Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság "cikinek" számít, ha valaki nem internet- és social media függő? "Gáz" ilyen emberrel kapcsolatban lenni?
Egyszer írtam ide, és többek között megemlítettem, hogy a páromnak nincs okostelefonja, csak egy "buta" 200 forintos telója, valamint napi kb 5 percet tölt közösségi médiával - naponta egyszer válaszol a leveleire facebookon.
Erre kaptam a savazást, hogy a nagypapámmal vagyok-e együtt.
Komolyan manapság a FELNŐTT emberek között cikinek számít, ha valakinek nem nőtt iPhone a kezéhez?
Ti mit gondoltok erről a témáról? Ti se jönnétek össze olyannal, aki ilyen "kőkorszaki"? Vagy nálatok egyenesen előny?
Szerintetek miért tarthatja ezt "cikinek" egy felnőtt ember?
Mi ezért mentünk szét többet között
Nem igazán tudtam tolerálni hogy a másik fél órákat tölt a facebookba meg instagramba meredve.
Nem, egyáltalán nem cimi az, ha valaki mem net- és social media függő.
Viszont min mindenben egyok véglet sem jó. Sem az, ha valaki csak virtuális életet él és nem tud élőben megszólalni sem, sem az ha ezeket teljesen kizárja az életéből. Mert bármennyire furának tűnik is, de akkor is hozzátartozik már a kultúránkhoz, szokásainkhoz. Hangsúlyozom, hogy ez most nem egy állasfoglalás, hogy ez jó vagy rossz dolog, de tény, hogy szerveden integrálódott az életünkbe és hasonló műveletlenségnek számít, mint mondjuk az aktuál politika.
Nálam előny. Okostelefonom csak azért van, mert örököltem fateromtól. Netet kikapcsoltam rajta. Egy éve munka miatt van Facem, sokszor napokig be se nézek, csak céges dolgokat teszek ki, a messengert viszont mostmár használom, de csak napi egyszer olvasom el, válaszolok a fontosakra. Ennyi. Instagram, egyéb nincs.
Ha egy férfinek még ennyi snincs, az sem zavar. Kaptam már meg ismerkedésnél, tavaly, mikor nem volt Facem, hogy biztos bűnöző vagyok, stb. stb.
Nem arról van szó hogy ellenzi/gyűlöli vagy nem ért hozzá, egyszerűen nem érdekli. A haveri köre érdekesebb dolgokat úgyis berak egy zárt csoportba, arról kap értesítést, megnézi (oké, lehet, hogy néha 10-15 percet is eltölt a face előtt :D ) csak épp nem böngészgeti a nyitóoldalt.
A telefon meg.... csak ez bírja neki munkában a port, ütéseket, ezt lehet nyúzni, és munkáskesztyűben is lehet nyomkodni. Telefonálni erről is lehet, ő meg sokkal jobban szeret úgy beszélni, mint pötyögni.
?
Hol írtam ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!