Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » "Minden sikeres férfi mögött...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő"?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A sikeres alatt most azt értem, hogy azt csinálja amit szeret, élvezi az életet, eléri amire vágyik.

Tudom sokaknak ez nem adatik meg, mert a szüleik miatt, vagy a saját sikertelenségeik miatt nem tudják azt dolgozni amit igazán szeretnének. Esetleg más téren nem jönnek össze a dolgok.

Én munka, hobbi, barátok, szórakozás...kb minden téren elég sikeres vagyok, azt csinálom amit szeretek, nagyon jó lehetőségeim vannak, jól keresek.

Sajnos család és párkapcsolat téren katasztrófa ahol tartok. Széthullott a család, párkapcsolatot sorozatos kudarc jellemzi, főleg azért, mert nem a megfelelő lányokkal ismerkedtem, nem passzoltunk. A volt kapcsolataimból sokat tanultam, sokat fejlődtem. Régen az egyik célom, vagy talán csak álmom volt, hogy életre szóló kapcsolatot alakítsak ki, boldog párkapcsolatot. Rengeteget foglalkoztam a kérdéssel, hogy ezt hogyan tudom elérni, tenni is próbáltam érte a kapcsolataimban, csak utólag nézve hülyeség volt az egész. Annak nincs értelme, ha csak én teszek érte a másik meg belekényelmesedik. Persze nekem is meg vannak a magam hibái.

A sikertelen kapcsolatok és randik után mindig elgondolkodtam, hogy nem véletlen vagyok egyedül. Szóval, ha lelkileg nem is érem el azt amire vágyom, sőt ha lemondok róla, akkor a szakmai sikereim kárpótolhatnak, ha karrierista leszek?

Sokaknak segítek, rengeteg pozitív visszajelzést kapok, szóval érzelmileg nem teljesen üres az életem. Többen elismerik a szakmai sikereimet, más a lelki oldalamat. Annyi hiány lenne csak, hogy komolyabb testi-lelki kapcsolat nélkül ugye hiányozna ez, de ha megváltoztatom a prioritást és a szakmai fejlődésemet teszem előre, akkor valamilyen szinten elérhetem az egyensúlyt.

Azért akarok lemondani erről, mert több évig voltam depressziós, akkor nem is álltam készen egy kapcsolatra, akkor a szakmai sikereim rengeteget segítettek, a súlyosabb szakaszokban kínzott csak a magány. Gyerekkoromból azt hoztam magammal, hogy "én nem vagyok semmire jó", ezt nagyban leküzdöttem, bizonyítottam magamnak, hogy igenis okos ügyes vagyok és sokkal többre hivatott, mint azt gondoltam magamról korábban.

Eléggé érzelmes és lelkiismeretes vagyok és amikor a párkapcsolataimban mélypontok voltak, akkor ugye azokon próbáltam dolgozni, sajnos kisebb-nagyobb sikerekkel csak. Lelkileg rengeteget kivettek belőlem ezek a viszonzatlan próbálkozások, mert hiába küzdöttem nem kaptam viszonzást vagy pozitív értékelést. Rengeteg motivációt vesztettem az utóbbi 3 évben és szakmailag hiába értem el sikereket, sokat fejlődtem több téren is, de ezeket valahogy nem érzem annyira nagy sikernek. Másokat motiválok, ösztönzök, segítem őket elég sikeresen, viszont a saját motivációm messze nem olyan erős, mint régen.

Azért amióta egyedül vagyok sokat erősödtem, szinte felüdülés az, hogy nincs hiszti, követelőzés, degradálás az irányomba.

Tudom jól, hogy egy boldog kapcsolatért rengeteget kell dolgozni, nem olyan dolog amit készen kap az ember és parlagon hagyva virágzik. Egy boldog kapcsolat sokat dobhatna a hangulatomon, a motivációmon. Viszont ha megint melléfogok, akár többször, akkor egy idő után elveszíthetek mindent. Túl nagy a kockázat, így is már direktbe nem is keresek partnert, mint régen, nem akarok magamtól beleszaladni a következő pofonba. Hiányzik egy boldog kapcsolat, de megálljt parancsoltam magamnak ilyen téren, sajnos erre sincs motivációm, ha alakul alakul, ha nem akkor nem.

Valószínűleg lesz később kapcsolatom, sőt családom is, még ha már nem is tartom már annyira fontosnak, mint régen, viszont a szakmai sikereimet helyezhetném előre.

Van egy elég nagyszabású projekt amit meg fogok valósítani, sokak megsegítése a cél, egy bonyolultabb szisztéma. Ezt nem akarom elveszíteni, lemondani róla.

Később vajon megfogom bánni, ha a szakmai sikereimre koncentrálok, mások megsegítésére és a párkapcsolati oldalt elnyomom?

A legnagyobb gond itt a döntés.

Vagy keresem azt az EGY lányt aki mellett boldog lehetek úgy ahogy eddig, kihagyva azt a sok szex/párkapcsolat lehetőséget ami valószínűleg inkább csak pillanatnyi öröm lenne, vagy szakmailag beleadok mindent és a testi-lelki vágyakat inkább pillanatnyi élvezetekként kapom meg viszont ezzel valószínűleg elveszítve a korábbi álmomat, hisz kinek kellene egy ilyen előéletű férfi később? Legalábbis én így látom, hogy az a fajta ideál akit én keresek nem tudná ezt csak így elfogadni.

Erős vagyok, szakmailag sikeres és véghez fogom vinni a projektemet ez nem kérdés! Viszont a másik ággal mennyit foglalkozzak? Kell nekem a komoly kapcsolat?

2017. okt. 31. 10:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"A sikeres alatt most azt értem, hogy azt csinálja amit szeret, élvezi az életet, eléri amire vágyik."

Ha párlapcsolatra vágysz, és mégsem tudod elérni, akkor a te logikád szerint nem vagy sikeres..vagy vágysz rá eléggé, akkor viszont nem értem minek írtad ki a kérdést? Vagy azt várod hogy majd privátban lesz@p valaki csak mert beírtad hogy "én sikeres vagyok!" ^^

2017. okt. 31. 11:02
 12/23 A kérdező kommentje:

#8:

én hiszek az egyenértékűség elvében, talán pont ezért vagyok sikertelen a párkapcsolatokban

eléggé negatív háttérrel indultam neki az életnek, rengeteget küzdöttem, fejlődtem, de a szakmai sikereim miatt nem akartam elveszíteni azt amire a lelkemnek szüksége van, viszont van alternatívája ami bizonyos szint fölött tart és így nem fog annyira hiányozni egy boldog párkapcsolat

Ha akarnék most lehetne barátnőm, sőt akár több is, csak az más értelemben.

Akit magam mellé akarok társ az tényleg ritka manapság, olyat keresek amilyen voltam régen és még most is valamennyire, de a mai fiatalságban és a rohanó világban a kedvesség, odaadás, figyelmesség olyan szinten ahogy én várnám nem gyakori. Egy idő után belekényelmesedik az egyik fél, több kapcsolatból leszűrtem külső szemmel.

Tudom, hogy egy ismerkedés, egy kapcsolat sokkal bonyolultabb ennél :)

Én elég stabil vagyok, elég jó a hangulatom általában, sőt nagyon pozitív vagyok! amikor elgondolkodom a sikertelenségeimen és úgy érzem, hogy ha valamiben sikertelen vagyok, az ellen tennem kell :) nem véletlen értem el sikereket más téren, van kitartásom és képes vagyok fejlődésre. Egyedül elég jól megerősödtem :)

nem sírásként írtam ki a kérdést, hanem érdekel mások álláspontja, tapasztalatai, hátha rájövök a titok nyitjára, segítenek a döntésben

az én életem, az én boldogságom :)

és köszi a válaszokat :)

#11:

érdekel mások álláspontja

a párkapcsolat csak egy lehetőség, de mellette más módon is eltudom érni azt a lelki szintet, hogy úgy ahogy elégedett legyek vele

előre senki nem tudja megmondani, hogy boldog leszek e, viszont én eldönthetem, hogy számomra mi hozza el a boldogságot :)

2017. okt. 31. 11:05
 13/23 anonim ***** válasza:

Mészáros Márta filmrendező mesélte, hogy amíg ő dokumentumfilmeket csinált, hogy eltartsa a családot Jancsó Miklós két évig álmodozott otthon a leendő sikereiről naphosszat az ágyban. Ekkor már három gyermekük volt.

Végül Jancsó óriási hazai és nemzetközi sikereket ért el, az ő karrierje kezdődött előbb és dagadt nagyobbra, köszönhetően a női támogatásnak(ötletek) és háttérnek(anyagi és kapcsolati).

Ezt jelenti ez a mondás.

2017. okt. 31. 11:35
 14/23 anonim ***** válasza:

Szerintem van valami ebben a mondásban, de enélkül is lehet valaki sikeres :)

Pl a barátom amikor megismertem úszott a diákhitelben, még tanult, a szüleivel élt, spórolt. Mióta vele vagyok, támogatom amiben tudom. Persze a saját munkája, hogy törlesztette a hitelt, hogy szuper végzettsége lett, de én is tényleg végig ott álltam mögötte, segítettem neki munlát leresni, gyakoroltam vele az állásinterjúk előtt, támogatom, bátorítom stb. És ezt ő is ugyanígy megteszi velem. Mindig ott vagyunk egymásnak.

2017. okt. 31. 11:41
 15/23 anonim ***** válasza:

Féligazság.

Úgy mindenképp igaz, hogy szükség van a kiegyensúlyozott és sikeres szakmai/munkahelyi/hobbi élethez valaki akivel őszinte lehetsz, nem kell elátszani az (pl. munkahelyen) elvárt szerepeket és kicsit primitíven hangozhat, de a teljes szerelmi és szexuális élet is lelkileg kiegyensúlyozottabbá tehet, egész más úgy megvívni a napi harcot, hogy tudod, hogy van aki vár rád, és te is vársz rá, te támogatod őt, ő pedig téged.

A mondás ott viszont idejétmúlttá vált, hogy régen valóban így volt, amikor még csak a férfi dolgozott vagy lehetett hatalmi pozícióban és sok múlt azon, hogy a felesége milyen, illetve előfordult, hogy irányította is a férfin keresztül az adott hatalmat. Mára ez így nem működik, mivel az ambíciózus nő is simán mehet karrierbe, érhet el olyan pozíciókat amiket 100 éve nem lehetett.

Szóval félig igaz a dolog.

2017. okt. 31. 11:53
 16/23 anonim ***** válasza:

#8-as vagyok: a sírást nem pejoratívan értettem. Nem zavar, hogy kérdezel még ha picit kérkedőnek is tűnik a fogalmazásod ami azt jelenti számomra, hogy sok a fájdalom benned az élettel kapcsolatban. Talán sokan tartottak (esetleg tartanak még a mai napig is) értéktelennek (legalábbis te úgy éled meg -> pl nem figyelnek rád, nem számít a szavad, stb..) amit nehezen dolgozol fel... gondolom elsősorban a párkapcsolati problémáid miatt. Egyenrangú partnert keresel aki legalább olyan sok rétegben képes látni egy problémát, vagy magát a kapcsolatot mint te, de közben a világ nem erről szól. Az emberek felszínesek ami sokszor fakad abból, hogy 'nem élik meg sikeresnek az életüket'. Ezért kompenzálnak, ezért szépek akarnak lenni, ezért gyúrni járnak..stb. Ebből a felszínességből pedig fakad az, hogy irigyek lesznek rád, esetleg kihasználnak vagy ki akarnak használni ami frusztrációt szül (gondolom ilyen miatt született ez az írás)

Én úgy gondolom, te egy értelmes és okos ember lehetsz és hidd el, vannak ilyen nők. Ezekben amúgy nagyban hasonlítunk. Introvertált vagyok mégis extrovertáltak világában állok helyt. Sikeres vagyok az életben és én is nagyon mélyről jöttem (anyagilag is). És bizony, ugyanezen problémákkal küzdök mint te.. nőt találni könnyű, nem vagyok egy csúnya gyerek de olyat aki társ, aki velem egyenrangú, aki nem azt akarja ami lettem, hanem ami vagyok, azt már baromi nehéz. Én is frusztrált vagyok ezek miatt pedig tudom, nem kéne. És én is mélázok azon dolgokon amiket te írsz.

Viszont nekem van egy nagy előnyöm hozzád képest (szerintem): nem agonizálok azon, hogy mi a fontosabb mert tudom, az élet egyik legfontosabb építő köve, a kapcsolat. Nem, nem a párkapcsolat, hanem minden féle kapcsolat, másokkal. És ha azt mutatom a világnak, hogy frusztrált vagyok, akkor nem akarnak velem kapcsolatba lépni. De ha azt mutatom, önmagamat megerőszakolva, hogy igenis kiegyensúlyozott vagyok, akkor pedig igen. Tudom, bullshit az amit írok, talán én sem tudom jól megfogalmazni a gondolataim, de a téma amit felvetettél, ettől még nagyon jó!

2017. okt. 31. 12:07
 17/23 A kérdező kommentje:

#16:

inkább sokan a megoldást várják tőlem, azt hogy tudjam, megoldjam, ismerjem a dolgokat

ismerni akarnak, a problémáimban segíteni, de a párkapcsolati dolgokon túl kb minden problémám megoldom, ezen is dolgozom, részben a kérdés is ezt célozza meg, hogy ebben is haladjak előre

A régi dolgaim miatt néha 1-1 pillanatra elgyengülök és elgondolkodom azon, hogy túl vállaltam magamat, hogy nem vagyok képes valamire, de általában megvalósítom és bizonyítom magamnak, hogy sokkal könnyebb megoldani valamit, mint gondoltam.

Rám sokan irigyek, de nem ismerik a hátteret. Milyen árat is fizettem és mennyi időm energiám van abban a sikerekben amiket elértem. Kihasználni sokan kihasználtak már, visszaéltem azzal, hogy segíteni akartam nekik, de ebben az a vicces amióta viszonzás nélkül segítek többeknek, hisz egyszer rég én is segítséget kaptam, azóta mindenki akitől nem várok segítséget nekem akar segíteni :D kapcsolatban ahol elvártam volna viszonzást ott meg alapnak vették, hogy csak én adok, sőt követelőzés, pénzéhesség lett a vége

Olyan kapcsolatra vágyom ahol én is kapok, rátaláltam egy útra ami talán megfelelő lehet, de ezt csak az idő tudja majd bizonyítani :)

Viszont nem hagyhatom, hogy amit felépítettem egy ballépésem keresztül húzza!

Én is értelmesnek és okosnak tartom magamat, viszont nem szeretem ha mások ezt hangoztatják, az egómat nem kell boostolni, kordában akarom tartani, mert a végén én is olyan leszek ami ellen tenni akarok.

A megfelelő társ megtalálása nem egyszerű, én tennék is érte, de a köztes csalódások, kudarcok túl nagy árat követelnek amit nem akarok megfizetni. Sokat változtam több irányban is, fontosnak tartom a fejlődést nem csak szakmai szemmel.

Kapcsolatteremtéssel nincsenek gondjaim, neten keresztül akikkel beszélgetek elég gyorsan megbíznak bennem és jól eltudunk beszélgetni. Akiknek segítek ők is nagyon hálásak, jó érzés elérni együtt a sikereket. Emberi kapcsolatok terén nincsenek problémáim, csak párkapcsolat téren, meg a családomban vannak gondok, de az nem miattam alakult így, csak részben vagyok hibás, mert a "rossz oldalra álltam", pedig jó oldal nem is létezett abban a helyzetben.

nekem eddig a párkapcsolatok inkább visszahúzások voltak minden téren, nem kaptam meg azt a fajta támogatást, lelki nyugodtságot, törődést amire vágytam, viszont a további sikertelenségekkel, kudarcokkal túl sokat veszítenék. Fiatal vagyok még sok van előttem, most erős vagyok, ha most felépítem azt amit akarok, akkor később nagyon sok embernek segíthetek, most sokkal több erőm van, mint idősebb koromban lesz, ezt nem vesztegethetem el!

2017. okt. 31. 12:28
 18/23 anonim ***** válasza:
Igen, ez így van! Minden sikeres férfi mögött áll egy nő (de gyakran több is), aki folyamatosan cuppantja a sikeres férfi pénzét...
2017. okt. 31. 13:27
 19/23 anonim ***** válasza:
#7 hány privit kaptál?
2017. okt. 31. 14:03
 20/23 A kérdező kommentje:

#19:

Egyet sem, miért? Nem várok priviket, semmi olyat nem írtam abban a válaszban

2017. okt. 31. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!