Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hisztek ebben?

Figyelt kérdés

Most reggel eszembe jutott a dolog es gondoltam megkerdezem. Szoval a lényeg, hogy anno mikor szakított velem a volt baratom en meg nagyon szerelmes voltam ezért nyilván mindent megpróbáltam, mindenbe kapaszkodtam hatha visszaszerzem. Elkezdtem különbözött dolgokat olvasni es akkor talaltam ra arra, hogy elméletileg ha valamit nagyon szeretnénk es nagyon sokat gondolunk ra akkor be teljesül (bevonzzuk). Akkoriban nagyon próbálkoztam ezzel, de sikertelenül.

Ellenben olvastam egy másik dolgokról is az pedig az, hogyha valamit nem szeretnénk akkor az csak azert is be teljesül, ha pedig valamit szeretnénk az nem.

Tehát pusztán kíváncsiságból kerdezem, hogy van e valaki akinek ezek közül bejött valami. En mar elég szkeptikus vagyok, bár mar nem akarom az exemet görcsösen visszaszerezni se de akkor mikor hittem ezekben Nagyon lelkes voltam, csak hat hiába :D

Vagy esetleg csak ugy vagytok vele, hogy mindenki a saját sorsa kovácsa es amiért teszünk az sikerul?

2018. jan. 15. 09:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Érdekes válaszok születtek, örülök hogy nem jöttek troll valaszok :D Egyébként latszik hogy ez is olyan téma hogy kinek ez a véleménye kinek az, hisz a valaszok elege egyezik, míg az utolsó meg különböző. Köszönöm a valaszokat! :)

Igen, amugy kicsit ezos témakör, de párkapcsolati szempontból érdekelt a dolog.

2018. jan. 15. 12:44
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem hiszek a dologban, mert nem látok bizonyítékot mellette. Pedig nyitott vagyok rá.

Az egész vonzás törvénye abszurd. Ha így működnének a dolgok, akkor kiállna egy emberke, hogy ezt vagy azt bevonzza és bemutatná, hogy sikeres a dolog. Ezt meglátnák mások is és lényegében 1-2 év alatt az egész világon össze-vissza vonzana be dolgokat mindenki. Mégsem ez történik, mert senki sem áll elő, maximum pár apróbb sztorival.

Ismerek olyan eseteket, amikor valaki erőltette ezeket a sztorikat, de az egész egy vicc volt. Pl. ismerek olyat, aki bevonzotta a társát. Ugye, milyen jól hangzik, hogy elképzelte a srácot és jött egy pont olyan srác nemsokára? A gyakorlat persze, teljesen más. Jött egy csomó srác, addig is, csak visszautasította őket. A srác meg nem olyan, amilyet elképzelt, csak az alap tulajdonságokban (pl. kedves) passzol, ami az emberek többségére igaz. Mindjárt máshogy hangzik a történet...

Az a vicc, hogy én is magamra húzhatnám, hogy működik a vonzás törvénye. Amikor valakivel alakul valami komolyabb és vége lesz, egy ideig zárkózottabb leszek. Amikor túllépek, akkor nyitottabb és jön valaki. Simán mondhatnám, hogy igen, készen álltam a kapcsolatra és "bevonzottam" a dolgot, pedig nem. Szimplán lehetőséget adtam és máshogy viselkedtem, mindenféle bevonzás nélkül.

2018. jan. 15. 12:55
 13/16 anonim ***** válasza:

A vonzás törvénye akkor is működik ha nem hiszel benne, viszont nem úgy működik ahogyan a legtöbben elképzelik. Nincs olyan, hogy egy emberke kiáll és megmutatja és hoppá akkor pár év múlva mindenki így élne.

Ez egy létező valami, életünk minden pillanatában bevonunk dolgokat, személyeket akarva, akaratlanul. De hogy mit kezdünk velük, az más tészta. Sokan pontosan ugyanazokat a kudarcokat élik át minden kapcsolatban (pl mindig megcsalják, mindig verik stb) és ez alapján elítéli a másik nemet, hiszen ő ezt tapasztalja minden kapcsolatában. Ilyenkor érdemes magunkba nézni, hogy mi lehet ennek az oka, mert bizony van bennünk valami ami ezeket az embereket vonzza be, esetleg ezt a viselkedést.

De ahhoz, hogy ezt irányítsuk és ebből "hasznot hajtsunk", egy teljesen más gondolkodásmód szükséges. Azon kívül józan ész is. Nincs olyan, hogy nekem a Béla tetszik ezért a Bélát elkezdem bevonzani mert ha én nem tetszem neki, gondolhatok rá akármennyit, nem lesz meg a kölcsönös vonzás. Vannak emberek akikkel rezonálunk egymásra, és vannak akikkel nem. Ezt a rezonálást felerősíthetjük de ennél többet nem tehetünk. Csak azt tudod bevonni az életedbe, aminek ott helye van. És a nincs helye a Bélának vagy a lottó ötösnek, akkor nincs.

2018. jan. 15. 15:21
 14/16 anonim ***** válasza:

#13: Ha hittől függetlenül működik, akkor mégis miért nincs bebizonyítva és miért nincsenek rá fix törvényszerűségek előírva, mint a gravitációra? Azért, mert mégsem így működik.

Amiket leírtál, azok pszichológiai összefüggések. Attól, hogy belepróbálják néhányan erőltetni egy bevonzásos dologba, még ugyanúgy pszichológiai jelenségek lesznek. Ha valaki folyamatosan bántalmazó kapcsolatot talál, akkor az nem bevonzza a dolgot, hanem konkrétan magának generálja. Az is furcsa, hogy a modellekkel valahogy többen "rezonálnak". Az meg, hogy valaminek ott a helye, tökéletes kibúvó arra, amikor valami nem sikerül és beleakar törődni az ember.

2018. jan. 15. 16:23
 15/16 anonim ***** válasza:

Lehet vonzás törvényének is nevezni és pszichológiai összefüggésnek is. Ha valakinek zsinórban ugyanaz a problémája, el kell kezdenie dolgoznia magán, mert amíg ő ilyen addig az ehhez passzoló egyedeket vonzza be (helyzeteket generálja magának stb) A szadista és a mazochista egymásra szokott találni. A kérdés, hogy hagyod hogy külső erők alakítsák a sorsodat, vagy a kezedbe veszed és megpróbálod magad irányítani, ésszerű kereteken belül. A vonzás törvényét lehet megtanulni és működtetni ha meg tudod változtatni a gondolkodásodat. Ha nem, a fejedre is állhatsz, legföljebb apró sikereid lehetnek.

Ez inkább filozófia mint tudomány, ezért nem bizonyítani kell, hanem ha a magadénak érzed akkor érdemes kipróbálni. Ha nem, akkor nem.

Amúgy meg, hogy ugyanazt a jelenséget milyen szavakkal írod le, a jelenség tényén nem változtat. :-)

2018. jan. 15. 16:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Beteljesül azért egy szó, mert az igekötő (be) közvetlenül az ige előtt áll. Ha lenne köztük egy harmadik szó, akkor kell különírni az igétől: be fog teljesülni, mert nem az tartozik össze, hogy befog, mert az nem jelent semmit sem, hanem az, hogy beteljesül. Ennyit erről, ezt nagyon sokan eltévesztik. - A kérdésről: egyrészt csak akkor teljesedik be az, amit nagyon szeretnél, ha teszel is érte, viszont ha állhatatosan kitartasz egy valami mellett, akkor az is beteljesedhet (nálam beteljesedett), ha például nem tántoríthatnak el attól, hogy csak szerelemmel jöjjél össze, akkor nem adod alább a kapcsolataidat.Én így hiszem.
2018. jan. 16. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!