Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Semelyik keresztény lány sem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Semelyik keresztény lány sem szexel házasság előtt?

Figyelt kérdés
Van egy szimpatikus lány, aki tudomásom szerint elég vallásos családból való és ő is az. Én nem vagyok hívő. Érdemes belemenni egy kapcsolatba vagy szex házasság előtt kizárva (nincs nagy problémám a vallással, elviselném, de sajnos van pár elvakult "hülyeség" (már bocs))
2017. okt. 1. 23:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
77%

HA vallásos vagy, akkor eljársz templomba, részt veszel a szentségi éltben.

Ha hívő vagy, elfogadod a természetfeletti erőt, és élsz, ahogy akarsz.

Ha keresztény vagy, akkor a szabályok, törvények szerint élsz.

S lehetsz önző ember, akinek a nyakában a kereszt, de válogat a szabályok között.

Ha megérted, miért helyes, hogy a házasságban van a szexualitás helye, akkor a kérdésed okafogyottá válik.

Lehet a apja görögkatolikus vagy betért anglikán pap; inkább protestáns lelkészre gondolhattál.

S akkor a válaszolóknak is :)

#1 - tisztelem az elfogadó hozzáállásodat, gondolom Te is ilyet akarsz kapni másoktól a gondolataiddal

#2 - melyik vallást követitek, ha ez megengedett?

#19 - olvasd el a Szentírást, s rá fogsz lelni a válaszra: világosan benne van az Ószövetségben is (mózesi törvények), és az Újszövetségben is (Evangéliumokban) és a Páli levelekben is. :)

2017. okt. 2. 07:57
 22/29 anonim ***** válasza:
Olyan keresztény párt ismertem, akik 20 évesen képmutatásból csináltak egy templomi esküvőt(de polgárit nem!), aztán együtt voltak pár évig, majd elváltak, mintha mi sem történt volna, semmilyen jogi következménye nem lett, mert hivatalosan nem is voltak összeházasodva, csak a "Jóisten áldásával" kufircoltak egy pár évig...
2017. okt. 2. 09:06
 23/29 A kérdező kommentje:

21-es válaszoló

Nem értem, hogy te milyen alapon mondod azt, hogy az a "helyes", ha csak házasságban van szex. Na ne viccelj már, ha valakik mondjuk 5 éve együtt élnek, és nagyon intim és bensőséges kapcsolatban vannak, na nehogy már ne legyen "helyes", hogy szexuális életet élnek.

És az jobb, ha valaki csak amiatt házasodik, hogy kufircolhasson, nem pedig elköteleződésből? Kicsit "sületlenség" ez az egész, már elnézést.

2017. okt. 2. 09:47
 24/29 anonim ***** válasza:

De.

Én vallásos vagyok, és nem csak előbb szexeltem, de előbb volt családom,mint esküvőm.

2017. okt. 2. 11:20
 25/29 anonim ***** válasza:

attól még lehet szexel, egyik nagyon jó barátnőm is szexelt a pasijával amikor randiztak, nem vártak a házasságig, pedig ő is elég vallásos volt. Viszont nem használtak óvszert, mert az meg volt tiltva :)

hívd el randizni, és kiderül, hogy volt e már kapcsolata és az mennyire komoly volt.

2017. okt. 2. 11:41
 26/29 anonim ***** válasza:
50%

Megértettem, miért a házasságban van a szexualitásnak helye. TE nem érted. Ez a különbség köztünk.

Ezernyi oka van. A Szentírás alapján mondom. Jézus szavai: "Aki bűnös szánékkal néz egy nőre,házasságtörést követ el." Nincs benne tett, nincs benne házasságban élő nő, stb. Ez elég egyértelmű. Pál írja: tartóztassátok meg magatokat, de ha ezt nem tudjátok, házasodjatok meg. Ilyen egyszerű :)

A kérdéseimre válaszolni nem tudtál, csak véded magad, hogy a Te életviteled a helyes, bár érvet még nem hoztál.

A szentírás alapján a házasságig nincsen aktus, és nincsen összeköltözés. Nekem is sikerült így élnem :) S jó volt.

#24 - milyen vallást követsz?

#25 - szép trollkodás volt a kamud

21-es válaszoló :)

2017. okt. 3. 11:30
 27/29 anonim ***** válasza:

#1, képzeld, én katolikus vagyok, de mi sem csókolgatunk remegő kézzel kereszteket. :D Kivéve nagypénteki kereszthódolaton pár idős néni, na mindegy.

Szóval én keresztény lány vagyok, és én várok a házasságig. Nem komoly vallási okokból, hanem mert szeretném, hogy majd a férjem legyen az első és egyetlen az életemben, szeretném megkímélni magam a csalódástól, meg attól, hogy kihasználjanak.

Kérdező, szerintem ezt inkább a lánytól kérdezd meg, hogy ő hogy van vele. :)

2017. okt. 17. 10:48
 28/29 anonim ***** válasza:
82%

Engem egyaltalan nem zavar, ha vki var a szexszel hazassagig. DE!

Ti nem feltek hogy nem lesz jo akulcs esetleg,tul nagy,vagy tul kicsi, nem erzitek jol magatokat az agyban a masikkal meg hasonlo dolgok? Szep dolog ez a hazassagig varunk,romantikus,meg vegig lehet szenvedni egy eletet azzal akivel kesobb rajossz h nem jo megse,de sztem rosszabb dolog elvalni,mint hazassag elott szexelni. Kisebb bunnek erzem,mert a hazassag a vallas szerint nem teheto semmisse!

2017. okt. 17. 11:50
 29/29 anonim ***** válasza:

Régi kérdés, de szeretném jelezni, a kedves 2017.10.03. 11:30-as hozzászólónak, hogy az eredeti szöveg így hangzik: “ Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne paráználkodjál! Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.“ - Mt. 5. 27-28. (Károli Gáspár fordítása)

Egyébként az általad nőnek fordított (vagy inkább ferdített) “γυναῖκα”, asszonyt és feleséget is jelent, illetve a paráználkodást jelölő “μοιχεύω” szó eredeti jelentése házasságtörés volt...

[link]

Egyébként, tekintve, hogy annak idején a lányokat, 12-13 évesen adták férjhez, a házasságon kívüli szex vagy azt jelentette, hogy már 9-10 éves korábban szexelt, ami nyílván abszurd, vagy azt, hogy házasságot tört.

2022. jan. 27. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!