Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom nem akarja komolyabbra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom nem akarja komolyabbra fordítani a kapcsolatunkat. Most ez miatt kellene szakítani?

Figyelt kérdés
2 ève vagyunk együtt, 24 vagyok, a barátom 26. Szoktunk beszélgetni eljegyzèsről stb. de sosem beszéltünk konkrét időről, h mikor. Ma a párom elkezdte, h ő csak 3 év múlva szeretné. Én a “régi idők” híve vagyok, h házasság és házasságban gyerek, nem divatból ábrándozok az eljegyzésről, nekem ennek súlya van, amit ő tud is. Picit matekoztam, h akkor 27 lennék, ott még az esküvő kitudja mikor lenne és 30 fölé csúsznék kb. mire lehetne baba. Én viszont mindig is 30 alatt szerettem volna szülni... Oké, tisztában vagyok, h az élet sosem úgy van ahogy szeretnénk, de úgy gondolom, h már nem vagyunk tinik, h évekig járjunk, felnőtt emberek vagyunk. Kisírni meg semmiképp sem szeretném a dolgokat, h most csak azért legyen mindez mert én szeretném... Volt ebből párszor kisebb vita, nem ért velem egyet ebben, h ez miért lenne későn. Azt érzem, h ő ezt nem szeretné amúgy sem... Komolyan, ezért kellene szakítani? Mert eltérő a véleményünk?
2018. jan. 10. 17:59
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
+ Nem tudom, h megéri-e ennyit várnom, h lehet aztán ott találom magam, h màr együtt sem vagyunk
2018. jan. 10. 18:00
 2/24 anonim ***** válasza:
43%
Kapcsolatotok elején ilyeneket nem beszéltetek meg? Én is 30 alatt akarok szülni, és nagyon sértett lennék, ha a terveim kilátástalanok lennének. Nem biztos, hogy szakítanék, de ultimátumot adnék.
2018. jan. 10. 18:05
 3/24 anonim ***** válasza:
69%

Tiniként én is azt hittem, 24 évesen férjhez megye, 26, 28 évesen jön két gyerek és boldogság.

Egyáltalán együttéltek?

2018. jan. 10. 18:06
 4/24 A kérdező kommentje:

Nem mondom, h 24 évesen házasodjak össze, de 26 szerintem illene.

Elejétől fogva tudta

2018. jan. 10. 18:08
 5/24 anonim ***** válasza:
91%

Hát nem tudom... nem okoskodni akarok, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ha igazàn szeretek valakit, vele tervezem az életemet, stb..., akkor csak azért szakítsak, mert ő mondjuk később szeretne aláírni egy nyamvadt papírt, mint én. Viszont nekem ez alapból sose volt létszükséglet, tehát lehet, hogy az én véleményem nem is releváns, de attól még ezt gondolom.

Mindenesetre beszélgessetek még, sokat. Rátok fér. Pl. Ha 30 alatt akarsz szülni házasságba, akkor miért lenne késő 27 évesen házasodni? Simán kijön a matek. Ugyanakkor “azt érzed, hogy ő ezt nem szeretné amúgy sem” miért, mitől érzed úgy? Ezeket meg kellene beszélnetek.

2018. jan. 10. 18:19
 6/24 anonim ***** válasza:
19%
Akinek a házasság hiánya szakítóindok, arról inkább nem mondom el, hogy mit gondolok. Egy kapcsolat NEM!!! attól komoly, hogy házasok vagytok. Semmit nem jelent, hogy hivatalosan milyen kapcsolatban álltok. A lényeg az, hogy maga a kapcsolat ami közöttetek van milyen. Egy kapcsolat érettsége pedig nem a ti életkorotokon múlik. Senkivel nem házasodnék össze 2 év után. Eleve valakit megfelelően megismerni kb 4 évbe telik, meg kell hozzá valamennyi időt együtt is élni. Nem házasodni a vak világba egy tök ismeretlen emberrel (akivel mellesleg szakítanál ha nem venne feleségül...) Most te a párodba vagy szerelmes, vagy ebbe a tökéletes kis családi álomképbe, amit a kis fejedben megalkottál?
2018. jan. 10. 18:23
 7/24 anonim ***** válasza:
87%
Én nem értek egyet az utolsóval. Lehet, hogy a mai világban sokan azt vallják, hogy ez csak egy papír, de valakinek igen is fontos. Pl vallásos szempontból is. Szóval, nem kell valakit lehurrogni a nézetei miatt. Én sem szülnék gyereket nem házasságban.
2018. jan. 10. 18:39
 8/24 anonim ***** válasza:
57%

Együtt éltek?

Mindketten dolgoztok már? Stabil a munkahelyetek?

Miféle súlya van számodra az eljegyzésnek, házasságnak? Ugyanis javarészt anyagi vonzatai vannak: maga az esküvő sok pénz (a házasságkötés nem, az ingyenes), ha akarsz, és ha tippelnem kéne nagyot szeretnél, szépet, "tökéletesség" (ha nem, akkor ne haragudj a feltételezésért, és ne vedd figyelembe az erre vonatkozó dolgokat). Én egy kisebb, szerényebb esküvőn voltam a nyáron és 1 milla volt, aminek a fele jött vissza a házaspárnak. Tudtok ennyit belefektetni? Vagy majd a szülők állják? Velük milyen a viszonyotok? Csak mert sok szülő szeret beleszólni, főleg, ha pénzt ad bele.

Őszintén, szerintem ez nagyon nagy felelősség, és 2 év után maximum akkor vállalnám be, ha majdnem az elejétől együtt éltünk párommal, és nem volt komoly konfliktus.

Nő vagyok, de megértem, hogy párod miért gondolja korainak. Neked kell eldönteni, hogy párod, vagy elkezdesz újra ismerkedni, hátha találsz olyat, aki rövidebb idő után elvenne. Beszélgessetek, tudd meg ő miért halogatja, hogy érzelmileg vannak-e gondok részéről, vagy az elkötelezettség ijeszti meg, vagy logikus érvei vannak.

2018. jan. 10. 18:41
 9/24 anonim ***** válasza:
47%

Nem, értelmes ember nem szakít ez miatt.

Ha neked egy nyamvadt papír ennyire fontos, hogy eldobd érte a kedvesedet, akkor az a kapcsolat olyan is.

Egyáltalán összeköltöztetek már? Meg 27-28 évesen szerintem teljesen okés házasodni, akkorra megvan az egzisztencia, elég pénz 1-2 gyerekhez, összecsiszolódtatok, stb.

29-30 évesen ráérsz szülni.

Más: mi a garancia, hogyha őt most ilyen hülyeség miatt elhagyod, találsz másikat annyi idő alatt?

Inkább nem, és 27 évesen egyedül leszel, akkor átkozod magad a baromságod miatt :)

2018. jan. 10. 18:42
 10/24 A kérdező kommentje:
6!!! Értelmezd már a mondatokat, h èn hol írtam, h 24 évesen szeretnék házasodni???????? Eljegyzésről beszélünk. És igen, nekem fontos a házasság, mert nem szeretnék csak egy “élettársa” lenni valakinek. Èn sem kötekedek azzal, h te miért így látod, akkor te se kérdőjelezd meg kérlek, h nekem ez mitől fontos! A kérdésemre “kell” válaszolni, nem azt kifejteni, h te mit gondolsz az igaz szerelemről. Erre én pedig azt tudom mondani, h ha “csak egy papír” akkor nem nagy kunszt megcsinálni ;) :)
2018. jan. 10. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!