Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is beteg lenne, ha az esküvő után úgy hívnának, mint a sógornőmet?
Tegyük fel az én nevem Csányi Csilla Tamara, a párom testvére Kovács Tamara...
Én mindig is úgy gondoltam, ha egyszer férjhez megyek akkor a párom vezetéknevét veszem fel a 2. nevemmel, az első keresztnevemet pedig csak MAX rövidítve hagynám meg. A +né xy kizárt!
A mi esetünkben viszont mindenhogy rosszul hangzik, nem akarom, hogy a nevem egy nagy 'CS' legyen, viszont a Kovács Tamara már teljesen elfogadható...
Mikor a páromnak ezzel előálltam teljesen kiakadt, hogy szó sem lehet róla, mert mennyire beteg lenne ha a feleségét egy az egyben úgy hívnák mint a testvérét...
(A vez.nevemet nagyon utálom, attól mindenképpen szabadulni akarok!)
Szerintem a párod hozzáállása furább, mint a választásod.
Ha az ember évekkel ezelőtt eldöntött valamit, ami fontos neki, azt illik tiszteletben tartani.
Igen, az én vezetéknevem is egyedi., van belőle még, de csak más keresztnévvel.
Valahol egyébként megértem. Szüleim válása után faterom egy velem egy keresztnevű lánnyal jött össze és 3 éve vele él...na nekem még ezt sem sikerült feldolgozni. Remélem nem veszi fel a nevét, ha netán ősszeházasodnak.....
Mivel az nem megengedett, hogy akár (az egyik) keresztnevet, akár az egyik vezetéknevet egy betüvel rövidítsék, ezért nem lehet a neved Kovács CS. Tamara, csak vagy Kovács Csányi Csilla Tamara, vagy Kovács Csilla Tamara - azaz nem lesz ugyanaz, mint a sógornödnek.
De elvileg szerintem is elég furcsa ötlet lenne, képzeld el, hogy valamelyikötök kap egy levelet és a másiknak lesz postázva - ez privát is lehet igen kínos, de hivatalos leveleknél még inkább!
Na majd meglátjuk a lehetőségeket mikor oda jutunk. Egyébként pl a postázással biztos nem lenne gond, a testvérétől 210km-re lakunk :D
Egyébként egyedi v.neve van, mielőtt megismertem nem is hallottam ilyenről
Hivatalosan mind a két keresztnevedet használnod kell, azaz papíron Kovács Csilla Tamara leszel.
Ez elől akkor lehet kivétel, ha a házasságtól külön indítasz egy kérelmet, miszerint szeretnéd elhagyni az egyik keresztnevedet, és először anyakönyvileg is Csányi Tamara leszel - utána lehetsz Kovács Tamara, ha férjhez mész. Amúgy nem.
Én a helyedben egyébként ezt a kompromisszumot használnám ki: papíron megtartanám a két nevet, így a párod "kérése" is ki van elégítve, miszerint nem lesz ugyanaz a nevetek, élőszóban meg ugyanúgy mutatkozhatsz be Kovács Tamaraként, ha nincs ott a sógornő.
Hát akkor marad a kérelem... Egyébként sem vagyok oda a 'Csilláért', plussz pont ezzel van a baj, hogy minden hivatalos papíron úgy lenne hogy Kováccccsilla, ha pl orvosnál szólítanak szintén kikerülhetetlen..
Jól megszívtam a nevekkel :'D
Nálunk pont fordítva lesz mert a sógornőmnek van 2 neve és nekem meg csak 1.
Tehát ő lesz Kovács Sára Rebeka, én meg Kovács Rebeka. Mivel utáljuk egymást így kicsit engem is zavar, pláne hogy nagyon ritka a vezetéknév. Páromat nem zavarja.
A te esetedben mondjuk ezt a rövidítős dolgot nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!