Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Diplomás vagy szakmunkás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás vagy szakmunkás?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy itt a gyk-n bármilyen hasonló kérdés merül fel, ahol a téma a diploma kontra szakmunka - gyakorlatilag mindig a szakmunkás van feltüntetve "előnyösen". A másik oldal pedig bunkók gyülekezete, úgyse megy semmire a diplomával, s hogy az egyetemet elvégezte attól még egy senki.

Holott a saját, s ismerősök tapasztalata sem ezt mutattja. Sem magánéletben, sem párkapcsolatban. Mondjuk ott aztán főleg nem.

Persze mindenhol akadnak kivételek. Van nagyon profi, értelmes, művelt szakmunkás - kb. 10%. A 80% ugyanakkor elég "primitív". Nem nagyon lehet velük beszélgetni, nem olvasnak pl. könyveket, érdekes cikkeket a bármiről, politikailag 1.0 emberek, s fröcsögnek mindenkire aki tovább jutott mint ők. Holott egyszerűen sokszor lusták voltak tanulni. Igen tudom vannak akiknek nem volt lehetőségük tanulni, 100bol talán 1.

Diplomával rendelkezők kozt is akad nyomor*k. Ilyet is ismerek. 10% körül lehet itt is az arány.

Csak nekem az a furcsa, hogy az ilyen kerdeseknel általában fel van cserélve az arany, vagy biztos mindig mindenkor a kivételek irnak.

Kíváncsi vagyok ki hogy látja ezeket a dolgokat.

2016. aug. 24. 19:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert sok zöld kezet lehet nyerni azzal ha megértő vagy, vagyis annak látszol.
2016. aug. 24. 19:55
 2/16 anonim ***** válasza:
47%

Nekem egyrészt fontos, hogy a párom okosabb legyen nálam, másrészt pedig, hogy minimum ugyanannyi papírunk legyen.

Bár gyanítom itt a véleményem miatt le leszek pontozva.

23/N

2016. aug. 24. 19:58
 3/16 anonim ***** válasza:
44%

Épp ezért van a szakmunkás "előnyösebben" feltüntetve. Annyira sznob vagy, hogy szobrot emelhetnél magadnak.

Szerintem egy nőnek vonzó, ha a férfi intelligens, de az érzelmi intelligenciát nem Choelho művekben mérik. Nem hibáztathatod azért az embereket, mert nem akarnak a kikúrt kortárs irodalomról ódákat zengeni.

Mindig is olyan haverokat választottam, akik "szakmunkások". Ennek egy nagyon egyszerű oka van. Ezek az emberek sokkal felszabadultabbak, lazábbak, nagydumásabbak, mint te valaha leszel. :) Ha valamit elhibáz a másik, nem udvarias kioktatást kap, hanem röhögnek egy jót. És sokkal izgalmasabb embereknek tartom őket.

30/F

2016. aug. 24. 19:58
 4/16 anonim ***** válasza:
40%
én egyetértek veled csak egy dologgal nem a fősikolát végzetek jóval több mint 10 % nyomorék :D én már nagyon sok buta főiskolát végzet emberrel találkoztam, akik azt hiszik magukrol hogy okosak mert van egy diplomájuk közben meg kb tök átlagosak
2016. aug. 24. 19:59
 5/16 anonim ***** válasza:
16%

1. A nők többsége szereti a hülyét játszani; szeretik félrevezetni a rajongótáborukat, elhitetve mindenkivel, hogy ők empatikus, erkölcsös, toleráns, emberséges élőlények. Így kicsit be kell palizni a tanulatlanabb plebszet, hamis reményt keltve bennük.

2. Csalódtak az egyetemi bulikon. :D Nem kellettek a nagypofájú korrepetitornak, aki a hatodik diplomáját csinálja, így ellenszenvet vált ki belőlük minden diplomás férfi. :D

Nagyjából ezek a hiteles magyarázatok a probléma meglétére.

2016. aug. 24. 20:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőre van példa. Van, aki boldogul diploma nélkül, de van, akinek a papírral nyílnak ki az ajtók. Más-más területen lehet érvényesülni. Versenyszférában például nem lehet szakmailag feljebb lépni diploma nélkül. Az egyik volt tanárom szerint az érettségi mindenhová belépő, de sehová sem elég. Most már tapasztalattal a hátam mögött is azt mondom, hogy teljesen igaza van.
2016. aug. 24. 20:05
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

" Miért van az, hogy itt a gyk-n bármilyen hasonló kérdés merül fel, ahol a téma a diploma kontra szakmunka - gyakorlatilag mindig a szakmunkás van feltüntetve "előnyösen". A másik oldal pedig bunkók gyülekezete, úgyse megy semmire a diplomával, s hogy az egyetemet elvégezte attól még egy senki. "

Ezt nem igazán vettem észre. Sok múlik a kérdés megfogalmazásán és a célcsoporton. Ha egy egyetemistaalázó kérdést ír ki valaki, odagyűlnek az egyetemistaalázók. Ha valaki kiír egy kérdést, hogy ő okos egyetemistákkal akar beszélni, akkor oda meg az egyetemisták mennek.

Ezen az oldalon lényegében mindenkit olt valaki.

Én nem látok a 2 réteg között semmi különbséget. Mindkét csoportban van buta és bunkó ember és mindkét csoportban van értelmiségi. Ha lemegyek egy falusi kocsmába, ugyanolyan szintű embereket látok, mint egy egyetemet végzett céges bulin, csak más szókinccsel. A papír önmagában semmit sem jelent, ha megnézzük mennyi OKJ vagy középiskolai szintű egyetemi szak van. A szakmunkásokkal meg kevesen állnak le komolyan beszélgetni munka közben.

2016. aug. 24. 20:10
 8/16 anonim ***** válasza:
52%
Ez kb annyit árul el egy emberről, hogy milyen színű a haja. Ugye érzed a problémát? Aki papírok alapján ítélkezik mások felett, az egy primitív ember.
2016. aug. 24. 20:12
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
Annyira feleslegesek az ilyen általánosítások...vannak nagyon értelmes diplomások és szakmunkások is,és mindkét táborban vannak buták,hülyék és életképtelenek is.Teljesen mindegy,hogy egyetemet végzett vagy szakközepet,ez nem határoz meg semmit.Az érzelmi intelligánciával pedig végképp nincs párhuzamban.Diplomások és szakmunkások között is vannak jólelkűek és bunkók is.Teljesen értelmetlen általánosítani...
2016. aug. 24. 20:21
 10/16 anonim ***** válasza:

En tobb diplomas vagyok ferjem szakmunkas

Hu ha

Megis mukodik

Mikor osszekerultunk mindketten szakmunkasok voltunk.

En tanultam o csodaszep dolgokat csinalt addig ket kezzel

2016. aug. 24. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!