Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan vannak még így, hogy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan vannak még így, hogy az élet minden területén sikertelenek? Vagy kirívó eset vagyok? 23F

Figyelt kérdés

Nézzük sorban, mindent leírok, ami most eszembe jut.

Ha már párkapcsolatok témakör, akkor először is, 23 éves vagyok és soha nem volt még párkapcsolatom, sőt kis túlzással a halvány esélye sem merült fel. Mind külsőleg, mind belsőleg taszítom az ellenkező nem képviselőit (fiúkra meg nem vágyom)...eleve elég érdekes a kinézetem, mellé visszahúzódó, csendes, unott, zárkózott vagyok.

Nem születtem valami tehetős családba, amit aztán még tetézett az élet, hogy teljesen szétszakadt.

Az egyetemen olyan szakot választottam, amiről aztán kiderült, hogy kb semmire nem lesz jó, esélytelen elhelyezkedni vele, ami azért is elég szép pofon, mert elég valószínű, hogy sokkal jobb szakokat is el tudtam végezni, mondjuk ezt már nem hiszem, hogy megtudjuk valaha. A munkakeresés terén, mily meglepő, megint nincs szerencsém, bármit csinálok, mindenhol elutasítanak, csak nagyon alacsony fizetéssel járó, önálló tudást lényegében nem igénylő, mindenki által elkerült helyekre tudok bekerülni.

Az egyetlen kiút a tanulás lett volna, egy valamirevaló egyetemen, de hát azt is sikerült elszúrnom, jelenleg pedig nincs lehetőségem ezt korrigálni.

De úgy alapból egy rakás szerencsétlenség vagyok, a közlekedési lámpa mindig akkor vált pirosra, amikor én odaérek, ha megpróbálok lelépni az úttestre, azonnal jön egy autó, holott se előtte, se utána nem látni egyet sem a környéken, bármi a kezembe kerül, eltöröm, kiömlik, kiborul, pont akkor romlik el, ha én kapcsolom be, a vonatokat és buszokat pont lekésem, ha sietek, ha már ott fagyoskodok 20 perce, akkor késnek még fél órát.

Nem értem, mintha teljesen el lennék átkozva! Van még ezzel így valaki?

2018. febr. 19. 08:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%
23 évesen úgy beszélsz, mintha már a nyugdíjhoz közelednél, és rájönnél, hogy elbasztad az egész életed. Ennyi idősen elég nevetséges, hogy azon keseregsz, hogy rossz szakot választottál, ami egyébként sokakkal megesik, tekintve, hogy 18 éves gyerekként az embernek fingja nincs a való életről, az álláspiacról, vagy akár saját magáról. Az emberek jó része szerez másod-, vagy akár harmaddiplomát, és nem 23 évesen, hanem 33 vagy akár 43 évesen. Rengetegen még csak a te korodban kezdik egyáltalán a felsőoktatást, te meg úgy beszélsz, mintha már le lennél késve mindenről, pedig még csak egy gyerek vagy...
2018. febr. 19. 10:36
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül , a mai fiatalok többsége állás&egyetem és/vagy szerelem&párkapcsolat téren baromi nehezen találja a helyét. A világ hirtelen megváltozása, a folyamatos megújulásra való kényszer és az ezzel szöges ellentétben elmaradott, 19 századi oktatási rendszer bizonytalan, önbizalomhiányos, neurotikus fiatalokat hagy maga után. Valamilyen szinten mindenki megérzi ennek a hatását. Egyáltalán nem könnyű olyan szakot választani, ami megfelelő, nagyon sok van, ami elsőre ígéretesnek tűnik, aztán közben derül ki, hogy semmire se jó. A világ folyamatosan változik és rendkívül gyorsan, így egyes szakok esetén mire elvégzed, addigra már teljesen megváltozik a szakma és köze nincs ahhoz, amit az egyetemen tanultál, mert ott is az évtizedekkel korábbi elavult módszereket adják le. Nem úgy működik az élet, hogy kitanulsz egy jó szakmát és abból életed végéig megélsz, hanem gyakorlatilag folyamatosan alkalmazkodni kell, tanulni, tanulni, új ismereteket szerezni(gyakran olyan témában, aminek köze nincs az eredeti végzettséghez), ha az ember fenn akar maradni. Nekem 2 diplomám van, amelyek ígéretes szaknak tűntek, de jelenleg olyan túlkínálat van a diplomásokból ezen a területen, hogy szinte lehetetlen elhelyezkedni ezekkel. De valamilyen munkát attól még vállalni kell. Úgyhogy elmentem egy irodaházba, ahol a számítógépes biztonsági rendszert kezelem, egyáltalán nem értettem semmi ilyesmihez, de ez a munkalehetőség adódott, így gyorsan megtanultam, aztán így legalább van fix jövedelmem. Emellett befektetéseim vannak, meg most egyik barátommal egy vállalkozásba vágtunk bele. Végül is egész jól megélek. De a diplomáimhoz ennek semmi köze, ha arra várnék még mindig,hogy azokkal találjak állást akkor még mindig otthon ülnék a szülői házban 0 bevétellel.

A párkapcsolat téma kicsit más, mert minden embernek mások az igényei, de alapvetően a technológiai fejlődéssel a netes társkeresőkkel az okostelefonok világában az emberek elidegenedtek egymástól, és pont a személyes ismerkedés(ami a dolog lényege lenne) szorul háttérbe. Ez mindenkinek nehezen megy. Csak annak könnyű társat találni, akinek nincsenek nagy igényei, illetve nagy ismertségi köre van(mert a nagy számok törvénye alapján így jóval nagyobb a valószínűsége, hogy pont olyanba botlasz, aki téged érdekel), egyébként óriási szerencse kell hozzá.

A te bemagyarázott szerencsétlenséged viszont egy öngerjesztő folyamat, ami végül tényleg azt az eredményt hozza ki, hogy valóban egy szerencsétlenség leszel. Próbáld meg leszarni a világot és olyan dolgokkal foglalkozni, ami téged valóban érdekel, ne a társadalmi elvárásoknak próbálj megfelelni, hanem a saját boldogságodat keresd. Én legalábbis ezt csinálom, több kevesebb sikerrel. A párkeresés mondjuk nekem is nehezen megy, de ez szimplán amiatt van, hogy nagyok az igényeim, nem vagyok hajlandó olyan lánnyal összejönni, akivel csak úgy megvagyunk. Igazi komoly társat keresek, aki tényleg kommunikációban, kémiailag, és értékrendileg is passzol hozzám. Tudom, hogy nem könnyű, de nem adom fel. SOk sikert neked is. 26/F

2018. febr. 19. 10:43
 13/13 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy jo dolog panaszkodni de en megsem erre biztatlak. En csak annyit irok, a sajat tapasztalataimbol kiindulva, hogy egy-kettore fordulhat a “szerencse” minden teren. Persze ez nem szerencse, azt aztan varhatod, neked kell kemenyen dolgoznod erte. Aztan valami bejon majd bejon mas is, ez egy pozitiv spiral, igy is kell hozza allni. De ez igaz az ellentetjere is, ha eddig szivtal csak akkor ezutan szopni fogsz. Viszont ha beveszed a “piros pirulat” hogy elfogadod azt, hogy te iranyitod az eleted akkor nem fogsz tobbet ilyeneken gondolkodni, hogy el vagy atkozva vagy a masiknak mekkora szerencseje van. Ez nem igy mukodik.
2018. febr. 19. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!