Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemista/diplomás férfiak!...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetemista/diplomás férfiak! Nálatok előnynek számít, ha egy nő szintén magasan képzett, vagy ez nem szempont a párkeresésben?

Figyelt kérdés
Én egyetemre járok, több nyelven beszélek, de úgy veszem észre, hogy ettől azok a pasik, akik nálam "alulképzettebbek", kapásból megijednek, gondolom úgy érzik, hogy nekem úgyis képzettebb pasi kell, akik pedig szintén egyetemisták, azok értékelik, de különösebben nem hiszem, hogy ez döntő szempont lenne náluk. Nem hiszem, hogy ha mondjuk egy egyszerű műkörmös lennék, akkor kevesebb esélyem lenne összejönni valakivel. Inkább a külső + személyiség kombó érdekli csak az ilyen pasikat, meg az, hogy értelmes vagy-e, de az ugyebár nem diplomafüggő :D Ráadásul sok pasi említi is randikon, hogy el is tartanának szívesen, azt sem bánnák, ha nem dolgoznék(nyilván házasság utánra értendő). Mit gondoltok erről?

2017. jún. 8. 17:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem szempont, a lényeg, hogy legyen művelt, tájékozott, bölcs, a szíve/esze a helyén legyen.
2017. jún. 8. 19:44
 12/19 anonim ***** válasza:

Látod, nekem lányként egyrészr könnyebb, mert nekem saját magamon kívül senki életszínvonalát nem kell biztosítani.

Másrészt viszont a társadalmi elvárás felém az lenne, hogy vacsorával várjam haza a férfit és biztosítsam számára az otthon melegét...

2017. jún. 8. 20:48
 13/19 anonim ***** válasza:

#12: Erről mikor szólt a társadalom? Kopogtat esténként megnézni, hogy sikerült e a dolog?

A társadalmat teljesen hidegen hagyja, hogy csinálsz e otthon kaját.

2017. jún. 8. 20:55
 14/19 anonim ***** válasza:

@12:

"Másrészt viszont a társadalmi elvárás felém az lenne, hogy vacsorával várjam haza a férfit és biztosítsam számára az otthon melegét..."

Igen, de te még mindig találhatsz egy modern férfit, akit tudja, hogy nem lehet egyszerre karriert építeni, és családi tűzhelyet, és megosztjátok a házimunkát, a főzést, az otthon építést.

Viszont annak a két elvárásnak egyszerre lehetetlen megfelelni, hogy

-- "teremts megfelelő körülményeket a családalapításhoz"

-- "ne dolgozz sokat, miért olyan fontos a munka, miért veszed fel a telefont hétvégén"

(pedig én pl szerencsés vagyok, mert sikerült eljutnom oda, hogy nagyon ritkán van hétvégi munka például)

2017. jún. 8. 20:56
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem szeretem a modern fickókat, az a baj. A lakással és gyerekekkel kapcsolatos teendők a nők feladatai.
2017. jún. 9. 07:29
 16/19 A kérdező kommentje:
#15 jesszus, ne legyél már ennyire bekorlátozott :D Kit érdekel, hogy mit vár el a társadalom? Te aszerint éled az életed? Én soha nem leszek egy pasi cselédje sem, nem azért főzök, mert ezt bárki is elvárja, hanem azért, hogy legyen mit ennünk, de nekem az eddigi barátaim is ugyanúgy főztek, sokszor kaptam ágybareggelit stb. Most akkor ők nem férfiak vagy mi? Régen azért volt ilyen a társadalom, mert a nő otthon volt, a pasi dolgozott. De ma már a nő is dolgozik, így az otthoni feladatokat is ugyanúgy fel kell osztani...
2017. jún. 9. 07:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem szempont, lehet előny, de igazából az összhatás a lényeges.
2017. jún. 10. 14:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Mindig nálam okosabb barátnőim voltak/van(ez nem jelenti azt, hogy én aluliskolázott vagyok és buta) és valahogy nem kritérium, de így alakult van amikor jó van amikor rossz. A jó része az, hogy jókat lehet velük beszélni a humoruk sem merül ki abban, hogy "pénisz haha", viszont nem képesek elfogadni, ha nincs igazuk amikor szépen elmondod nekik és kicsapják a hisztit és rá egy kis időre kattan egyet a fejük és rájönnek a dologra, akkor meg bocsánatot kérni se nagyon tudnak. És a főzés/ otthon melege téma olyan, hogy sokszor még náluk is én főzök.
2017. jún. 10. 15:42
 19/19 anonim ***** válasza:

"Én soha nem leszek egy pasi cselédje sem"

Az lehet, hogy nem leszel egy pasi cselédje sem, meg nagyon modern nő vagy, de hogy olyan pasast elég nehéz lesz kifogni, aki erre hajlandó lesz hosszú távon.

Garantálom, hogy nincs olyan nő, aki kivétel lesz élete folyamán ez alól, harcolhat ellene tűzzel vassal, ha nem a férjét fogja kiszolgálni, akkor a gyerekeit, idős szüleit, stb...

Ez így volt mindig is, és így is lesz.

Ha meg még hangoztatod is, fix, hogy életed végéig egyedül maradsz.

2017. jún. 10. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!