Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan osszátok be a pénzt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan osszátok be a pénzt a pároddal?

Figyelt kérdés
Akik elettarsi kapcsolatban elnek, inkabb az erdekel, hogyan es ki kezeli a penzt, es mire. Mert mi mindig a penzen veszekszunk, hogy ki fizet a kasszanal... Stb... Ti hogy vagytok ezzel?
2017. okt. 27. 08:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

sosem volt ez téma.

egyszer én egyszer ő.

amugy ha nagyon garasosak vagytok, írjátok le ki mennyit keres.

pl béla 150 et

kati 100 at

össz 250.

albi rezsivel mondjuk 100. akkor béla mivel többet keres nyilván többet fizet mondjuk béla 60 at, kati 40 et.

bevásárláskor ugyanígy, ha több a cehh béla fizet, ha kevesebb akk kati. ennyi.

2017. okt. 27. 08:31
 2/16 anonim ***** válasza:
Mi kvázi közös kasszán vagyunk... mindenkinek van bankszámlája, bankkártyája külön. Ehhez a másik nem fér hozzá. De kialakítottottuk, hogy ki mit vesz, vagy fizet. Néhány extra kiadásnál meg ahogy jön. Tudjuk, hogy a másiknak mennyi van😀
2017. okt. 27. 08:37
 3/16 anonim ***** válasza:
Ahogy egyedül, csak jobban.
2017. okt. 27. 09:04
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Olyat kell választani, aki hasonló kategóriában keres és akkor nincs ebből feszültség.
2017. okt. 27. 09:13
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
500 ezret keresek, mégis hol találjak ilyen nőt?
2017. okt. 27. 09:21
 6/16 anonim ***** válasza:

Szinte mindig mindent ő fizet, és 52ezert kapok (gyes+csp), ő 260-270-et keres...

A gyerekek megtakarítását felesben fizetjük, én a saját telefonszámlámat, ha nekem kell valami akkor megveszem magamnak, de a rezsit és a gyerekek dolgait teljesen ő fizeti

2017. okt. 27. 09:29
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Sosem foglalkoztunk a pénzzel. Csekket az fizet, aki ráér elmenni a postára, vásárlásnál meg aki éppen úgy érzi. Vagy egyszer én egyszer ő. Mostanában már inkább úgy szokott lenni a dolog, hogy a napi kicsi bevásárlásokat én intézem, ő meg az heti 1 nagyobbat fizeti. Mert a kisboltban nem lehet kártyával fizetni, nála viszont sosincs KP szinte tehát én fizetek.

Nálunk sosem volt téma a pénz. Az sem érdekelt, ha esetleg én költöttem többet egy hónapban (bár nem is számoltam sosem). Nálunk sosem volt tervezve, hogy ki mit fizet, nem is nagyon van rendszer benne. A saját dolgait (hobbik, szépségápolás, kaja amit csak ő szeret stb) mindenki fizeti magának, a közös dolgokat meg mikor ki. Szerintem 2 normális ember számolgatás nélkül is nagyjából tudja, hogy ki mennyit adott már bele a költségekbe a hónapban, és vita nélkül is egyensúlyban tudják ezt tartani. Nekem olyan alap dolog, hogy ha tudom, hogy az utóbbi 2 bevásárlást ő fizette, akkor a mostanit én fogom.

2017. okt. 27. 09:32
 8/16 anonim ***** válasza:
Én tanulok és dolgozom, a párom dolgozik. A lakbért, rezsit ő fizeti, a kaját részben én. Fizetni az szokott, akinél épp van pénz. Amugy sokszor meghívom erre-arra így viszonzásképp.
2017. okt. 27. 09:59
 9/16 anonim ***** válasza:

Házasok vagyunk, van közös gyerek: nekünk egyértelmű a közös kassza.

Befizetjük a csekkeket, eltesszük a tartalékot, megvesszük a nagyobb dolgokat (ruha, háztartási eszközök, cipő, téligumi) a maradékot elosztjuk úgy, hogy minden héten ugyanannyit tudjunk költeni. Tehát ha marad 120 ezer, akkor a heti 30 ezret nem lépjük át. Ha hó végén marad, akkor megy a tartalékba.

2017. okt. 27. 10:25
 10/16 anonim ***** válasza:
91%

Az összeköltözésünk napján nyitottunk egy közös bankszámlát és arra érkezik mindkettőnk fizetése. Ami korábbról volt pénzünk, megtakarításunk, azt megtartottuk külön.

Ha nagyobb, nem hétköznapi (kaja, számlák) költést akar valamelyikünk, akkor azt megbeszéljük a másikkal.

És igen, erről is szól egy párkapcsolat, hogy csökken az autonómiád és már nem vehetsz meg bármit úgy, ahogy akarsz, mint előtte. (Pont ahogy pl nem is dughatsz akárkivel.) Ehhez kell, hogy hasonló pénzügyi filozófiátok legyen.

2017. okt. 27. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!