Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok azokról a párokról, akik nem költöznek össze és nem élnek szexuális életet az esküvő előtt?
Nem tanácsokat várok, mert nekem van erről egy határozott véleményem, csak kíváncsi vagyok hogy általánosságban hogy ítélik ezt meg (tudom hogy itt a válaszolók véleménye nem lesz reprezentatív, de jobb mint a semmi)
:)
20/N
Persze, hogy többen válnak el, mert többen vannak. 10 emberből 4 számszerűleg még mindig több, mint 5 emberből 3, de az arányok teljesen mások. Aki együtt él házasság előtt, az már bőven tudja, mire vállalkozik, nem érik meglepetések. Amíg csak randizgat az ember, hetente 2-3 alkalommal együtt alszik, az nem tudja, milyen az, amikor össze vagy zárva a másikkal, a legnagyobb balhé közepén sem tudsz csak úgy elsétálni, mert utána ugyanúgy oda kell visszamenned este aludni, nem tudsz menekülni a konfliktusok elől, nem tudod arrébb tolni a találkát, miközben éppen hasmenős-hányós vírus támadott meg, vagy csak éppen máshoz van kedved. Persze, meg lehet ismerni a másikat úgy is, hogy nem éltek együtt, de sokkal több idő kell hozzá, és nem is minden oldalát fogod látni. A szex az mindenkinek személyes döntése, én a magam részéről sosem misztifikáltam túl, ez is ugyanúgy az emberi biológia része, mint az étkezés, nem értem miért csinál belőle mindenki ekkora ügyet, de nem szólok bele. Viszont az, aki úgy házasodik 2 év után, hogy átlag heti 3x találkoztak, esetleg a hétvégéken együtt aludtak, azokról nekem ne mondja senki, hogy pontosan ugyanúgy ismerik egymást és ugyanannyira tudják, mire vállalkoznak, mint azok, akik ugyanúgy 2 éve vannak együtt, de ezt az időt teljes egészében együtt élve töltötték.
Illetve, egy személyesebb példa: társaságon belül van egy pár, ők ugyan nem vártak a házasságig ezekkel a dolgokkal, de akár várhattak is volna, egymás életében egyetlenek minden szempontból. 10 éve vannak együtt, gyerek még nincs, hitel az ugyan van, de egyiküknek sem okoz problémát, jó az anyagi helyzetük. Mindketten félnek kilépni a kapcsolatból, ami külső szemlélő számára is egyértelműen kukába való. Nem mernek változtatni, mert ez az egyetlen, amit ismernek. Tizeniksz évesen összejöttek, azóta együtt vannak, most már mindjárt 30 éves mindkettő, egész felnőtt életüket egymás mellett töltötték, akármilyen pocsék is a kapcsolatuk (saját bevallás de egyébként is lerí), egyszerűen nem megy a változtatás, nem mernek kilépni belőle, mert elképzelésük sincs, hogy "utána" mi lenne, mihez kezdenének. Szerintem nagyon sok pár, aki így házasodik, részben ilyen félelmek miatt sem válik el. És akkor most elgondolkodhatunk, hogy vajon az-e a jobb, hogy "erkölcsileg tiszta" életet él, vagy az, ha boldog. Mindenki döntse el magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!