Egy extrém ektomorf (alig több mint 50 kiló) és alacsony (170) alkatú srácnak milyen sport lenne a legideálisabb?
Mondjuk nem értem,hogy miért rakod ennyire skatulyába magad?
14 évesen én sem voltam vastagabb.Voltam 170 mint te és mellé 54 kiló.Aztán meg felnőttként lettem 185 és 90 kiló izom ennyi.Ha nem vagy hajlandó enni akkor nem fog nőni a tömeged.
Amit meg írsz ez az extrém ekto az egy divatos kifejezés arra,hogy valaki lusta enni.
Fokozatosan kell emelni a kalóriabevitelt,hogy meg tudd szokni és a kalória plusz egy jó részét érdemesebb zsírból bevinni.A zsírban több a kalória,könnyebb megenni és egészségesebb is mint a szénhidrát.
A csontozatodnak ehhez annyira sok köze nincs.
Azért amit az első ír, az túlzás, igenis vannak olyanok, akik nem nagyon tudnak zsírt felszedni, izmot persze igen, de ahhoz is rengeteget kell enniük, ami igenis van, akinek nem megy. Nem "lusta" enni, egyszerűen a neki jóleső étrenden képtelen bepakolni jópárezer kcalt.
Persze simán vannak olyanok is, aki szuperektónak hiszik magukat, miközben alig esznek... De van, aki előbb hányná ki az ételt, mintsem rendes kalóriatöbbletbe kerüljön. S nem mindenki bírja a zsíros étkezést. Szerintem is jó irány amúgy s a sok zsír nem is azt jelenti, hogy tocsogós ételeket kell enni, a dióban, tojásban is igen sok van. De van, akit túl jól laktat a zsír... Nem mindig könnyű sokat enni, ahogy nem mindig könnyű keveset. S ez nem lustaság vagy akaratgyengeség, mindenkinek megvannak a határai s ha ez rosszul jön össze a genetikával, akkor nehéz hízni vagy fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!