Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg rosszul teszem, ha a páromat "küldöm rá" azokra a pasikra, akik nyomulnak?
Mióta összejöttünk a párommal, igyekszem jobban odafigyelni magamra, hogy a kedvében járjak (egészségesen étkezek, csinosabban öltözök, kezdek valamit a hajammal, jobban figyelek a bőrápolásra, használok natúr sminket, ilyesmik... Nem nézek ki kihívóan!)
Gondolom emiatt lehet, hogy bár régen nem volt jellemző, most több pasi próbálkozik be nálam - főleg ismerősök közül, akik pedig tudják, hogy van párom, és hogy jó a kapcsolatunk.
Nos én ilyenkor mindig világosan jelzem, hogy nem vagyok nyitott az ilyesmire. Ebből pedig jön sokszor az olyasmi, hogy "ugyan már, csak ismerj meg", "ugyan már, csak egyszer talizzunk", vagy a személyes kedvencem, a "majd kigyúrom magam, és akkor jobban fogok kinézni mint a pasid, majd akkor talizzunk" (komolyam gondolta)... Vagy egyszerűen csak elengedik a fülük mellett a "nem"-et.
Namármost, én innentől kezdve akkor se tudnék rájuk férfiként tekinteni, ha akarnék. Itt szokott az jönni, hogy kikelek magamból, és határozottan elküldöm őket, mérgesen, amire a reakció az örökzöld "mivan, megjött? Höhöhö" és/vagy "látom rég nem b+++ak meg rendesen hogy ilyen ideges vagy, de majd segítünk ezen", vagy valami hasonló roppant kulturált megjegyzés, esetleg csak röhög rajta(m).
Ilyenkor szoktam szólni a páromnak. Ő elbeszélget az illetővel, és érdekes módon egyből leállnak a pasik, ha egy jó fizikumú fiatal férfivel találják szembe magukat, kicsit komolyabban veszik, mint egy 50 kilós nőt.. esetleg még kapok egy üzenetet, hogy "rohadt k++++a", aztán eltűnnek.
Ez viszont egy ismerősöm szerint rossz dolog, nem csinálhatom ezt, meg különben is, hogy lehetek egy ilyen agresszív pasival (??), és inkább nekem kéne meghúznom magam.
Ti mit gondoltok erről? Tényleg inkább legyek kevésbé csinos, és ne érezzem jól magam?
Tényleg "rossz" amit csinálunk? Nem védhet meg a párom?
Van más mód lekoptatni a nem kívánt próbálkozókat?
25/N
Szerintem is megpróbálkozhatsz kicsit változtatni a stratégiádon. Határozottabban, következetesen, esetleg más (normális) ismerőseid jelenlétében lekoptatni a srácokat.
Nem igazán tudom elképzelni azt a szituációt, amikor annak ellenére, hogy lekoptattad (szóval nyilván nem találkozol vele kettesben, pláne nem olyan helyen, ahol nincsenek emberek), olyan helyzetbe jutsz egy sráccal, hogy egyáltalán le tudja tépni a pólódat, és tapizni, de ez esetben valóban a visszkézből pofont javasolnám. Ha meg lefog és kiröhög, rúgd tökön. Ha esetleg azt is elkapja, akkor meg határozottan üvölts rá, hogy hagyjon békén. (Nem hosszan kikelni magadból, egyszer határozottan elüvölteni magad. Ha olyan helyen vagytok, ahol még ettől se riad vissza, mert tudja, hogy senki sem hallhatja meg, na akkor már te is elszúrtál valamit az addigi visszautasítási módszereddel.
"Ja, és értem, hogy nekem kellene kezelni, de hogyan? Egyszer próbáltam egymagam kiállni egy hasonló pasi ellen, akkor csak a csoda mentett meg attól, hogy megerőszakoljon, "megúsztam" annyival, hogy letépte a pólóm, tapizott és csókolgatott... Nem akarok még egyszer ilyesmibe belefutni."
Nem tudom, milyen emberek közt élsz, de ilyet még nem hallottam, hogy bárkivel is elöforduljon, hogy egy beszólogatós illetö az elutasításra így reagáljon (letépi a pólódat, stb) - ahhoz, hogy így válaszoljon, elötte neked igencsak masszívan kellete flörtölni vele és bátorítani!
100% hogy rosszul csinálsz valamit. Írásban nem is szoktam reagálni semmi ilyenre. Élőben egy nem-et mondok, de az olyan, hogy eszébe se jut folytatni, és faképnél is hagyom azzal a lendülettel. Egyetlen emberrel nem találkoztam még, aki az ilyen abszolút elutasító rideg nemre további nyomulással reagált volna.
Hogy kerültél olyan helyzetbe hogy letépje rólad a pólót? Az egyházi intézmény folyosóján? Vagy az elte aulában? Lol.
Egy embernek egyedül is boldogulnia kell. Ha nincs barátod de valaki nem tetszik, akkor kit küldesz rá?
Ha gyenge vagy miért nem mész valami harcművészeti órára? Mert annyira nem zavar nyilván.
Most ezek rendszeres dolgok, rendszeres zaklatások vagy nem? Zaklatásért fel szokás jelenteni a másikat. Ha néha-néha betalál valami bunkó a beszólásával de Ennyi, azt elkönyveled bunkónak és abban a pillanatban otthagyod akárhol is vagy.
Na, az itteni kommentek alapján legalább már nem meglepő ez a jelenség, itt is én vagyok a hibás. Véletlenül se az a barom, aki valamiféle mentális retardációval küzd, és nem képes feldolgozni a "nem" szót (a legtöbb ember még pici korában megtanulja ezt), hanem az, akire rárepülnek.
"Hogy kerültél olyan helyzetbe hogy letépje rólad a pólót"
Nos, ha ez ennyire felkapott téma, akkor leírom: a középiskolában nálunk teljesen természetes volt jóban lenni a tanárokkal. Tényleg semmi fura nem volt ebben, egyik tanár hétvégente simán eljárt sörözgetni a diákokkal, másikkal a suli fele beszélgetett akkor még msn-en esténként, szóval nem volt a dologban semmi szokatlan, hogy én is elvagyok órán egyik tanárommal, elviccelődünk. 15 voltam, utáltam magam, konkrétan meg se fordult a fejemben, hogy valakit érdekelhetek, mint lány, ráadásul úgy gondoltam, hogy evidens, hogy egy tanár nem mászik rá a diákjára. Nos, egy nap ettől a tanáromtól akartam segítséget kérni egy sulis feladathoz, ezért bementem a termébe. Ez lett belőle. "lol".... Hálistennek akkor beérte ennyivel, de utána még írogatott, hogy menjek át hozzá hétvégére, aludjak ott, stb.
Látom, itt az is vicces lenne, ha megerőszakolnának, meg az is az én hibám lenne. Minekmentoda.
Az is biztos az én hibám volt, mikor egy buliban volt képem kimenni mosdóba, ráadásul egyedül, és utánam jött egyik srác, elkapott a folyosón, és elkezdett tapizni, meg lesmárolt erőszakkal. Ott is szerencsém volt, hogy pár haverom épp ment ki cigizni, meglátták mi van, és kihajították a delikvenst az utcára.
"Ha gyenge vagy miért nem mész valami harcművészeti órára?"
Suli mellett dolgozok, éppen kijövök a fizetésemből + időm sincs rá (imádtam úszni régen, heti kétszer jártam, most azt se tudok)
"Zaklatásért fel szokás jelenteni a másikat."
:D Ez aranyos. A pólóletépős ügy miatt voltam a rendőrségen, tudod mi lett az ügyből? Semmi. A rendőrség egy vicc.
Az iskola igazgatónőjével is beszéltünk, de ő azt mondta, hogy az illető tanárnak felesége van, szóval biztos nem tenne ilyet, csak kitaláltam.
Ennyit erről, hogy bárhonnan is lehet kapni hivatalos segítséget.
Mindegy, már bánom hogy kiírtam a kérdést, nem tudom, a metoo kampánynál látott áldozathibáztatás után mit is vártam. Az emberekben nincs empátia, múltkor is vigyorogva nézte a műsort egy pasi a vonaton, mikor egy bedrogozott srác odajött hozzám és nekiállt simogatni (szerencsére arra elég volt ráüvöltenem, hogy húzzon onnan..)
Ha az ember összeesik valahol, még örülhet, ha nem rúgnak bele... Emberségből ötös!
Kíváncsi vagyok, ha a lányotokat követné valaki, meg molesztálná, akkor is őt szidnátok le?
A párom egyébként a paprikasprayt ajánlotta, valószínűleg az lesz a megoldás, ebben a világban már senkire nem szabad számítani.
Remélem, ha szükség lesz rá, akkor az illető megvárja szépen, amíg előveszem...
De örülök azért, hogy pár embernek szórakoztató a téma. "lol".
Köszönöm a normális választ!
A pszichés probléma igen valószínű egyébként, nem volt habostorta a gyerekkorom, mindig voltak problémáim, jártam is pszichológushoz. Szeretnék most is, csak hát... lsd küzdősport-téma. Se pénz, se idő. Egyébként a küzdősportok gyerekkorom óta érdekelnek, nagyon rég óta szeretném kipróbálni. Talán majd ha végzek a sulival, és több időm és pénzem lesz.
"Hagyod a sulit, munkát, családot, pasit, és új életet kezdesz."
Ilyesmi történt, mikor egyetemre felvételiztem, nem nagyon segített, ráadásul nagyon nehezen barátkozok/ismerkedek, egyedül maradnék teljesen.
"Ha már a pasid: mennyire van jó hatással rád?"
Teljesen. Mióta vele vagyok, sokat javult a depresszióm, minden téren igyekszem kihozni magamból a maximumot, jobban odafigyelek magamra, jobban tanulok, szereztem olyan munkát amit imádok és odateszem magam, emellett tartalmas életünk van, sok mindent csinálunk, nagyon egy hullámhosszon vagyunk, imádjuk egymást.
"Nem csak a technikák miatt, hanem a filozófia miatt. Lehet, hogy meg kell tanulnod máshogy látni magad."
Ez jól hangzik, lehet hogy tényleg hasznos lenne.
Érzem, hogy valami nem klappol, persze.
Tényleg jót tenne, ha határozottabbá tudnál válni ezen a téren. Én úgy érzem, hogy amikor te azt mondod ezekben a helyzetekben, hogy nem, azt te magad sem hiszed el igazán. Hozzá vagy szokva a szituációkhoz, mivel mindig megoldódik, csak éppen nem te oldod meg. Ezáltal pedig abban nem jutsz előrébb, hogy ne is kerülj ilyen helyzetekbe.
Tudatosan figyelj rá, hogy mi az első mozzanat, ahol mindegyik elindul, és már ott próbáld meg elfojtani az egészet.
25 éves vagy, felnőtt nő. Ehhez nem csak az tartozik hozzá, hogy megtaláltad a párod, aki mindenben segít, hanem az is, hogy úgy tudod kezelni a nőiességedet, hogy mások ne élhessenek vissza vele. Egyáltalán tisztában vagy a saját nőiességeddel. Hiszen nem vagy már az a 15 éves lány aki "úgysem érdekelhet senkit". Fogadd el, hogy igenis egy vonzó, felnőtt nő vagy, és nem ugyanazt jelenti egy-egy mondatod, vagy viselkedési formád, mint akkor. Most már érdekelsz másokat, de a te felelősséged gondoskodni arról, hogy ettől még ne kapjon meg mindenki.
(Természetesen amit leírtam az egyáltalán nem arról szól, hogy a veled szemben tanúsított viselkedés tök normális, remélem nem csak úgy tudod értelmezni.)
Az meg, hogy az emberek sokszor valóban mennyire nem figyelnek a körülöttük zajló eseményekre, az valóban hihetetlen. Én a mai napig nem értem, hogy hogy lehet, hogy valaki úgy el tud kezdeni maszturbálni egy buszon, úgy, hogy közben ülnek mellette (!!), hogy látszólag senki nem vesz észre semmit. (Én azelőtt még soha nem láttam hasonlót sem, szóval akkor helyben még csak fel sem fogtam, előtte meg még azt hittem azért nézeget rám hátra, mert ismerősnek hisz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!