Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg az a "szokás", hogy a fiú költözik a lányhoz?
Én hülyeségnek tartom, de azért megkérdezem.
Van ennek valami alapja?
Egy ismerős mondta, aki a barátnőjéhez, vagyis a barátnője szüleinek a házába költözött.
Lehetett valaha is ilyen vagy ilyesmi "szokás"?
"#6 ez hol történt? Érdekesen hangzik."
Pest megye. Megmondom őszintén már nem emlékszem pontosan hova valósi volt az a nő... Bag? Kartal? Hévízgyörk? Meg nem mondom.
De más ismerősöm is megerősítette hogy valóban ez volt ott a szokás.
Nem vitatom, hogy valóban ez van, bocsi, ha félreérthető volt :D Elhiszem hogy valahol ez a szokás, épp ezért kérdeztem, nehogy véletlenül a közelébe menjek a helynek :D Sajnos most megtudtam, hogy megyén belül vannak ilyen elmeháborodottak, elég szomorú, remélem nem hoz össze az élet egyikkel se :D
"megyén belül vannak ilyen elmeháborodottak, "
Vannak bizony. Egy szintén környékbeli, felsoroltakhoz közeli településen pedig az volt a versengés tárgya hogy ki házának magasabb a teteje.
Mondjuk ez '90-es évekbeli történet, de már akkor is fura volt.
Bocs az off-ért, csak szemléltetésképp írtam, hogy milyen település-specifikus szokások alakultak ki...
Nem hallottam még ilyen szokásról, nem állítom, hogy egyes településeken nincsenek olyan dolgok, amikről jó néhányan nem hallottunk.
Bár felénk, ha két fiatal össze szeretne költözni, az a mérvadó, hogy hol kényelmesebb, nagyobb a lakás, hol élhető a kapcsolat úgy, hogy a fiataloknak, szülőknek egyaránt jó legyen.
Magam részéről pedig azt gondolom, jobb szülők nélkül, önállóan.
Akkor is, ha jó a viszony. Más generáció, más szokások, a vita, sértődés sajnos az esetek többségében elkerülhetetlen.
Ez nem szokástól függ, hanem a lehetőségektől meg a körülményektől.
Én (nő vagyok) saját lakásban laktam, egyedül. A párom pedig albérletben másik 3 emberrel. Teljesen logikus volt, hogy ő költözik hozzám...
Mindkét helyzettel találkoztam már.
Szerintem viszont előnyösebb, ha a férfi költözik. Legalábbis én akárhány olyan férfit ismerek, aki odaköltözött a nőhöz, mind megkedvelte az anyósát, viccelődtek is már egymással. Míg a kedves mamáknak egy lány sem jó, mindenbe bele tudnak kötni.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!