én sem várnám el egy családcentrikus embertől, hogy maradjon velem és mondjon le a gyerekről.

2018. febr. 21. 09:57
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Én bizony tudok olyan férfit, akit rendszeresen bántalmazott a barátnője, vagy a felesége, de fordítva soha sem.

Nem is egyet. 23%-a élt át valamilyen bántalmazást... Ebből mennyi is a kisebbségi és a társadalom legalsó rétegébe tartozó? A 23%-nak a 90%-a.

A másik fele, hogy a férfiak nem fognak panaszkodni még névtelenül sem az ellenük irányuló erőszakról a legtöbb esetben.

Mellesleg a legjobb barátomnak az apjának az exneje vágta el a torkát a szomszédjának szerelem féltésből.

2018. febr. 21. 11:00
 19/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez most hogy jön ide? Én nem akarok ebből vitát generálni,csak hagyjuk már ezt a "férfi nem üt meg nőt, ez alap dolog" miközben a valóság teljesen más. És nem csak a kisebbség köreiben gyakori a bántalmazó kapcsolat. És bár vannak ilyen őrült csajok is, de többnyire ezt férfiak csinálják nőkkel, akár gyilkosságról, akár erőszakról van szó. Tudom, hogy vannak nők is, de masszív arányban a férfiak. A bántalmazott férfi meg azért kevés ,mert egy nőt a gyerekkel tud zsarolni egy férfi (nincs munkája, hova menne a babával) de egy férfi bármikor leléphet. Az, hogy van néhány kivétel, nem jelenti azt hogy ne a nők lennének a fő elszenvedői mindennek.
2018. febr. 21. 17:45
 20/22 anonim ***** válasza:

Hogy jön ide? Ez kb olyan mintha valaki mondaná, hogy leginkább a barack az édes. Erre mondaná valaki, hogy azért a szilva is édes. Erre te megkérdeznéd, hogy mégis hogy jön ez ide? Valaki beszél az égről és ahhoz hogy jön oda a felhő. A legnagyobb probléma az, hogy eleve a NANE oldalán a tévhiteket olvasva legszívesebben összetörném a monitort. Nem akartam felhozni, mert személyes de a saját családomon belül is tapasztalat a dolog. Tévhit: A nők is verik a férjüket.

"Tény: A partnerkapcsolati testi erőszakkal kapcsolatos esetek 95%-ában a férfi az agresszív fél, és nőt bántalmaz. A fennmaradó 5%-ot a férfit bántalmazó nők, illetve leszbikus és homoszexuális partnerüket bántalmazó melegek alkotják."

Érdekes, hogy akkor én ismerem mind az 5%-ot. Most nekem magyarázhatsz, de ha én konkrétan messze nagyobb százalékban tapasztalom, hogy az 1-2x előfordult erőszaknál a nőknél nagyobb az arány és a rendszeres bántalmazásnál pedig 60/40% a férfiak javára. Ezt láttam 1000 példában és ha valaki a szöges ellentétét mondja, akkor kb olyan érzés mintha az arcomba hazudnának.

"Tévhit: A bántalmazás főleg az iskolázatlan, szegény rétegek körében elterjedt.

Tény: Minden etnikai csoporton, társadalmi rétegen és lakóhelyen belül hasonló arányban találkozunk bántalmazókkal és áldozatokkal."

Ez az a része pontosan, ami miatt más arány jön ki, mert igen is ez a réteg húzza fel a férfiak felé az arányt. Konkrétan ez az a réteg ahonnan a legkevesebb bejelentés érkezik, a java részéről nincs regisztrált adat, csak mikor már komoly baj történik és az a komoly baj húzza fel az általános statisztikát. Ez tény kérdés. Csak persze ha bele akarunk magyarázni valamibe valamit, akkor azt felületesen meg is lehet.

A kedvencem meg ez a póló nélküli dolog. Én magam akármilyen meleg van sohasem vagyok félmeztelen és még trikóba is csak a forgalom nélküli kertvárosban mozgok. Én soha nem értem fogtam meg egy lány fenekét sem, aki nem volt a barátnőm. De persze az rendben van, hogy bulikban rendszeresen vadidegen nők fogdossák az enyémet, vagy a mellemet és markolásszák a karomat. Ez is egy olyan dolog, hogy kb egy férfi nem fog ilyen miatt panaszkodni. Őszintén szólva engem igen is zavar. Ezt embere válogatja nőknél, férfiaknál egyaránt, hogy jól esik e az illetőnek, vagy nem.

Összegezve az egészet, úgy jön ide, hogy az éremnek két oldala van és felháborító ha elbagatellizálják a másik oldal részéről és nyíltan torzítják a valóságot.

2018. febr. 22. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!