Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy ha nem találko...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem, hogy ha nem találkozom a férjemmel jobb életem lenne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A párommal 14 éve vagyunk együtt, van egy 15 hónapos gyerkőcünk.Óriási szerelem volt, most is szeretem...de valami mégis rossz.Az a problémám, hogy így együtt rossz páros vagyunk, nagyon szerencsétlenek vagyunk az élet minden területén.Bármibe kezdünk, nekünk soha nem sikerül semmi és hiába szeretem, úgy érzem, ha más férfi mellett kötök ki, jobb életem lenne, boldogabb lennék.A kedvem is sokszor nagyon rossz, és mindig irigykedve beszélek olyan rokonokról, barátokról, ismerősökről akiknek valami sikerült pl. lakásvásárlás, könnyü, problémamentes terhesség, gondmentes esküvő stb.Amikor valakinek a sikeréröl értesülök, szinte meghalni támad kedvem, hogy neki sikerült nekünk meg miért nem.Szeretnék a hozzáállásomon változtatni, hogy ne legyek ennyire pesszimista és irigy de nem megy.Úgy érzem semmit nem tudunk elérni az életben amit szeretnénk, másoknak mindig könnyebb vagy legalább is annak tűnik.Sokszor bántom ezzel a férjemet, pedig nem érdemli meg, nagyon sokat dolgozik mindent megtesz értünk.Annyira rossz embernek érzem magam, mégsem tudok változtatni a hozzáállásomon.Gyakran arra gondolok, hogy ez a sok probléma az életünkben egy jel arra vonatkozóan, hogy nem kellene együtt lennünk.Vagy valaki elátkozott minket, mert már nem tudok másra gondolni....Hogyan lehetnénk szerencsésebbek az életben?

Gondolkodtam már pszichologuson is, de eddig még nem tettem errefelé lépést.Kérlek csak normális válaszokat írjatok, így is magam alatt vagyok.

2017. aug. 11. 16:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló részben egyetertek veled, mégpedig abban, hogy minden dolgot óriási problémanak élek meg és nem tudok annak örülni amim már megvan.És pont ez a problémám, miért nem tudok neki örülni??Nagyon szégyellem magam miatta, rossz embernek gondolom magam miatta!Szeretnék rajta változtatni...de hogyan tegyem??????Az viszont egyáltalan nem igaz, hogy mástól várok megoldást a problémáimra és valaki mas által akarok kényelmes életet.Azt akarom, hogy amiért küzdünk és megdolgozunk sikerrel záródjanak, ne kudarccal.A férjem nagyon jó apa, bár mióta a kicsi megszületett férj, ferfi kevesbé akar lenni a kapcsolatban, minden idejét a gyerekkel vagy hármasban töltjük, nagyon ritka mikor kettesben csinálunk programot, mert neki az az elképzelése, hogy most már 3-an vagyunk egy család, mindent együtt kell csinálni, amivel én nem ertek egyet.Szerintem szükségünk lenne csak kettesben eltöltött időre, lehet ez is hozzájárul az állapotomhoz.De lehet, hogy ez már az ok okozat.
2017. aug. 11. 18:29
 12/19 A kérdező kommentje:
Minden választ köszönök!Abban segítsetek kérlek, hogy Hogyan!!! változtassak a hozzáallásomon.Nem vagyok buta, tanulatlan, terhességem előtt életvidám voltam, mindent megoldottunk valahogy.Az a nő akarok lenni ismét!A párom és a gyermekem miatt is, de itt a hogyanra keresem a választ!
2017. aug. 11. 18:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az már a jó úton való haladást jelenti, hogy felismerted a problémát és azon vagy, hogy változtass rajta, és nem engeded, hogy elhatalmasodjon és besavanyodj.

Kezdetnek az is megteszi véleményem szerint, hogy nem nézel másokat. Próbáld meg egy hétig azt, hogy nem lépsz fel facera, nem látod a szomszéd nyaralós képét és xy vidám fejét. Ez biztosan segit, hogy nem gondolsz majd arra, hogy hú de jó már a Pistiéknek a tengerparton, te meg otthon ülsz.

Tartsd a kapcsolatot a közeli barátaiddal, esetleg ha lehetőség van rá hivd át őket, vagy ha megteheted egy órácskát menj el kávézni velük. Beszéld ki magad, ha úgy érzed a problémáidat is ,vagy ha nem osztanád meg velük akkor teljesen más témát ami eltereli a gondolataid.

Nem tudom van-e hobbid, de ha igen, akkor mikor a kicsi alszik vagy van egy fél órád csináld azt. Ha nincs, akkor keress valamit, amit szivesen csinálsz. Fotózz, készits finom sütiket, tarts kisállatot, mozgasd meg magad, jógázz. Ezek mind mind feltöltenek lelkileg.

Ami még nagyon fontos, beszélj erről a férjeddel! Mond ki neki amit érzel, mond, hogy szeretnél kettesben lenni vele, az irásod alapján nagyon szeret titeket, biztosan megérti majd! Előtte viszont azt tudatositsd magadban, hogy ezekért a problémákért nem ő a felelős. Nem abban rejlik a kulcs, hogy más pasival jobb lenne, hanem a te felfogásodban. Ne azon gondolkozz, hogy milyen lenne az életed mással, hanem azon, hogy okkal vagy vele, mert szereted, mert jó apa, és a bajokon, amik mindig jönnek együtt mentek keresztül. Ő van, mert őt választottad és arra törekedj, hogy ezt tegyétek minél jobbá. Felesleges az olyan agyalás, hogy mi lett volna ha. Előre kell nézni.

Próbáld észre venni az apró örömöket, amik a sok gond között mindig jelen vannak. Vedd észre milyen jó, hogy van gyermeked, hogy van párod, hogy szeret titeket, hogy van mit ennetek, hogy milyen szépen fejlődik napra napra a kicsi, hogy rádmosolyog, hogy a férjed gondoskodik róla, hogy egy újabb napot élhettek meg együtt! Értékeld az együtt töltött időt és azt ami a tied, mert te is látod, hogy az élet igazságtalan, és nem csak veled, hanem mindenkivel, ezt jegyezd meg. Mindenki küzd a gondokkal, és csak fejben dől el, hogy mennyire hagyod elhatalmasodni magatokon.

Próbálj azokra kis dolgokra összpontositani, amik jól mennek, amik boldoggá tesznek, ami csak a tied, ne csak a negativat vedd észre! Tudatosan keress mindig mindenben valami jót és mondogasd magadban.

Valamiféle érzelmi hullámvölgy lehet, amire rátesz egy lapáttal a sok változás a testedben, hormonoktól kezdve és biztos vagyok benne, hogy ha tudatosan próbálsz tenni ellene akkor sikerülni fog. Azért egy próbát megér, amit irtam, hátha sikerrel jársz!

2017. aug. 11. 23:19
 14/19 anonim ***** válasza:

1. felismerted a problémát, ez jó

2. menj el pszichológushoz, hidd el, segít

Én is hasonló voltam, aztán másfél évig jártam egy jó szakihoz.

Most Svájcban élek a párommal.

A régi énem inkább eldobta volna az egész (táv)kapcsolatot, mert gyáva nyúl volt.

A rendszeres beszélgetés a pszichomókussal, megtanított, hogy merjek bevállalni dolgokat és ne féljek.

Konfliktuskerülő, önbizalomhiányos csődtömegből egy bárki mellett kiálló, határozott lány lettem, és bele mertem vágni az egész kalandba.

Hidd el, te sem vagy szerencsétlen, de míg ezt nem MONDATJA ki veled valaki, rendszeresen, addig nem hiszed el.

És mág valami: a pszichológus nekem semmi konkrétumot nem mondott, csak kérdezett, és addig beszéltünk, míg ÉN meg nem fogalmaztam neki, mit akarok.

2017. aug. 12. 18:24
 15/19 anonim ***** válasza:
Együtt vagy még a paroddal, kerdezo? Sikerült a munkahelyeden maradni?
2022. szept. 8. 19:38
 16/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kérdező,igen együtt vagyunk, jól vagyunk 😊 Valahogy minden jobbra fordult (nem tökéletes, de sokkal jobb), sikerült házat vennünk, autót, megmaradt a munkahelyem,igaz nem sokat dolgoztam mert már 3 lurkót nevelünk együtt.Ahogy visszaolvastam a kérdésemet el sem hittem, hogy ezt én írtam ki, nem voltam önmagam.A második terhességem (amivel minden rendben volt) és 4-5 alkalom a pszichológusnál segített.
2022. szept. 9. 20:41
 17/19 anonim ***** válasza:

Jajj nagyon örülök a válaszodnak, és köszönöm szépen!

Örülök, hogy minden jóra fordult, jó volt olvasni. :)

Sok szép éveket kívánok még! :))

2022. szept. 9. 22:39
 18/19 anonim ***** válasza:
15-ös voltam. :)
2022. szept. 9. 22:39
 19/19 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, én is nagyon örülök hogy így alakult és jól vagytok!🥰
2022. dec. 8. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!