Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, Nők! Ti mennyire engeditek alkoholt inni a párotokat?
Nem vagytok mérgesek ha otthon elkezd indokolatlanul inni a párotok csak mert megkívánja, vagy hétvégenként a haverjaival leissza magát mikor bulizni, kocsmázni megy?
Az én párom ezekért nem igen van oda és sörözni sem enged!
Azt mondja szeretné ha örökre felhagynék ezzel!
Még Karácsonykor sem nézte jó szemmel amikor pálinkáztam!
Hozzáteszem azt mondja, párszor látott inni és látja rajtam, hogy nem bírom úgy az italt! Hamar berúgok és másnapos vagyok tőle, azt mondja ez az én érdekem is!
Pár alkalommal látott itthon idézem "indokolatlanul" inni!
Ez a normális vagy túlzásba viszi a dolgot szerintetek?
Nem iszik otthon a parom, soha. Meg egy citromos sort se. Neha tataeknal iszik egy-egy pohar bort, ha megkinaljak, de csak udvariassagbol, illetve disznovagaskor lecsuszik par feles. Most karacsonykor koccinottunk a csaladdal, de ennyi. Nem iszik indokolatlanul a hetkoznapokban. A haverokkal szokott, nem is keveset, de piszkalom erte, en is szoktam. Akkor szolok bele, ha epp gyogyszert szed, amire nem kene. Fordult mar elo, hogy kiment a fejebol, hogy nem reg bevett egy tablettat.
L
Mindketten felnőtt emberek vagyunk. Nem szólunk bele, hogy a másik mit iszik, mennyit. Ismerjük már a határainkat.
Berúgni nem szoktunk. Szoktunk iszogatni. Néha otthon is van, hogy csak úgy megiszunk egy-két pohár bort, nyáron egy jó hideg sört. Szerintem ezzel semmi gond.
Pont tegnap volt, hogy átment egy barátjához, ettek, ittak. Engem nem zavart. Nem volt részeg.
Bizalom kérdése. Tudom a páromról, hogy nem problémás az alkoholfogyasztása, ezért nincs is okom szabályozni. Alkalmi sörözés és ünnepi alkoholfogyasztás a normán belül van.
Ha valakinél látom a problémát, össze se jövök vele, ha az együtt töltött idő alatt alakul ki valamilyen aggasztó szokása, azt meg nem tiltással, hanem őszinte beszéddel próbálom először megoldani.
Azért kiváncsi lennék, hogy az miért nem alkoholizmus, ha valaki "unatkozik" és ezért elkezd "pálinkázni" - ez ugyanis nem normális dolog.
HA valaki kaja elött/után meg iszik egy kis pohár pálinkát, az egész más kategória, mint akinek az a szórakozása!
Nem szólok bele ebbe, ha már lejáratná magát, akkor kérném meg, hogy ne tegye.
Mondjuk mi a párommal hasonlóak vagyunk ilyen téren, ezért nincs ezzel gondunk.
Nem szólok bele, de ő az ellentetted. Nem szívesen iszik akkor sem, amikor mindenki. :)
Szerintem normális lehet az elvárása, csak te nem vagy olyan, ami ennek megfelelne. Lehet magasan áll nála a léc, és nem szereti az alkoholizálást, tekintve a magyarok mekkora alkoholisták. Rossz tapasztalat, ami intoleranciává fajult az alkoholizmussal szemben.
Én csak azért nem szólok rá a páromra mert ő tud mértéket tartani, tudja hogy mikor kell már befejezni az ivást. Amikor nagyon ritkán megesik hogy túlzásba viszi akkor is tud viselkedni, de akkor mondjuk teljesen csendben van és csak ül, vagy fekszik, vagy csak simán elvan magában. Igaz akkor járni nem engedem mert borul mindenfelé, és én a 158 cm magasságommal és ezzel a kevés 45 kilómmal aztán megtartani nem bírom, nemhogy felemelni. De ez nagyon ritka. Amikor autóval megyünk valahova vendégségbe akkor egyáltalán nem iszik, mert tudja hogy én szeretnék, mivel én még ritkábban iszok. De ha ő inni akar akkor én vezetek hazafelé, de akkor még jobban visszatudja fogni magát.
Hétköznap nem iszik egyáltalán, maximum akkor ha másnap nem megy dolgozni és autóval se kell mennie sehova.
Nos az alkohol semmilyen mértékben nem egészséges. Ettől függetlenül (szerintem) néha belefér. Karácsonykor pl. simán (persze ne úgy, hogy odahányjon az illető a családi vacsorára, másnap meg egész nap jajgasson), egyébként meg elég akkor, ha van valami nagy buli. A hétvégi "csak úgy" kocsmázás meg az öregedő szingliknek rendezett havi retro buli az mondjuk nem tartozik ide.
Ha valakinek már minden hétvégén szüksége van a piára, mert "most hívtak a haverok" "most fárasztó hetem volt" ésatöbbi, az már az alkoholizmus egy fajtája. Ha már hétközben is, egyedül is iszogat, az pláne, akkor is, ha csak 1 sört.
Korlátozni viszont egy felnőtt embert nem lehet, ha ő maga nem gondolja úgy, hogy a piálás baj lenne, akkor nem lehet neki tiltani, mert az csak veszekedést szül.
Itt döntéshelyzetek vannak, vagy a piás fél beismeri, hogy nem kéne, és nem iszik többet, vagy a másik fél dönt úgy, hogy többet nem szól érte és leéli csendben az életét egy 'alkesz' mellett, vagy pedig valamelyikük (vagy mindkettőjük) úgy dönt, hogy elválnak útjaik, mert nem értenek egyet a dolgokban.
Az én volt párommal ugyanez volt a helyzet, szerinte heti 2-3 alkalommal berúgni tök alap volt, hétközben munka után 1 sörike, hétvégén 2-3 üveg viszkivel, pálinkával, likőrrel jött mindig haza. És nem 1-2 felest ivott, hanem az egészet. Menni csak akkor mehettünk valahova, ha az ivós buli volt, azon kívül más program nem érdekelte. Ha ment valahova, ivott, ha otthon voltunk, ivott, egyedül is ivott.
Ha meg elment a haverjaival, akkor aztán teljesen elszaladt vele a ló. Egy idő után már eljutott oda, hogy mindig hülyére itta magát, és nem ismert meg, úgy beszélt velem, mint a kapcaronggyal.
Aztán egyszer felhívott, hogy munka után eljön értem (délutános voltam). Fura volt, hogy benn ül vele hátul két haverja. Persze kiderült, hogy ezek a kocsmából jöttek... az is kiderült útközben, kb. ahogy megszólalt, hogy bizony ő is rendesen beivott. Vagány akart lenni, száguldozott, bele is csattantunk szépen a kanyarban a betonkerítésbe. A kocsi ripityára, mi megúsztuk.
De akkor eldöntöttem, hogy vége, mehet ahova akar, ihat amennyit akar, nyugodtan pusztuljon is bele, az ilyenért nem kár.
Mikor próbálta visszakönyörögni magát, kapott 2 hetet, hogy bizonyítsa, bírja pia nélkül. Nem bírta.
Nyilván ez egy súlyosabb eset, de ez sem indult annak, az elején itt is csak "párszor" ivás volt.
Nekem az a véleményem, hogy EGYÁLTALÁN nem éri meg tönkretenni az agyunkat, a gyomrunkat, a májunkat, a mindenünket hosszútávon, rövidtávon meg szenvedni a másnaposságtól, csak azért, hogy 1-2 órára bódultak legyünk egy kis sörikétől.
Ha olyan alkalom van, természetesen belefér, de akinek erre heti szinten (vagy gyakrabban) szüksége van, ott komoly problémák állnak a háttérben.
Érthető tehát, ha az illető párja ezt nem fogadja el és próbál tenni ellene.
Ha valaki azt állítja, hogy ő nem alkoholista, egyszerűen bizonyíthatja. Ha rögtön leteszi a poharat, és nem issza meg, ami előtte van, és legalább 1 hónapig nem is nyúl italhoz és nem is próbálkozik, akkor elhiszem, hogy nem az.
Ha nem bírja ki, mindegy milyen kifogással, akkor alkoholista. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!