Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok azokról a párokról, akik nem költöznek össze és nem élnek szexuális életet az esküvő előtt?
Nem tanácsokat várok, mert nekem van erről egy határozott véleményem, csak kíváncsi vagyok hogy általánosságban hogy ítélik ezt meg (tudom hogy itt a válaszolók véleménye nem lesz reprezentatív, de jobb mint a semmi)
:)
20/N
Szerintem ha mindkét fél egyformán így akarja, akkor működhet. Ha az egyik csak eltűri a másik miatt, az már nehezebb. Nem látok ebben semmi kivetnivalót. Akik őszintén ezt akarják mindketten, azoknál oké! Nekem semmi jogom elítélni őket.
Szerintem én is képes lennék rá, (pedig nem vagyok vallásos) de valószínűleg az eljövendő párom nem fog így gondolkodni (mivel szintén vallástalan pasit keresek). Bármennyire is múlandó a szerelem, egy házasság mégis csak azzal kezdődik és nem a szexel. Én nem szeretem azt a felfogást, miszerint "próbáljuk ki hogy passzolnak e az igényeink" Ezzel a kérdéssel a fejemben le nem feküdnék senkivel. A szeretkezés ne egy vizsga legyen! Mégis milyen lenne az, hogy odaadom magam, beengedem a testembe, de neki valami miatt nem tetszem és reggel közli hogy inkább ne folytassuk? Nem egy ruha vagyok, amit csak úgy fel lehet próbálni és félre tenni, ha nem jó a méret... Ha nem is a házasságig, de nagyon sokáig várnék az első alkalommal. Sajnos nem sok pasi bírná ezt ki, és azt is megkaptam már, hogy nem vagyok én olyan átlagon felüli nő, hogy ilyen elvárásaim legyenek.... :(
Köszönöm a válszokat! :)
Sok válasz alapján az én környezetemben nagyon szerencsés emberek vannak :D Például a szüleim is így házasodtak össze, és 22 éve házasok, meg sok más ilyen párt ismerek :)
A 2. válaszolónak: nem lehetnek mások a szexuális szokásaink, mivel még nincsenek szexuális szokásaink:) Majd együtt alakítjuk ki őket.
Szerintem pont hogy így jobban meg lehet ismerni egymást, mert nagyon sokat beszélgetünk, és reálisabban látjuk a másikat. Tudjuk hogy mik a másiknak a rossz tulajdonságai és miért lesz majd nehéz vele élni, annak ellenére hogy nem élünk együtt.
Kedves 11-es válaszoló: azt megkérdezhetem, hogy hogy csináltátok meg azt hogy 3 hónapig együtt éltetek, de a szex-szel vártatok? Az én barátom még azt sem tartja "biztonságosnak" hogy egy éjszaka csak ketten aludjuk egy szobában vagy egy lakásban :D
Gondolom vidékiek vagytok, abból kiindulva, hogy felétek ez több embernél is normális, mert én egy ilyen párt se ismerek.
Jó, hát vidéken még mindig gáz elválni meg kiteregetni az otthoni szennyest másoknak, mert mit szólnak hozzá, de ciki. Majd akkor mesélj, ha te élsz esküvő után évekkel még mindig boldog!!! házasságban, és nem csak a gyerek meg a hitel meg a szomszédok miatt tartjátok fent a maszkot.
Nem vagyunk vidékiek.
Egy keresztény közösségből ismerek sok hasonló értékrendű embert, jó, közülük akik már összeházasodtak azok még nem régóta házasok, szóval az alapján nem lehet következtetést levonni.
Amikor a szüleim voltak fiatalok, akkor még általánosabb volt együttélés nélkül házasodni, legalábbis az ő baráti körükben ez volt a természetes, és az anyukám barátnői közül például senki nem vált el.
Egyébként az együttélés és a szex "kipróbálása" sem garancia arra hogy jó lesz a házasság, miután a legtöbb ember így házasodik, és nagyon sokan elválnak.
Mi éltünk együtt3 hónapig. :) Nehezen bírtuk, de szerintem ez is erősített a kapcsolatunkon. Egyébként az, hogy nem szexeltünk, nem azt jelenti, hogy egymáshoz sem értünk az esküvőig. De szépen lassan, a saját ütemünkben fedeztük fel egymás testét a hónapok során, és az esküvő után nem idegenként, bénázva, hanem tudva, hogy a másik mit szeret, szeretkeztünk először.
A kétkedő válaszolónak: 8 év eltelt, most várjuk az első babánkat, hitelünk nincs. Soha, egy percre sem gondolkoztunk váláson, nem is nagyon veszekszünk. Megoldjuk a problémáinkat, és bátran ki merem jelenteni, hogy szerelmesek vagyunk mindketten, ez tart össze minket, semmi külső körülmény.
Semmit nem gondolok, de az ismeretségi körömben két gyerekkel a válás szélén áll a házaspár.
Nincs senki harmadik a képben, egyszerűen rájöttek, hogy nem passzolnak össze. Hát nagy szívás. :(
Én azon a véleményen vagyok, mindenki úgy szúrja el az életét, ahogy akarja, nekem ALAP, hogy nem házasodok anélkül, hogy együtt ne éltem volna vele legalább 2-3 évet.
Kedves utolsó válaszoló!
Ha 2 gyerekkel áll a válás szélén az a házaspár, akkor ott nem az a baj hogy nem éltek együtt előtte, mert egy pár évig csak kibírták együtt.
Egyébként az az érdekes, hogy sokan elválnak azok közül is akik együtt éltek az esküvő előtt, sőt többen válnak el közülük mint azok közül akik nem éltek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!