Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak miért félnek az elköteleződéstől?
Én végre levettem a bilincset, szóval nem egy "szokásos" mikorkérimármegakezem? kérdés.
Egy ismerős hölgy lassan tíz éve van együtt a párjával, "mintaházasság", de a férfi még mindig nem kérte meg a kezét, un nem vállalja fel.
Most mikor szóbakerült ez a téma, látszott a mimikáján, hogy a szíve méllyén nagyon fáj neki ez a járunk státusz, hiába viccelte el a beszélgetést.
Mindenük megvan már, hogy tovább léphessenek, és mégsem...
Nem tudom, ezt tőle kérdezd meg.
Én magamról beszélek: két komoly kapcsolat, két csalódás...
Nem vágyom semmiféle komoly kapcsolatra, házasságra meg pláne nem. Csak jól akarom magam érezni a nőkkel. Most is van amúgy egy lány, aki komolyat akarnak tőlem, de eszem ágában sincs elkötelezni magam mellette. Ő is tudja, hogy nyitott kapcsolatot akarok, szóval még azzal sem lehet megvádolni, hogy átverném.
Én ezért nem akarok elköteleződni, mások meg másért nem.
Nem félnek tőle, hanem a kötöttség hátrányai miatt nem vállalják.
Ráadásul ha lehet házasság nélkül együtt élni, akkor minek házasodjanak? A házasságnak az együttéléshez képest csak hátránya van egy férfi számára, az előnyöket a nők kapnák.
Elvált nő vagyok, kicsit másképp látom a kérdést.
Azt gondolom, hogy vannak olyan nők, akikkel “el lehet játszani” azt, hogy elköteleződés nélkül évekig “használják” őket, akár családalapítás, gyerekvállalás ellenére is kalap-kabát 10+ év után és vannak, akikkel nem.
Egyik táborral sincs gond, ha mindenki megfelelő társat választ magának.
Számomra a házasság azzal együtt is értékes, hogy elváltam.
Aki szerint pedig a válással csak a nő jár jól vagy lefosztja csupasz fenékkel a milliárdos házastársát, az:
a. Ptk-t nem látott közelről
b. Jobban megy neki az angolszász jogrend (kevésbé finoman: túl sok amcsi sorozatot néz :D
Mivel voltam már házas, így nem elsődlegesen ez motivál nyilván egy társkeresésben sem, de egy kis együttélés után számomra természetes lenne, ha így alakulna egyszer a további életem is.
40N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!