Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apakomplexus? Ki lehet ebből a szemléletből kerülni?
21 éves vagyok.
Apukámmal igazából semmiféle kapcsolatom nincsen.
Külföldön dolgozott, ezért nagyon ritkán láttam kicsinek is. Akkor mikor hazajött a kocsmát választotta.
Pár éves voltam mikor elváltak a szüleim. Így a "kapcsolatunk" még rosszabb lett.
Most is külföldön van nem keres (ha írtam neki egy-két mondattal letudta a dolgot) . Évente max 2- szer találkozunk, de akkor sincs semmi téma, mondjuk úgy nem ismerjük egymást egyáltalán.
Itt jön a bökkenő.
Nem tudom, hogy ez lelkileg ennyire befolyásolna-e, de a korombeli fiúk soha nem jöttek be. +10 +20 -as férfiak keltik fel az érdeklődésemet.
Jelenlegi párom 15 évvel idősebb 5 éve együtt vagyunk.
Valaki volt ilyen helyzetben? Nem normális dolog, de pszihológushoz nem szeretnék ezért menni.
Válaszokat előre is köszönöm!
Nekem 29 éves koromig tartott annak ellenére hogy én jóban vagyok apámmal, együtt is élünk, talán az a baj hogy anyu a férfi... Néha ugyan próbálkoztam korombelivel de az nem volt jó.
Azóta viszont inkább "gyerekkomplexusom" van, mivel mostani barátom ugyan csak 5 évvel fiatalabb, de úgy szeretem mintha a gyerekem lenne... Az előtte lévőt, aki szintén 5-el volt fiatalabb pedig teljesen gyereknek éreztem, főleg hogy még szűz is volt... De hozzá is betegesen kötődtem, csak keményebben rázott le mint a mostani, akivel amúgy meg elég mély barátságban is vagyunk.
De még mindig sokkal jobb ez mint egy 50-hez közeli, mint az exeim egy része :D
Egyébként meg nincs veled nagy baj, sokan ekkora korkülönbséggel házasodnak és boldogan élnek.
32n
persze, h. befolyásolja, ne viccelj!
az apakomplexus pozitív és negatív irányból is eredhet, tehát nemcsak akkor, ha rossz a kapcsolat az apával, hanem akkor is, ha túl mély, túl erős.
utóbbi esetben keresnek a csajok olyan pasit, akik az apjukra hajaznak, és magasra állítják a lécet, a partnernek olyan kvalitásokkal kell rendelkezniük, mint a papának.
nekem is szar a kapcsolatom apámmal, pedig 1 fedél alatt éltünk, de soha nem beszélgetett velem, nem érdeklődött különösebben a dolgaim iránt.
huszonévesen én is az idősebb pasikat vonzottam, apafigurát kerestem... ez mára lecsengett, és a saját korosztályomból választok.
Köszönöm a válaszokat!
Remélem velem is hasonló lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!