Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok, ezek a dolgok mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, ezek a dolgok mit árulnak el egy pasiról/férfiról? Jó, vagy inkább rossz tulajdonságok?

Figyelt kérdés

Úgy ítélem meg, hogy sokan félreismernek, és ez lehet az alapvető személyiségem, illetve "stílusom" miatt van.

Írok magamról néhány sorban, ez alapján kérlek mondjatok rólam véleményt. Mindent ami csak eszetekbe jut, bármi is legyen az. Csak őszintén! :)

Könnyen oldódóm társaságban, laza vagyok. (drog és alkohol használata nélkül is képes vagyok jól érezni magam)

Gyorsan és egyszerűen megtalálom a "társaság hangját" ezért általában pillanatok alatt beilleszkedem egy közösségbe.

Nem jártam főiskolára, és egyetemre sem, de ennek ellenére rengeteget olvasok, széleskörű érdeklődési körrel rendelkezem. Rendkívüli a memóriám. (tényleg gyorsan tanulok..)

Jó beszélőkém van, érthetően és választékosan beszélek, ha "olyan" a társaság, akkor szívesen használok idegen szavakat is.

Alapvetően segítőkész vagyok, és szeretem ha az emberekkel képes vagyok megértetni a dolgok miértjét, természetesen csak olyan témákra gondolok amikben magam is "jártas", vagy legalábbis az átlagnál olvasottabb szinten vagyok.

Az őszinteség nálam alapvető, (nem vagyok meggondolatlan és nem ítélkezek sűrűn) de a véleményem kendőzetlenül, olykor (főleg az érzékenyebbeknek) fájó mód közlöm. Ha kérdeznek akkor meg pláne!

Nem vágyom a társaság közepe lenni, magamról sem igazán dívik beszélni, így ezen kérdés kiírása sincs igazán ínyemre. De... van bennem kíváncsiság, és az ego nyilván dolgozik.. emiatt azért valamennyire érdekel ki mit gondol rólam.

És ami a legfontosabb.. Vallom, hogy az ördög a részletekben rejlik! Ennek okán rendre el is merülök egy bizonyos témában.. (bármi is legyen az.. ha az érdeklődés szikrája megvan, akkor nincs megállás)

Azonban ezt úgy is értem, hogy az embereket is részletesen megfigyelem, szemfüles is vagyok. Például ha a társaságunkban egy lánynak új szemüvege van, akkor biztos én vagyok az első aki észreveszi, és megemlíti azt.

Figyelek arra, hogy ki mit hord, főként a cipőt, nézem meg (még pasikon is)

Lányoknál nézem a sminket.. és meg is említem ha tetszik.

És végezetül: szívesen bolondozok, imádom a szóvicceket, és ha valakinek vág az esze mint a borotva:)

Nyíltan beszélek a szexualitásról, főleg nőkkel/nőknek. (az ízlésem nem teljesen "átlagos"..)

A tökéletes pillanatok pedig olykor-olykor képesek megbabonázni, és mélyenszántó, hosszú gondolatmeneteket indítani bennem.

2017. nov. 23. 19:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

KecskeLovas!

"Én már az első megállapításnál ellentmondást érzek."

- Persze hogy van bennem! Könnyen ki is derül. Viszont az eddig kapott vélemények végett kíváncsi voltam egy anonim oldalon mit írnak "rólam". (erre visszatérek majd az 5ös pont alatt)

Nézd, több szempont, több ember, több vélemény. Kíváncsi vagyok, szemlélődök, szeretném megérteni a dolgokat. Ne láss bele többet a kérdésembe mint ami!

'Nem hiszem, hogy minden társaságban megtalálod a hangot.'

- Egy közösséget írtam, nem minden társaságot. Nem lehetek polihisztor.. :D

2.

- Azért nem hoztam példákat, mert azok nagyon elviszik az általános megítélést. Túl sok a sztereotípia. Sajnos. :(

Idegen szavak..

- A kérdést úgy formáltam meg, hogy a lehető legtöbb ember számára érthető legyen, és ennek ellenére mégis úgy tűnik, hogy felvágni akarok. Holott a célom az volt, hogy több opcionális választ kapjak. (ha tippelnem kellene akkor ez most egy újabb "magas lovon vagy" momentum volt tőlem)

3.

"Nem is beszélsz magas lóról szerencsére. Még jó, hogy rajtad kívül a legtöbb ember helikopter."

- Háhá! Azért ezen jót nevettem. :)

Hobbi szinten 17 éve napi két órát foglalkozom általános értelembe vett csillagászattal (bár a téma sokrétűségéből adódóan, sok szürke folt van, amit csak értek, akkor ha hozzáértő ember beszél róla, nekem. Egyes témákban azonban komoly tudásom van, pl a kvantummechanika) emellett több ezer oldalt olvastam és tanulmányoztam folyadékdinamika és aerodinamika illetve áramlástan témakörökben.

"Honnan tudod, hogy az átlag mennyire olvasott az adott témában? Honnan tudod, hogy nem te értelmezel-e rosszul egy adott olvasmányt, és hogy neked van jogod megértetni azt a másikkal?"

- Bár semmiféle "átlagról" nem írtam.. Akár hiszed, akár nem, nálam a szavak súllyal bírnak! Van amit szándékosan nem is használok. De, ha már megemlíted, akkor azért az nyilvánvaló, hogy az emberek olvasottságát ha nem is, a tudásukat viszont könnyen le lehet szűrni abból, ahogy hozzászólnak egy adott témához.

"Ez olyan lehet, mint vitatkozás a vallási felekezetek között a Bibliáról. M..."

- Na itt már valami nagyon elcsúszott! Rendben, azt értem, hogy mit indokolsz vele, csak hát mindezt (velem szemben) feleslegesen teszed, mert amiről írsz az nem én vagyok. (egyébként mélységesen egyetértek veled abban, hogy az igazság nem fekete és fehér.)

4. Francba! Ahogy az imént úgy itt is már a második mondat elcsúszott..

A te kommented az egyik amiért érdemes volt ide regisztrálnom. Ugyanis vitapartner lehetnél, van benned potenciál! ..csak, így nem állja meg a helyét a dolog, hogy egy olyan tézisre válaszolsz amit nem én állítottam fel, hanem amit te magad alkottál meg, majd vélted kiolvasni az írásomból azt.

- Szóval, második mondat..

"Az olyan embereket, akik fájó mód megmondják az igazságot"

- Sosem tartottam úgy, hogy enyém az igazság! Újra elolvastam a kérdésem leírását, de nem írtam olyat, és (még érzékeltetni sem akartam azt) hogy enyém (vagy bárkié is) lenne az igazság.

"Persze lehet, hogy te itt is kivétel vagy, mert úgy kezelsz alap dolgokat, mintha csak benned lenne meg."

- Dehogy kezelek úgy dolgokat.. :D Tovább látok az orromnál. Amennyire csak lehet, próbálok objektív lenni, és a lehető legtöbb nézőpontból szemügyre venni valamit, bármiről is legyen szó! Nem vagyok rest ehhez segítséget kérni, az adott témában nálam jártasabbaktól!

"Az emberek sokan gondolják úgy, hogy olvasottabbak, okosabbak másoknál, jobban tudnak dolgokat másoknál, és ezért beleszólnak mások életébe, és majd ők megmondják a frankót."

- Második dolog amiben mélységesen egyetértek veled.

- Ismétlem magam! Mert fontosnak látom, hogy enyém a véleményem. Nem pedig az általános igazság! Ezért is írtam, hogy a véleményem elmondom kendőzetlenül, főleg ha kikérik. Mindemellé ez tőlem !csak! egy vélemény. Nem várom el, (hogyan is várhatnám el?) hogy más úgy cselekedjen ahogy én mondom. Éljék a saját életüket! Azt teszem a sajátommal én is. :)

5.

"Az első őszinte és emberi mondatod végre előkerül ennél a pontnál"

- Örülök, hogy kielemezted amit írtam, de ez volt az a pont ahol azt éreztem, hogy ez már kissé átmegy sértegetésbe. Persze tévedhetek, ezért oda se neki. Nem veszem magamra, pusztán nem érzem ennek a fair mivoltát.

-üüühm, gyenge egyéniség semmiképpen.. kisebbségi komplexus? Fiatal koromban, bizonyos mértékben jelen volt. Hiányzott a férfiúi határozottság, nem volt testközelben példa, így több idő kellett az egészséges magabiztosság kifejlődéséhez mint másoknak.

-Az ego dolgozik, a megfelelési kényszer viszont távol áll tőlem. Nem akarok tucat lenni, sosem akartam. Kár lenne az egyéniségemért! Továbbá azt sem értem akik arra törekszenek, hogy egyformák legyenek.

"Marketing"

-Igen.. az jogos, hogy marketing szaga van a dolognak. Bár nem volt célom magam reklámozni, de ennek ellenére tényleg jogos a felvetés! Hibáztam!

"nem ismerünk téged, és nem tudunk sokat gondolni rólad, csak hogy rendkívül arrogáns vagy"

- És EZAZ amihez visszatérek! "rendkívül arrogáns vagy" <- ??? Tehát a teljesség igénye nélkül megfogalmazott személyiségleírásom egy fabatkát sem ér! Mert pont ugyanaz a végeredmény mint 18 percnyi ismeretség után.. :D

"Nem vagy biztos magadban, nem tartod magad bizonyos dolgokban elég jónak, emiatt próbálod jónak láttatni magad [...] Érdekes egy dolog ez, mert miközben magaddal sem vagy kibékülve, még magadnak is hazudsz [...]"

- Amiről beszélek abban biztos vagyok. Nem állítom be magam többnek mint aki valójában vagyok, pont azért nem mert magamnak hazudnék vele! - Írtam már, nem csak az orromig látok.

"...és lekezeled az átlag halandó embereket." ", ...és elhiszed, hogy te jobb vagy bizonyos embereknél."

- Nem kezelem le őket, a tisztelet nálam alapvető! Az egyént tisztelem, a tetteket amikkel nem értek egyet azt már megkérdőjelezem a saját értékrendem szerint, de ettől függetlenül tudom, hogy ítélkezni nincs jogom sem másokkal szemben, sem pedig másokról.

Számomra az életem egyik legfőbb "eszmeisége", (már ha ezt annak lehet nevezni) hogy amennyire csak lehet, spórolok az ítéletekkel.

6.

- A stílusra már válaszoltam. :) Viszont itt már elment egy olyan irányba a hozzászólásod amiből nekem már úgy jön le, hogy mindenáron piszkálódni !is! szeretnél, és kisarkítani azt amit írsz, úgy, hogy szándékosan bántó légy. Ez nekem már unszimpatikus.

7.

- "A többi ember erre sem figyel."

- Nem ezt mondtam! Hanem azt, hogy én vagyok az első aki észreveszi. Rendben, elismerem! A magas lónak +1 pont, valóban oda kellett volna írnom, hogy: az 'esetek többségében'/ 'jellemzően' én vagyok az aki elsőre észreveszi.... (gyanítom, hogy ez a második, vagy lehet -már a sokadik- újbóli mondatom ahol elszabadul a "magas ló effektus")

- felszínes... Az... felszínes! :D Az hogyan lenne felszínes aki mindig, mindenkor, mindenhol a dolgok miértje mögé tekint be?! Kérlek ezt gondold át újra! (persze lehet ismét a hiányos leírásból adódott a félreértés)

8.

-Mit gondolsz? Bölcs dolog lenne ha sárdobálásból most belemennék abba, hogy ki mennyire ironikus, vagy frappáns? Egyértelműen nem lenne az. Ezért hát nem is akarok holmi farokméregetésben részt venni. Írhatnék ám én is fölényesen mosolygó hangulatjeleket a frappáns mondataim végére, vezetne az valahová? Maximum, ha visszamegyünk még óvodás szintre is akkor nyomkodnánk egymásnak a piros gombot.. Ugyan már!

Szexualitás..

-Rengeteg nővel, sőt férfival is beszéltem a szexualitásáról, és rémisztő az, hogy milyen jellegű problémáik vannak! Az emberek néhány jól irányzott mondat után örömmel nyílnak meg, s fogadnak bizalmukba, majd mondanak el olyan, a szexualitásukkal kapcsolatosan problémákat, amiket annyira jelentéktelen, apró gátak leküzdésének képességére visszavezethető tehetetlenség okoz, hogy az valami félelmetes!

Nagyon sokan arra nem képesek, hogy felfedezzék végre a saját szexualitásukat! Hogy gátlás nélkül tudjanak ágyba bújni másokkal. Hogy saját magukat elfogadják olyannak, amilyenek. Hogy ne "rosszként/helytelenként" gondoljanak a vágyaikra. Hogy merjenek fantáziálni. Hogy képesek legyenek merni átemelni dolgokat a fantáziájukból a valóságba! Hogy merjék megéljék mindazt, ami valójában izgatja őket..

-Szex és szex közt micsoda különbségek lehetnek!! Annak ellenére, hogy az üzenetedben rendkívül sok felém irányuló negatív energiát, üzenetet vélek felfedezni, még kívánom neked, hogy éld át azokat a magasságokat mint amikre az imént gondoltam!

"Ha nyáltengert akarsz indítani, akkor legalább fogalmazhatnál úgy, mint Paulo Coelho"

- De nem akarok! (nyáltengert..) :D

- A "titkod".. és a naplementés rész pedig teljesen nem ide illő! Abszolút nem ilyesmire gondoltam a "tökéletes pillanat" alatt.

- Őszintén sajnálom, hogy a végére ennyire félreértettél! Tényleg remélem, hogy nem valami velem illetve a kérdésemmel szemben táplált frusztráció, esetleg valami felé való túlzott megfelelési vágy okozta ezt!

- A tesó/testvér megnevezés azonban felém nem használatos! Főleg nem abban a kontextusban ahogy azt te itt elsütötted. Ezt kérlek tartsd tiszteletben.

- Mint mondtam nekem súlya van a szavaknak, vannak szavak amiket csak és kizárólag az arra érdemesre használok.

Így összegzés gyanánt voltak remek aspektusai a hozzászólásodnak, mint például ez is: "Honnan tudod, hogy nem te értelmezel-e rosszul egy adott olvasmányt" vagy ez: "Az emberek sokan gondolják úgy, hogy olvasottabbak, okosabbak másoknál, jobban tudnak dolgokat másoknál, és ezért beleszólnak mások életébe, és majd ők megmondják a frankót"

A hozzászólásod alapján valamiben megbizonyosodtam! Én nem akarlak megtanítani semmire, most csupán azt tálalom eléd, amit te az arcomba vágtál. Arra kérlek gondolkodj rajta! Ugyanis "Néha azért lehet érdemes leszállni a magas lóról."

A hozzászólásod természetesen köszönöm!:)

2017. nov. 23. 22:39
 12/19 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy egy fokkal szimpatikusabb lettél a válaszod alapján, mert sok minden jót látok benne, ami az alap írásodban nem látszott. Most idő hiányában nem válaszolnék, viszont holnap szívesen megírom a válaszomat.

+ a jellemednek is egy pont.

2017. nov. 23. 22:51
 13/19 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, kár volt ezért a litániáért, csak még jobban lejárattad magad :) Ha utolsó "férfi" (szigorúan idézőjelben) lennél a földön, nekem akkor se kellenél. Persze tudom ez téged a legkevésbé sem érdekel, mint ahogy senki más véleménye se, akié nem egyezik a tiéddel.

Nagyon fiatal lehetsz még, ha netalán túl lennél úgy kb a 26-on, akkor ásd el magad, menthetetlen .

2017. nov. 23. 22:54
 14/19 A kérdező kommentje:

9!

"Nekem nagyon ellenszenves vagy a leírásod, a stílusod alapján, ha érdekel :)"

Persze, hogy érdekelt! Köszi a választ!

10!

"az a valami amit te alkottál meg, ebben jeleskedj"

KÖSZÖNÖM!! :)

nos, a pozitív talált. a hűtlen félig! a nőkkel igen, a barátokkal (eddig) nem voltam az!

és van már 30 éves is köztük, de kitudja mit hoz a holnap. nem ismerem magam teljesen, vannak olyan szituációk amiket nem tudom, hogyan reagálnék le.

2017. nov. 23. 23:00
 15/19 A kérdező kommentje:

12!

Rendben, várom a válaszod! Kíváncsi vagyok én mennyire azt olvastam bele a te írásodba amit látni akartam abban. :) És nem pedig azt amit te magad írni szerettél volna.

13! (ne értsd félre, nem bántani akarlak..)

Rendben! Ez is egy vélemény.. :)

Viszont, a véleményed szívesen olvasom. Akár egyezik az enyémmel akár nem! Ha olyannak vélem, akkor még el is töprengek rajta!

Egyébként meg nem.. nem zavar, hogy neked nem kellenék. Igaz, az furcsa, hogy a nő tárgyasíthatja a férfit? Pont ennek ellenkezőjéről megy az általános diskurzus.

Most ezt te úgy vázoltad fel, mintha a férfi egy kellék lenne.. Mintha a férfi mindenkit akarna, a nő "ügye" pedig csak az igen és nem válaszadás lenne.

A tanácsod megköszönöm, de nem! Nem ásom el magam! Szeretek/szeretnék még élni!

2017. nov. 23. 23:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Egy pár gondolatot akkor írnék. Annak örülök, hogy időt szántál magadra, és a téged ért gondolatokhoz. Mindig azt mondom, hogy fejlődni csak úgy lehet, ha mindent meghallgatunk, átgondoljuk, és bemerünk vallani magunknak is dolgokat. Ez egy nehéz pont. Én erős egyéniségnek gondolom magam, és mai napig néha a szívembe tud vágni egy-egy kritika, de sokszor tudok belőle mégis tanulni.

1.

Ezen a dolgon ez sem változtat, továbbra is lényegtelen információnak gondolom, mivel a legtöbb ember szerintem ilyen. Nem hiszem, hogy lényeges információt árul el rólad. Legalábbis nekem. De mindenki a saját véleményét írja le, így a szerintem szót mindig oda kell gondolni.

Én ezt az életben is mindig leszögezem.

2.

Ha tényleg véleményekre vagy kíváncsi, akkor konkrétumok kellenek. Hiszen arra lehet reagálni szerintem érdemben. Az, hogy kinek milyen sztereotípiája van, szerintem lényegtelen. Kapsz egy véleményt úgy, ahogy az életben is kapnál, ha előjönnél azzal a témával. Persze gondolom százalékos megoszlásban nem az jönne ki, mint a "valóságban", de érdemes lenne szerintem vizsgálnod. És igen, ez egy újabb magas lovon ülés volt. Miért gondolod azt, hogy az emberek nem értenek meg téged, ha "magadat" adod? Mert ezek szerint nem magadat adtad, mert próbáltál úgy fogalmazni, hogy itt megértsék. De így nem kaphatsz valós visszajelzést. Add magadat, maximum megmondják még 4-en, hogy beképzelt vagy, vagy akármi. Akkor el kell gondolkozni, és eldöntheted, hogy ha ez tényleg így jön le ennyiből az embereknek, akkor az miért lehet, és hogy szeretnél-e rajta változtatni.

3.

Oké, ezekkel a témákkal megint nem fogsz mindenkinél célt érni, de igenis fontos dolog, hogy miben vagy otthon. Hogy miért? Mert azokkal tudsz jól elbeszélgetni, akiket érdekelnek ezek a témák. Akiket nem érdekel, azoknak szerintem teljesen mindegy, hogy mennyire vagy olvasott benne. Maximum annak örülnek, hogy oké, ennek a srácnak van egy hobbija.

Persze az emberek tudását le lehet szűrni egy adott témáról, és persze gondolhatod magad olvasottabbnak x-nél vagy y-nál, de ezek megint csak adott témákról szólnak. (tudom, hogy erről írtál, csak tovább mentem a gondolataimban, hiszen véleményt kértél, nekem ilyen gondolatok társultak egyből a jellemedhez) Lehet, hogy valaki totál nem ért valamihez, de egy másik dologban meg profi. Persze értem, hogy csak azokban a témákban szeretsz magyarázni, amihez értesz, de kíváncsi lennék, hogy ezek a témák milyen helyzetekben jönnek elő. Mert ezekben a témákban biztos jóval olvasottabb vagy nálam, de nem tudom, hogy mondjuk beszélgetnénk, hogyan kerülnének elő ezek a témák. Itt igazából továbbra is arról írok, hogy van egy dolog, neked van egy tudásod, a másiknak egy másmilyen tudása van, és igazából azok alapján van egy nézőpontotok az adott dologról. De hol is az igazság? Lehet vannak dolgok, amik őket igazolják, és vannak dolgok, amik őt. A tudományos felfedezések sem 100%-osak, így semmit nem vehetünk biztosra. És pont erre írom, hogy pont ugyanolyan egyes emberek beszélgetése ilyenkor, mint amit a Bibliával csinálnak egyesek. Hogy miért kellett ez a példa? Mert ez érzékelteti legjobban azt a szomorú valóságot, ami az emberek "vitaképességét" illeti.

És mint ahogy írtam, nekem ezek a gondolatok társultak a veled kapcsolatos leírásról. Tudod hogy az emberek nem azt látják, ami van, hanem a tapasztalataik és az élményeik alapján kapcsolnak ezekhez a dolgokhoz gondolatokat. Így neked nem csak a nyers jellemzésre van szükséged, hanem a hozzá kapcsolódó gondolatokra. Hiszen te is írtad, hogy mindenhez sztereotípiák csatlakoznak már. És sokszor nem teljesen alaptalanul, és nem minden sztereotípia rossz, sőt sok segíti a túlélést.

4.

Itt a 3-as vége idekapcsolódik pont. Amúgy jogos, hogy nem írtál igazságról, szóval ezt én láttam bele tényleg. De itt az igazságról egy fontos dolgot írtál.

5.

Ne is vedd magadra, de továbbra is állítom, hogy a többit elég műnek éreztem. Ez egy igazi halandó emberi gondolat volt. A többiből meg nem csak én éreztem úgy, mintha te kicsit feljebb állnál. :) De látod mennyit számít a megfogalmazás és a kifejtés, mert sokkal emberibbnek tűnik ez a kommented.

6.

Nem pont a piszkálódás a jó szó, de tény, hogy ironikus voltam. Továbbra is úgy gondolom, hogy ezt a dolgot is úgy kezelted, mintha ez a tulajdonságod felülemelkedne a többi emberén. Amúgy ha idegen szavaknál tartunk, olyan hogy unszimpátia, nincs. Szimpátia van, és ellentéte az antipátia. Persze tudom, hogy a társadalom úgymond elfogadja, és ezért részét képezheti a nyelvünknek, de attól még nem helyes.

7.

Igen, a hiányos leírásból származott, és abból is, hogy én is hiányosan írtam le. Mert úgy akartam írni, hogy ebből akár még arra is gondolhatnánk. Csak egy lehetőségként akartam felvetni.

És az a baj, hogy a többi embernél meg abból indulsz ki, akiket ismersz, és akiket tapasztaltál eddig az életedben. De ez elég sajnálatos, hogy ennyire figyelmetlen embereket tapasztalsz a körödben.

8.

Itt kicsit úgy érzem te értetted félre a dolgot. Senki nem írta szerintem, hogy bármiben is versenyezni akar veled, nem is értem, ezt miből szedted elő. Csak annyit írtam, hogy a stílusodban kéne előjönnie a dolgoknak, amikről írsz. Nagyon félrement ez a dolog.

A szexualitásnak ezen részéről igazad van. De látod, ezért kell kifejteni a gondolatainkat. Ezeket én is tapasztaltam bizonyos embereknél, de sok olyannal is találkoztam, akik teljesen nyitottak voltak. A mai világban már egyre kevésbé okoz annyi frusztrációt, mint régebben. Most más problémák vannak inkább.

Ez a nézeteltérésünk mondjuk lehet a korosztályunkból is fakadhat. 10 évet adok neked magamhoz képest pluszban. (abból, ami összeállt a fejemben rólad)

Nem kell mindent negatív gondolatnak tartani, amikor negatív kritikát kapsz. Én az ilyen stílusú embereket az eddigi életemben ilyennek tapasztaltam, és az alapján írtam egy jellemzést. Ennyiről szól. De erről feljebb már írtam.

A kritikámnak az oka ( ha már próbálsz visszaelemezni, amit én veled ellentétben nem kértem ) az, hogy vannak emberek, akiket ha nem rántunk vissza a földre, akkor madzagot kéne kötni rá, nehogy elszálljon teljesen. Nem rossz dolog a pozitív önkép, de egy bizonyos szint felett káros lehet mind rád, mind a társadalomra nézve. És amiért keményebben viselkedek az ilyen emberekkel az oka az, hogy én is tapasztaltam az életemben ezeknek az embereknek a társaságát. És ami zavart, hogy az emberek nagy része még el is hiszi az ilyen embereknek a dolgait, miközben az őszinteség inkább ellenérzést kelt. Az emberek elvileg szeretik az őszinteséget, de csak addig, amíg valaki nem őszinte velük... És igen, mindennel szembeni cinizmus bizonyos törésből ered. És biztos vannak bennem ilyen törések, ahogy minden emberben vannak törések bizonyos dolgokkal szemben.

Igen, a szavaknak súlya van, csak bizonyos dolgokkal szemben jobb nem harcolni. Mit tudsz tenni azzal, aki letesózik? Lerajzolod és összetéped? Elkezded neki ezt mondani? Sokakat biztos nagyon érdekel. Ezeket a dolgokat lazábban kéne venned szerintem. Egy-egy szót több stílusban lehet mondani, és más-más jelentése lehet. Kár túlpörgetni magad ilyen hülyeségeken.

És még egyszer örülök, hogy szántál időt átgondolni dolgokat, mert az, hogy foglalkoztál vele, az azt jelenti, hogy valahol megérintett. Ahogy engem is.

Emberibb arcot mutattál, jobb gondolatokkal, de még kicsit mindig úgy érzem, hogy rá vagy feszülve nagyon.

Pacsi!

2017. nov. 24. 17:10
 17/19 anonim ***** válasza:
49%
A Kerdezo nagyon intelligens. Ez nagyon vonzo. Ha nem vagy izomallat ezek szerint,akkor van ertelme hozzakezdened a tested formalasahoz.
2017. nov. 24. 18:35
 18/19 A kérdező kommentje:

16, Hello!

1, Alapvetően ezzel egyetértek! (szerintem)

2, Itt már nem egyezünk.. főleg nem a sztereotípiákkal kapcsolatban, (sokszor tapasztaltam/láttam) már nagyon nagy pofára eséseket sztereotípiákkal kapcsolatban. Külön-külön érzünk és mást látunk..

- Az emberek általi meg nem (vagy inkább félre) értésem okát pedig, már számtalan tapasztalat támasztja alá. Itt mondjuk képbe jön, hogy sokan saját magukból indulnak ki, és emiatt sok esetben okoskodásnak, ellenük irányuló szónak, avagy konkrét rossz indulatú személyes támadásnak vélik azt amit mondok.

3, Tudom, nem mindennapi témák. :)

- Én már elengedtem ezt az általános igazság dolgot, már jó néhány éve.. pedig volt idő amikor dogmatikusan gondolkodtam ebben.. aztán idővel elkezdtem máshogy látni magát az igazság fogalmát. Fájt! De azóta úgy érzem könnyebb létezni.

6, Lehet úgy látszik, avagy az sugall belőlem, de amit a tiszteletről írtam, és saját magam "helyéről" azt tartom, tényleg nem helyezem magam mások fölé. Általában azt szoktam mondani, hogy szükség van gondolkodó mérnökre, de ha a vákuum nem viszi el a ganét, akkor kell ember aki ellapátolja, és abban a helyzetben bizony a lapátoló ember társadalmi szerepvállalása a leghasznosabb.

- (unszimp..) igen, ez köztudott. :)

7, "És az a baj, hogy a többi embernél meg abból indulsz ki, akiket ismersz, és akiket tapasztaltál eddig az életedben. De ez elég sajnálatos, hogy ennyire figyelmetlen embereket tapasztalsz a körödben."

- Nem sütöm rá ezt mindenkire! Ezek tényleg csak a személyes tapasztalataim.

- "Figyelmetlen emberek a körömben.." Csak a körömben?? - Nagyon úgy látom, hogy bárhol vagyok, bármilyen társaságban, mindent megfertőz a rohanás.. szinte mindenki felvesz egy tempót, amit a világ/munkahelye ->elvár<- tőle.. és képtelen lazítani szabadidőben is. Egyszerűen, gépies lesz az egész.. beülnek valahová, eldarálják a mondandójukat, feladat teljesítve--> saját problémaáradat kiadva, és vége. Egy.. ilyen.. ilyen.. ..fertőnek érzem néha ezt az egészet! Amit haveri társaságnak hívnak emberek. Mintha csak az "én-én-én" menne.. az én problémám, az én életem, az én fontossági sorrendem.. és ez nagyon nincs rendjén szerintem! (persze ez már teljesen más kérdés.. de ide kapcsolódik szorosan)

8, A korod nem tudom. Bár.. személy szerint nem nyilvánítok különösebb jelentőséget a kornak. Egyébként középiskola óta majdhogynem kivétel nélkül minden új helyen 10-15 évvel idősebbnek gondoltak az aktuális koromnál. :D (ezért is gondolom/írom hogy nonszensz az egész kor téma, és a korból adódó tisztelet fogalma.. a tisztelet miért nem alapvető??)

"Nem kell mindent negatív gondolatnak tartani, amikor negatív kritikát kapsz. Én az ilyen stílusú embereket az eddigi életemben ilyennek tapasztaltam, és az alapján írtam egy jellemzést."

- Nem gondoltalak negatívnak, egészen addig amíg túl soknak nem éreztem az élcelődést. Nekem nincs bajom azzal ha valaki megmondja.. sőt! Mondja csak, örülök neki, hogy van véleménye! Most meg pláne! Na meg.. irtózatosan ostobán néznék ki, ha azért pattognék neked mert te tulajdonképp csak azt tetted amit kértem tőled..

Mondom, egy idő után már, nagyon személyem elleninek véltem felfedezni azt amit írtál, és ennek adtam hangot.

- (második mondat) Na itt a sztereotípia! Előítélet..

ami lehet 10/9 alkalommal nem, de egyszer (jellemzően) pont amikor nem kellene, tuti, hogy tévútra fog vezetni! (nagyon nagyon régi tapasztalás)

"vannak emberek, akiket ha nem rántunk vissza a földre, akkor madzagot kéne kötni rá, nehogy elszálljon teljesen."

- ezzel nem tudok azonosulni! (korábban még tudtam) de ezt mára már elengedtem, tanuljanak csak a saját hibájukból, zuhanjanak csak jó nagyot! Ez az ego harca.. és azt nem nekem kell megvívni mással, hanem az adott egyénnek kell harcolnia saját magával. Ugyanígy vagyok azzal is, hogy ki, kinek hisz. Már nem érdekel! (és ez nem beletörődés) mert persze maradt bennem "igazságérzet" és szeretem ha rendjén vannak a dolgok, de ezeket már elengedem, mert egyrészt úgy gondolom, hogy az idő igazolja majd a dolgokat.. (maximum későn) De a lényegen ez már semmit sem változtat! Én már nem rohanok.. másrészt, pedig aminek el kell vesznie azt hagyom, had vesszen el.

- Akkor dolgozd fel! Találd meg magadban, és tedd rendbe! Különben felemészt. (és ezt tapasztalatból mondom!)

Szavak súlya

- ezt mindig is túltoltam! De én már csak ilyen vagyok. Ez valami furcsa berögződés nálam!

Emberibb volt, mert őszintén "belőlem" írtam, nem pedig szándékosan átformálva. És, nem! Hidd el, halál laza vagyok, semmi feszültség nincs bennem ezzel kapcsolatban sem. Ennek ellenére örülök én is, mert valóban volt érdemben mire válaszolni!

Üdv!

2017. nov. 24. 23:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom már, hogyan tévedtem ide, de nagyon örülök neki. Élveztem olvasni az egészet. Tetszettetek.

"Pacsi tesók", ha erre jártok! :D

2021. okt. 14. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!