Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova tűnt a helyes énkép és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hova tűnt a helyes énkép és önértékelés?

Figyelt kérdés
Engem elborzatsz, mikor sokszor látom, hogy vannak emebrek, akik szerintem vagy extrém sok önbizalommal rendelkeznek, vagy az önértékelésük valahol az egekben lehet öltözködésük és "szerény szövegük" stílusuk alapján. Pl gondolok itt arra, hogy a lányok 100 kilósan cicanacit/ feszülős ruhát vesznek fel, a pasik 0 izommal izompólóban mászkálnak.Ilyenkor nem értem, hogy nekik ismerőseik, szüleik, vagy barátaik nem szólnak, hogy lehet, hogy ez nem neked való és vegyél fel inkább mást? Vagy ők elhiszik magukról, hogy márpedig ők tökéletesek és náluk szebb-jobb ember nincs és a szüleik, ismerőseik meg adják alájuk a lovat? Igazából csak azért, nem értem ezt, mert a helyes önértékeléssel és énképpel rendelkező lányok/pasik, akik teszem fel tudják magukról, hogy márpedig ők nem bombázók/ adoniszok, hanem "csak" átlagosak, nem vesznek fel feszülős cuccokat, meg izompólót, mert tudják, hogy az nekik nem áll jól, ők most valamilyen szinten hátrányban vannak ezen társaikkal szemben, még akár partner keresés terén is?

2018. jan. 25. 10:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Ha akarom száz kilósan is felveszek egy bikinit. Ha akarom magassarkút veszek még ha magasabb vagyok, mint 175. Ha izomtalan vagyok, akkor is járhatok trikóba. Megtehetem, hogy színes hajjal, vagy tetoválásokkal járjak. Mert az én életem, így érzem jól magam. Nem tudom, miért baj ez? Nem tudom, miért kell ezen kiakadni. Nem kell odanézni.
2018. jan. 25. 10:35
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig irigyeltem azokat, akik nálam kövérebbek, és fel mernek venni rövid nadrágot.

Én se szoknyából se nadrágból nem veszek rövidebbet, mint ami térd alá ér. Pedig szigorúan nézve nem vagyok extra kövér, kicsit pufi. Mások meg vágó súlyban is be merik vállalni. Én eskü irigylem a bátorságukat.

2018. jan. 25. 10:48
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Jó 10 éve megy nyíltan a vállald fel magad kampány. Itt az eredménye. Még mindig jobb amúgy, mint nagyanyáink idején, mikor megszólták egymást mindenért az emberek és ment a megszégyenítés nyíltan és elfogadottan, és az emberek féltek önmaguk lenni.
2018. jan. 25. 10:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Ők előnyben lennének a partnerkeresés tekintetében?

Értem a logikádat, de azért a partnerkeresés NEM CSAK az önbizalmon múlik. Kell hozzá az is, de nálam pl. kell az is egy férfinél, hogy reális énképe legyen. Az egészséges lelkű emberek attól egészségesek, hogy tudják, hogy kik ők, mik az erősségeik, gyengeségeik, tudják ezeket kezelni. Az ilyen embernek élvezem a társaságát, jobban, mint egy alaptalan magas önbizalommal rendelkező személynek.

Az önbizalomnak olyan mértékben kell meglennie, hogy merjen beszélgetni, ki tudja húzni magát, bele merjen nézni a másik szemébe, de amúgy előnyösebb a reális énkép, mint a 100 kg-s hájon a cicanaci.

De amúgy szerintem ezek a nők sokszor már foglaltak, és úgy veszik ezt fel, a párjuk meg nem ezért szereti őket, vagy így is szereti, és igen, nem szól neki, mert magasról letojja, mert más értékek vannak a kapcsolatban, vagy mert igénytelen a párja is De ezt nem tudom, ez találgatás.

Nekem sosem szól semmiért a párom, de magamtól figyelek oda, hogy kinézzek otthon is valahogy. De ha beteg vgyok, és nem sikerül pl. akkor sem szólna érte, mert a külsőségek a kapcsolatunkban elenyéső szerepet töltenek be.

2018. jan. 25. 10:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ez miért fáj nektek. Miért ne vehetne fel egy kövér ember nyáron, a 40 fokban rövidnadrágot? Lehet, nem szép a látvány, de járjon mackóban és süljön meg vagy mégis mi az elvárás? Rajtam is volt felesleg, bár nem voltam kövér, de felvettem a rövidnadrágot, mert meggyulladtam 40 fokban, ömlött rólam a víz, és pont nem érdekelt, ki mit gondolt. Nem akartam én senkit se felszedni, csak nem akartam elájulni a melegben. Nyilván voltak nálam véknyabb, csinosabb lányok, akiken jobban állt a rövid nadrág, na hát őket nézték a férfiak, és nem engem. Vagy engem szörnyülködve. De pont nem érdekelt, mert mások kedvéért nem fogok megdögleni a napon. :)

Azóta lefogytam, és felveszem a rövidnadrágot, de nem azért, hogy mutogassam a lábaim, hanem mert képzeljétek, nyáron meleg van. :D

Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik mások kedvéért öltözködnek, és meg akarnak felelni a társadalmi elvárásoknak. Mert akkor kedves előttem hozzászóló, aki állításod szerint kicsit pufi vagy, soha ne menj ki az utcára, mert milyen dolog az, hogy nem vagy 40 kg? Hogy képzeled, hogy kiégeted mások szemét azzal, hogy te nem vagy 40 kg? Szerinted attól még, hogy térdnadrágba mész ki, nem mondják azt, hogy fúj, hogy nézel ki? Akkor meg nem tök mindegy?

Mi van, ha nem áll nektek jól a piros szín, de szeretitek felvenni? Akkor jaj, nem áll jól nekem, anya és apa is megmondta, akkor nem veszem fel. Huh, nem rajtam fog nevetni az egész utca, hogy piros színt fel mertem venni... Szánalmas. Nincs nagyobb gondotok az életben?

2018. jan. 25. 11:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem annyira nem tud érdekelni, hogy ki mit hord. Ha látok valami ízléstelent/gusztustalant, azért elszörnyűlködök, de mit lehetne tenni? Semmit. Akkor foglalkozz a magad dolgával.
2018. jan. 25. 11:47
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

"Megtehetem, hogy színes hajjal, vagy tetoválásokkal járjak."

Megteheted. Én meg megtehetem, hogy kimondom a véleményemet róla. Ez a szép a szabadságban.

2018. jan. 25. 11:56
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Eléggé egyetértek...de az a helyzet, hogy ezek a dolgok is a rossz minták, a média, meg a net miatt vannak és lassan elfogadottá váltak... amúgy én is elszörnyülködöm néha, de már én is kezdem nem észrevenni 😀
2018. jan. 25. 12:31
 9/14 anonim ***** válasza:

Férfiak nagy részének már alapból nincsen mióta "igy kitágult a világ és rengetegen a kutyának sem kellenek max barátzóna de arra is sokan csak hiszik, hogy becsúsztak..

Hála a nettnek meg a kollektív őrületnek teoriáknak sztereotipiáknak magazinoknak tvnek nemtől függetlenül...

30 f

2018. jan. 25. 12:34
 10/14 Költőnő? ***** válasza:
91%
Azt hittem értelmes kérdés lesz. Tévedtem. Az énkép és az önértékelés nem itt kezdődik.
2018. jan. 25. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!