Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, kitartanátok a barátnőtök mellett ilyen helyzetben?
Nemrég végeztem a fősulin, csak most tudtam elhelyezkedni. A párommal együtt vagyunk már 5 éve, ő dolgozik. Úgy terveztük, hogy még pár hónapig gyűjtünk pénzt, aztán kimegyünk Ausztriába dolgozni. Én viszont terhes lettem. A páromnak még nem mondtam el, de mindenképp meg szeretném szülni. Nem bírnám eldobni. Nyilván a kettő nem zárja ki egymást, de minden sokkal nehezebb lesz.Ti kitartanátok a barátnőtök mellett? Vagy nem tudnátok átérezni a helyzetet és elhagynátok?
23l
Ha 5 éve lennék együtt a barátnőmmel, akit szeretek, akkor ilyen miatt nem hagynám el.
5 év nem kevés idő és ha ilyen tervek vannak akkor biztosan szeret.
Plussz ha nem csak úgy gumi mellett vagy fogamzásgátló mellett csúszott be a baba akkor azért számíthatott rá.
De igazából ez nem lényeg. Számomra ilyen fiatqlon ez egy nem várt terhesség lenne, de ha szeretem a párom akkor kitartanék mellette.
Tudod, a terhességhez még mindig két ember kell!
Ha elkezd téged hibáztatni, kiakad, vagy elhagy, akkor jobb, hogy időben kiderült, mekkora gyökér.
Ha egy 5 éves, stabil kapcsolatban, két felnőtt ember nem tudja vállalni a közös gyereket, akkor az a kapcsolat xart se ér.
Nagyon nagy gond, ha el se mered mondani, és attól félsz, hogy elhagy. Minden okkal történik. Talán ez a terhesség kell hozzá, hogy ráébredj, milyen is valójában a kapcsolatod.
Ha szakítás lesz a vége, akkor azért kétszer gondold végig, hogy fel tudod-e egyedül is nevelni, apa nélkül.
Gondolom ez a baba is csak véletlenül "érkezett".
Fogamzásgátlás, óvszer?
Ja, hogy nem is védekeztetek!
Gratulálok! Szerencsétlen gyerek!
nem véletlen, hogy a szeretkezésnek a házasságban a helye.
nem véletlen, hogy az együttélés nem jelent semmit, de elront mindent.
Igen, kitartanék melletted, akkor is, hogy ennyi hibát követtünk el. :)
Az attól függ:
Ha korábban beszéltünk róla és megegyeztünk, hogy nem lesz gyerekünk, akkor nem biztos, hogy kitartanék. Kövezzetek meg, de a gyerekvállalás közös megegyezés kéne, hogy legyen. És igen, kéne megbeszélt szcenáriónak lenni arra az esetre is, ha "becsúszik" a baba.
Mi pl a párommal nem akarunk. Nem szeretem a gyerekeket. Soha nem akarok. DE mégis abortuszellenes nézeteket vallunk mind a ketten, így ha mégis becsúszna, akkor hát legyen, nem hagynám érte ott, hanem kitartanék mellette. DE ha tudom, hogy akaratom ellenére Ő trükközött valamit ("elfelejti" bevenni a bogyeszt, kiszúrja az óvszert, stb), hogy így legyen, sosem tartanék ki. Szerencsére Ő nem is, de nagyon sok nőtől ez kitelik. Az ilyet úgy hagynám faképnél, hogy ihaj. Pusztán azért, mert senki nem fog helyettem ilyen döntéseket hozni.
Szóval mint látod, ennek vannak árnyalatai. A manipulatív nőket gyűlölöm a legjobban, akik azt hiszik, ezzel majd magukhoz láncolnak, stb.
De ez annyira triviális kérdés, hisz mi bármit mondjunk is, az irreleváns, ha a párodról van szó. Ő is egy egyéniség és biztos megvannak a saját gondolatai. Vele beszéld ezt meg! Nem ér eltitkolni előtte, stb... joga van tudni!
26/F
#6 Ja, mert ha lenne papírjuk, hogy házasok, akkor egyből nem ez lenne a helyzet.
Egyébként kitartanék melletted. Diplomával valószínűleg lesz állásod, és nem fogsz minimálbért keresni, ő meg már dolgozik.
21/L
Nem az a lényeg hogy mi kitartanánk e, hanem hogy ő kitart e majd....
Egyébként ausztriában élek, 1 fizetésből plussz amit majd a gyerek után kapsz, elég szarul fogtok kint megélni. Bár attól függ mit tud a párod keresni, mi a végzettsége. De ha ilyen 1500 eurot akkor felejtsétek el, maradjatok otthon. Arról nem is beszélve hogy ma már minimum középszinten beszélned kell a nyelvet hogy kapj normális munkát, ahol az idegrendszered is megmarad...
Sajnos rossz az időzítés a gyerekhez.
Úgy kellett volna hogy itt éltek pár évet dolgoztok mindketten, tartalékoltok, aztán jöhet a gyerkőc.
De minden attól függ mondom hogy a párod mit tud letenni majd az asztalra. Arra készülj fel hogy egyedül, magadra maradsz a gyerekkel, nem lesznek itt nagyszülők, rokonok, barátok hogy segítsenek ha baj van... Nem egy kapcsolatot láttam már tönkremenni a túl korán vállalt gyerek miatt.
Arról nem beszélve itt is hány olyan jellegű kérdés szokott kiírva lenni hogy " külföldön élünk a párommal, megromlott a kapcsolat , iszik is, félek tőle, gyerek is van, de ő kezeli a pénzt, én nem dolgozok nincs pénzem, mit csináljak?"
Na de mindegy nem tépem tovább a számat mert úgysem érted, fiatal vagy még. Azt csinálsz amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!