Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj, ha egy lány inkább normálisan szeretne enni, mint extrém alacsony súlyt tartani?
Aki genetikailag nem nagyon vékony, nyúlánk alkat alig 40kg-val, annak nagyon nehéz, kb szenvedés ilyen súlyt tartani.
Aki meg genetikailag vékony, az bármit megehet, sose fog rajta meglátszani.
Miért baj, ha valaki inkább a normális étkezést (tehát nem minden cukormentes, szénhidrát mentes, só mentes) választja, azt eszik, amit szeretne, de mértékkel, így sose lesz vékony (hanem mondjuk 55-60kg között), ahelyett, hogy az egész életét a diétának szentelné?
Nőknél általában a 110-es szabály jól működik ökölszabályként: Ha a magasságodból kivonsz 110-et, akkor megkapod az optimális testsúlyod (kb, tehát nem dekára pontosan kell értelmezni).
Ez persze még semmit nem jelent, egy sportos, izmos ember lehet akár nehezebb is lehet sokkal, optikailag meg vékony ettől, egy elhízott ember meg hiába esik az optimális tartományba, ha hurkás mindenhol.
Barátom, hogy te nrm értesz a biológiához és a női testhez és/vagy nem láttál még közelről nőket, az nem az én bajom.
Amennyiben nő vagy, nehezen tudom értelmezni a hozzám intézett szavaidat. 60 kilóval dagadt? Te hülye vagy? Így mondjuk érthető, szetencsétlen kérdező miért érzi magát kövérnek...
Nem a 60 kilós a bajod utolsó, hanem a magasságod.
Ami egy 170 centis nőnél vékony, az egy 20 centivel alacsonyabbnál már nagyon sok. Ugye megvan, hogy nagyon nem mindegy, hogy X kilóhoz hány centi vagy.
Nekem is volt 155/65 kilós barátnőm.
Igen, az ember nem magasság/tömeg önmagában, én is szerettem őt, de finoman szólva sem neveztem volna vékonynak, mi több kórosan soványnak.
#20-as te sem vagy teljesen komplett.
160 centihez 60 kg nem sok. Barátnőm ennyi és VÉKONY. Nem sovány, nem látszódnak ki a bordái, de vékony. A combjai nem érnek össze például. Igaz, ő súlyzóval edz és az izomtömeg nehezebb, mint a zsír... Amúgy én a 110-es szabályt úgy imerem hogy magasság - 100, majd ennek a 90%-át kell venni. Tehát egy 170 centis nőnél az ideális súly 63 kg +/- pár kg. Nagynéném 172 cm és elég betegnek nézett ki amikor csak 56 kg volt.
#28: neked meg szövegértési nehézségeid vannak.
Pont írtam, hogy például egy sportos embernél másként is alakulhatnak a számok (második bekezdés a #20-ban), pont azért, mert a testnek az izom ad tónust (formát), valamint az izomzat elég nehéz (1 cm3 izom nehezebb, mint ugyanekkora térfogatú zsír), tehát simán lehet a barátnőd vékony, mert mellette izmos.
Alapjában véve egyébként ezért érdemes a tükröt nézni a kilók helyett (van aki tömegre kevés, mégis el van hízva).
Jah, és a 175 centis nagynénédnek az én "ökölszabályom" szerint is 65 kiló környékén lenne jó a tömege (ui: az ökölszabály szó jelentése amúgy pont az, hogy egy körülbelüli értéket ad, nem precíz matematikai számítás, tehát van akinél nem működik, de úgy általában az emberek 80%-ra jó szokott lenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!