Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Diplomás vagy szakmunkás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás vagy szakmunkás?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy itt a gyk-n bármilyen hasonló kérdés merül fel, ahol a téma a diploma kontra szakmunka - gyakorlatilag mindig a szakmunkás van feltüntetve "előnyösen". A másik oldal pedig bunkók gyülekezete, úgyse megy semmire a diplomával, s hogy az egyetemet elvégezte attól még egy senki.

Holott a saját, s ismerősök tapasztalata sem ezt mutattja. Sem magánéletben, sem párkapcsolatban. Mondjuk ott aztán főleg nem.

Persze mindenhol akadnak kivételek. Van nagyon profi, értelmes, művelt szakmunkás - kb. 10%. A 80% ugyanakkor elég "primitív". Nem nagyon lehet velük beszélgetni, nem olvasnak pl. könyveket, érdekes cikkeket a bármiről, politikailag 1.0 emberek, s fröcsögnek mindenkire aki tovább jutott mint ők. Holott egyszerűen sokszor lusták voltak tanulni. Igen tudom vannak akiknek nem volt lehetőségük tanulni, 100bol talán 1.

Diplomával rendelkezők kozt is akad nyomor*k. Ilyet is ismerek. 10% körül lehet itt is az arány.

Csak nekem az a furcsa, hogy az ilyen kerdeseknel általában fel van cserélve az arany, vagy biztos mindig mindenkor a kivételek irnak.

Kíváncsi vagyok ki hogy látja ezeket a dolgokat.

2016. aug. 24. 19:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
ez nem igaz, ugyanis ha programozó vagy vagy más IT-s szakember, akkor az előnyös ezen az oldalon.
2016. aug. 24. 20:56
 12/16 anonim ***** válasza:
30%

A diplomások többsége sznob, felsőbbrendűnek képzelik magukat. NEM állítom, hogy mind ilyen, de akikkel én találkoztam, a többsége ilyen volt. Beszélgettem is velük. Nagyon meglepett, mikor a többség arra a kérdésemre, hogy milyen könyveket szeret olvasni, kb ugyanazt válaszolták. Nem olvasnak, mert unalmas. ?????? Itt meg is köszöntem a társaságot...

Nekem nincs diplomám. Érettségim + több szakmám van. Életem szerelmének érettségije, és 1 szakmája van. Mégis ő a legokosabb pasi akivel valaha találkoztam. Mindketten szeretünk olvasni, imádjuk a könyveket.

Lehet valaki diplomásan is okos, és hülye is, ahogy a szakmunkás vonalnál is így van. Nem jó általánosítani, az biztos. Én is csak a tapasztalataimat írtam le.

2016. aug. 24. 21:25
 13/16 anonim ***** válasza:
54%
Az szólja le a diplomát akinek vagy nincs, vagy nem ér semmit mert büfé szakon végzett. :)
2016. aug. 24. 22:21
 14/16 anonim ***** válasza:
79%

Én egyetemista vagyok, és így is azt tapasztalom, hogy borzalmasan sötét az egyetemisták nagy része.

Szüleim szakmát végeztek, most mindketten multinál dolgoznak, apa felsővezető, anya "sima" irodista.

Barátom autószerelő, többet keres, mint pár diplomás ismerősöm. Ráadásul intelligens, tájékozott, és nem lusta volt tanulni, hanem gyerekkorától kezdve ezt szerette volna csinálni, ez volt a cél. A szakmunkás haverjai között nagyobb arányban vannak normálisak, mint az egyetemi csoporttársaim között...

Én személyszerint így látom, de nyilván vannak értelmes egyetemisták, és sötét, buta "melósok", az arányokon kár vitatkozni, mert csak azon múlik, hogy ki milyen embereket ismer épp.

2016. aug. 24. 23:18
 15/16 anonim ***** válasza:
73%

Én is azt vettem észre, hogy azok szerint nem ér a diploma semmit sem, akiknek nincs.

Mindenki egy kis önigazolásra gyúr itt

Nekem őszintén szólva imponáló, ha egy férfinak "az én véleményem szerint jobb diplomája" van, mondjuk nem bölcsész vagy szociális munkás

2016. aug. 24. 23:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

En diplomas vagyok, a baratomnak erettsegije sincsen. Nem volt ezzel sose problema. Megvan a paraszti esze neki is, mint nekem.

N

2016. aug. 25. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!