Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki azért nem ünnepli a Valentin-napot, mert felesleges pénzköltésnek tartja, az máskor se vesz semmit?
Rengeteg ilyen hozzászólás ömlik napok óta.
Csak marketing.
Csak a virágboltosok járnak jól.
Nem csak Valentin-napon szeretem.
Gondolom, tudjuk mire célzok.
De ha év közben veszel egy virágot, vagy elmentek vacsorázni, akkor is pénzbe kerül.
Az teljesen ingyen van Valentin-napon is, ha küldesz Viberen egy szerelmes verset és este megmaszírozod.
Szóval nekem ez nem világos. Akinek az a baja, hogy pénzkidobás, miért nem csinál valamit, ami ingyenes? A gesztus a lényeg.
Aki szerint meg azért van kitalálva, hogy muszáj legyen ajándékot venni, az máskor se vesz?
Vagy csak pont a szerelmesek napját ciki megünnepelni a szerelmeddel? De ha ma veszel egy bonbont, hogy meglepd, akkor az rendben van.
Nem így van.
Egyrészt, ünnepekkor az olyasmi dolgok, mint a virág, sokkal többe kerülnek. Érdemesebb egy "random napon" venni, kisebb pénzköltés.
Másrészt, ha meglátok egy mit tudom én, cuki plüssmacit, és eszembe jut, hogy a páromnak tetszene, akkor nyilván megveszem neki. De CSAK AZÉRT, mert ilyen-olyan nap van, nem fogok szándékosan porfogók után kajtatni a boltokban.
Én nem ZÁROM KI a romantikázást a Valentin-napból, csak nem tartom szükségesnek. Ha épp aznap jön ránk a romantika, akkor hadd szóljon, de külön ezért, csak ezért így szervezni, meg csak ezért külön pénzt költeni? Na azt nem.
Gondolom virágárusfüggő, azokon a helyeken, ahova én szoktam menni, minden drágább Valentin-napkor, Anyák napjakor, meg Nőnapkor. :)
Én ugyannyiért vettem csokit és bort, mint bármikor máskor. Nem kötelező a virág. Megesszük, megisszuk, nem fogja a port a polcon.
Megfigyeltem, hogy a szaloncukor is december elején a legdrágább. A fenyőfa is. Sőt rengeteg játék, pizsama, kencefice ára jóval több. Mégis veszik, mert akkor van karácsony. Senki se mondja, hogy majd januárban karácsonyozzunk, mert olcsóbb, vagy ne tartsuk meg, mert egész évben szeretlek.
Tehát pont ez az ünnep ilyen pária.
Nem értem, hogy miért.
Egyébként európai ünnep, és legalább 30 éve tartják Magyarországon is, emlékeim szerint.
De már a néphagyomány is úgy tartja, hogy a verebek is Bálint-napon választanak párt.
Egyéb kifogás?
"Megfigyeltem, hogy a szaloncukor is december elején a legdrágább. A fenyőfa is. Sőt rengeteg játék, pizsama, kencefice ára jóval több. Mégis veszik, mert akkor van karácsony."
Na, mi pl ezekre se költünk. Nassolnivalót saját magunk csinálunk, karácsonyfánk nincs, ajándékot meg nem veszünk.
Pont ugyanazért, mint az első válaszomban írtam. Nyilván ha karácsony előtt látok valamit, ami tetszene a páromnak, akkor megveszem neki, de külön keresgélni nem fogok, hogy "na MOST kell venni, mert MOST muszáj"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!