Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az oka, hogy az emberek ennyi mindent elnéznek egy kapcsolatban?
A környezetemben is ezt tapasztalom, de neten is amiket olvasok, a teljesség igénye nélkül: bunkóság, megalázás, akár bántalmazás, megcsalás, lekezelés, semlegesség, érdektelenség, érzelmi zsarolás stb.
És mindre az a válasz, hogy jajj hát ő szeret, csak ilyen.
WTF?!
Akkor ezek szerint én vagyok csak ekkora balfék, hogy engem simán kidobtak ha lekezelően viselkedtem, vagy csak szimplán benyögték, hogy bocs nem az vagy akibe beleszerettem, úgy hogy éveket voltunk együtt?
Azóta már fordítottam, és a legutóbbi barátnőmet én dobtam ki, pont ezzel, hogy úgy érzem sosem tudok neki elég jót tenni, és folyamatosan lenéz, amire nekem nincs szükségem.
És persze megint én voltam a bunkó f/*/sz.
De komolyan, huszas éveim közepén járok, ez nem a megalkuvás időszak, sem nekem sem senki másnak. Mégis kínlódnak az emberek egy kapcsolatban, mintsem kilépnének.
miért?
Persze lehet szeretni, kell is komprumisszumokat kötni stb, de nem minden áron, és nem csak azért, hogy jujj legyen valakim, mert nem akarok egyedül lenni. De egyébként meg tök szánalmasak a szinglik, és lenézik mindet.
Akár (f-)elismerjük ezt, akár nem, a kapcsolat tulajdonképpen üzleti alapon működik. Nem tudunk róla, mert leginkább tudat alatt működnek ezek a megmérettetések, de az alapjuk puszta üzleti megfontolás.
Mindenkinek vannak hibái. Olyanok is, amiket nem tudunk megváltoztatni, így meg kell tanulnunk ezekkel együtt élni, ha amúgy MEGÉRI(!) nekünk.
Nekünk is vannak hibáink. A partnerünk is mérlegel (de hát miért is ne legelne), hogy képesek-e feledtetni, ellensúlyozni a jó tulajdonságaink, a szerethetőségünk a hibáinkat. Ha nem, akkor repülünk. Ha igen, széppé teszi az életünket, ameddig akarjuk.
Ezért szükséges mindkét nem tagjainak megtanulni a másik nem gondolkodását, lelkivilágát, igényeit, elvárásait. Ezért kell minden kapcsolatból, minden azt követő kudarcból tanulni, változni, fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!