Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet a szándéka az exfeleségnek?
azt hogy párod szórja a magvakat jobbra-balra.
te is tudtad, hogy van két gyereke, így vállaltál vele egyet közösen. hiába vonnak majd kevesebbet, minél nagyobb egy gyerek annál többe kerül.
ha meg nem tetszik hogy fizetni kell, vegyétek magatokhoz a gyereket és majd anyuka fizet
1. Ha lett a férfinek egy harmadik gyereke is, akkor a fizetése 50%-a eloszlik a három gyerekre, azaz egy-egyre ca. 16% jár - azaz csökknetni foglják a gyerektartást.
2. Ha van egy közös ház, akkor az ex kérheti a fele érték kifizetését (ha a válóperben nem történt más határoziat erröl), a közös tulajdon megszüntetését de ennek semmi köze a gyerektartáshoz vagy az azzal kapcsolatos lejáráshoz
3. Ha a fele házat az exférj ajándékba adta a nönek, akkor 10 éven belül vissszakövetelheti majdnem minden esetben - erröl célszerü egy ügyvédet megkérdezni.
2 hónap után is van vagyonmegosztás
párod kamuzik
A férjed exe egy kicsit buta.
Ha kicsit belegondolna, rájönne hogy nagy eséllyel rosszabbul fog járni, azaz csökkenteni fogják a később született gyermek miatt.
Az én exem is próbálkozott ilyennel, pedig kap nem kis összeget havonta, évi egyszer a jutalmam felét is viszi. Nyári szünetben is kapja a gy.t.-t, miközben kb. hetente egyszer megy haza aludni a gyerek. Ezen felül iskolakezdési költségekbe is kell fizessek, ugye mondanom sem kell, ilyenkor egy évre bevásárol a legdrágább ruhákból, aztán a számlát az orrom alá tolja, semmi beleszólásom hogy miből milyet vehet. De ez sem volt elég neki, fenyegetőzött egyszer hogy ismét bíróságon fogunk kikötni mert neki egyéb kiadásai is vannak (mert az csak neki van, nekem semmi...). Én erre csak bátorítottam őt! Mondtam, nyugodtan menjen mert az azóta született gyermekem után úgy le fogják húzni az összeget mint a huzat! Addig örüljön amíg én csöndben vagyok és nem megyek intézkedni.
Ne félj, azóta csend van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!