Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nők, mennyire tartjátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, mennyire tartjátok fontosnak, hogy a párotok művelt legyen?

Figyelt kérdés
Nem "okostojásra" gondolok, aki felvág a tudásával, de például tudja ki az a Dante, tehát az alapműveltségnél több a lexikális tudása és az intelligenciája.

2017. dec. 10. 14:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Alap dolog.
2017. dec. 10. 16:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Mindenki magához méri az igényét. A művelt nő művelt pasit akar, ez természetes.

Azt viszont ne felejtsük el,hogy rengeteg ember van, aki kevésbé művelt, de munkájában kiváló, és nagyszerű ember.

Nem mindenkinek adatik meg,hogy megszerezze akár az alapműveltséghez szükséges lexikális tudást is, pl. genetikai adottság miatt sem.

2017. dec. 10. 16:29
 13/17 Sunshinedoll ***** válasza:
35%

Dante ismerete nem több az alap műveltségnél.

A műveltség pedig nem ugyanaz, mint a lexikális tudás.

Ez a kérdés kész káosz.

2017. dec. 10. 18:31
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem az a fontos h sok mindenhez értsen! Szerelés, barkácsolás, festés, csempézés...:D
2017. dec. 10. 19:16
 15/17 A kérdező kommentje:
Már nagyon bánom, hogy Dante-t hoztam fel példának, mondhattam volna nehezebbet is :) és valóban, nem jól fogalmaztam meg a kérdést, nem elsősorban lexikális tudásról beszélek, inkább intelligenciáról és műveltségről, a lexikális tudás inkább csak a tudás része. Viszont köszönöm a válaszokat, főleg azokat, amelyek még a kérdésre is válaszoltak :D
2017. dec. 11. 01:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem fontos. Nem kell, hogy ő legyen a legműveltebb a világon, de legyen neki fontos a tanulás, a kulturálódás, az olvasás... és ha vmi olyan dolgot jegyzek meg, ami nem gimis tananyag, de azért alapműveltséghez hozzátartozik, az a legjobb, ha ismeri, de legalább engem ne sznobozzon le miatta. Az meg a minimum, hogy a legalapabb műveltsége legyen meg... komolyan hallottam olyan embert, aki nem tudja, ki volt Gárdonyi Géza és nem tud felsorolni 3 afrikai országot... vagy épp színházba elment életében sztem először, és a Kurázsi mama szünetében megkérdezte, hogy ez már az előadás vége volt-e (az is necces, hogy annyira nem ismerte a sztorit, hogy fel sem tűnt neki, hogy még egyik gyerek sem halt meg az előadásban :D... az már inkább, hogy nem tűnt fel neki, hogy nem jöttek ki a színészek meghajolni és senki nem tapsol... ja és nem egy falusi parasztbácsi volt, hanem egy láthatóan jólszituált jól öltözött férfi).
2017. dec. 11. 12:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Rendkívül fontos. Mindig is az volt, csak olyanokkal álltam szóba, akik legalább annyira műveltek, mint én. A párom humán beállítottságú, hatalmas műveltsége van, így tanulhatok is tőle. Nekem ez nagyon sokat jelent és nagyon élvezem. Általa egy új világot ismertem meg. Nem csak az irodalomban, de a képzőművészetben is jártas, ő szerettette meg velem a 19-20. század magyar festészetét.
2017. dec. 11. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!